A férfiak miért nem olvassák végig az adatlapokat?

indította: Éva
Csaba
Csaba küldte
november 06. 00:08

Éva, tőled kellett megtudnom, hogy nem vagyok férfi. :( Eh, elszúrtam, nem olvastam el az előttem lévő hozzászólást, csak utólag.

Zoltán
Zoltán küldte
október 28. 22:29

Így kellett megtudnom, hogy nem vagyok férfi...😆 Én ugyanis mindent végig olvasok, ha valamiért megtetszik a hölgy. Érdekelnek a zenéi, a filmek, könyvek, minden. Én más dolgokban is alapos vagyok. Szeretek mindent a legjobban csinálni. Az alaposság nem mindenkire jellemző, ezért azt gondolom, hogy ez itt is személyre szabott. A figyelemfelkeltő adatlapot addig olvasom, amíg a megadott paraméterek, igények, távolság nem szól ellene. Nyilvánvaló, hogy egy ellenszenves egyén adatlapját nem olvasgatom.

3
Emese
Emese küldte
december 30. 15:02

Kedves Zsolt! Azért mert 50+ évesek vagyunk, nem azt jelenti hogy nem változunk! 3 éve szakítottam, azóta rengeteget változtam. Toleránsabb lettem de tudom azt is mi az amit abszolút el fogok kerülni jövendő társamban. Talán a legjobb dolog az hogy már nem vagyok kétségbeesett hogy senkit se fogok találni. Kívácsisággal szemlélem az életet miközben átérezem azt a jót amit ad: a gyerekemet, a barátok/páciensek szeretetét, a sport eufóriáját, egy finom ebédet, a szép virágokat és még sorolhatnám. Jövendő társam valahol van, tudom és amikor megtalálom, új dolgokat fog hozni az életembe. Valamiről le kell mondanom de helyette lesznek új élmények, érzések, összekacsintások. Hasonló lesz neki is: amikor megismer, lehet hogy egy kaput fogok nyitni neki egy eddig számára ismeretlen világra. Agata Christie írta önéletrajzában: amikor ő volt fiatal, az 1900-as évek elején, a lányok álmodoztak arról hogy férjhez fognak menni és hogy a jövendő férj foglalkozása alapján milyen életük lesz... kíváncsiság és izgalom volt ebben a várakozásban. Hasonlót érzek én is. Várok kíváncsian és izgatottan... Remélem érthető amit írtam.

3
Zsolt
Zsolt küldte
december 30. 14:55

@Zoli: A pszichológia nem egzakt tudomány. A neten találhatunk minden állításra 10 igazoló és cáfoló kutatási eredményt. "A 15 perc hírnév" nagy vonzerő. A környezetemben élő fiatalok (elég sok fiatal vesz körül) bizony a klasszikus életet élik többnyire. A lányok "kínálják" magukat, a fiúk hódítani akarnak. És persze nem virtuális et akarnak. Egy azonban biztos. Ma nem érzelmi alap a fontos. Az anyagi és egyéb kérdések előtérbe kerültek. Bár régebben is (30-40 éve) sok házasság inkább "gazdasági közösség" volt, vagy vált azzá, nem a szerelem tartotta egybe a kapcsolatot. Zsolt

1
Zsolt
Zsolt küldte
december 30. 14:36

@Krisztina: Igen. A neten sok dolog nem jön át. Pl: emocionális dolgok, mimika, hangsúly, egy-egy gesztus, testbeszéd... ami a személyes kapcsolatok "építéséhez" nélkülözhetetlenek. De ez egy ilyen "rideg" felület". A modernkor szülötte. Úgy vélem, ha nem tudom, ki vagyok, mit szeretnék 50 felett, már sose fogom megtudni. Mindamellett az ember változik külső hatások miatt is. Pláne változik, ha új kapcsolatba lép, hisz mindenkinek megvannak már a rigolyái. Kompromisszum hegyeket kell megmászni. És sokan már ettől is megriadhatnak. Hisz az elmúlt évtizedek alatt akár már többször megjárták ezt az utat. Szóval, mire úgy véled, végre megtaláltad önmagad, egy új kapcsolat szinte lenulláz mindent... :) Új szokások elfogadása, új kompromisszumok, új közösség, annak elvárásainak megfelelni gondolatás... De ne vedd magadra, általánosságban írtam.

1
Kata
Kata küldte
december 30. 14:19

Ha a 60 körüli férfiaknak 30 évvel fiatalabb hölgyek is beadják a derekukat, akkor itt van a Kánaán! Ha pedig a hétköznapi életben jártukban - keltükben ilyen sikeresek, akkor miért jöttek fel ide is? Kicsit sántít a logika. Tisztelet a kivételeknek, mert nem mindenkire vonatkozik. Csak gondolkodtam. Nem kívánok senkivel vitatkozni, mert semmi értelme. Kicsit férfi - nő háború lett a témából. 😉🙂 Mindenki találja meg, akire gondolatik és az legyen kölcsönös!

2
Krisztina
Krisztina küldte
december 30. 14:12

@Zsolt: értem. Én 5 éve vagyok fenn társkereső oldalon. Itt is látok olyan férfiakat, akiknek 2-3-4éve ugyanaz a profilja. Én biztosan nem a fiatalkori önmagamat keresem. Az elmúlt 5 évben nagyon sokat dolgoztam azon, hogy megismerjem saját magam és a másik nemet. Hibakeresés helyett elfogadás, problémák azonnali megoldása helyett, más kontextusba helyezés vette át a szerepet az életemben. Fotó alapján történő kiválasztás gyakran tévút. Érdekes volt hallani azt, amikor nemrég azt mondta nekem a már korábban említett férfi, hogy teljesen más a hangom, mint amit a fotóim sugallnak. Itt se hangsúly, se mosoly, se élet nincs az írásokban. Mindenki saját lelkülete egy gombját izzítja be, amint olvas egy hozzászólást "Egy idősödő, nem fiatalkori önmagát kereső nő" írását olvashattad 😉

1 1
Emese
Emese küldte
december 30. 14:08

Kedves Zsolt, Kérdésed félreérthető volt, ezért reagáltam így. Igen, mind nők, mind férfiak létesíthetnek ideiglenes kapcsolatokat, akár idős korban is. De mi nem ezért vagyunk itt. Sajnálom hogy nem találtál senki megfelelőt, remélem jövőben sikered lesz! Üdv Emese

2
Zsolt
Zsolt küldte
december 30. 13:57

@Emese: Kedves Emese! Miből gondolod, hogy a férfiaknak nem állnak rendelkezésre ideiglenes kapcsolatok? Akár 10-30 évvel fiatalabb hölgyekkel is? Nem is tudom, hány millió férfi hűtlenégről olvashatunk... A magam nevében írhatok csak, annak idején valóban párt akartam keresni az ilyen felületeken. Aztán rájöttem, teljesen felesleges. A hölgyek többsége maga se tudja, mit szeretne valójában. A mostani újráledésem ezen az oldalon csak az oldal által küldött email miatt történt. De amit látom, semmi nem változott. Nem is tervezem, hogy sokáig maradok. Hisz az itt diskuráló férfitársaim pontosan abba futottak bele, ami miatt én is abbahagytam a netes társkeresést.

Emese
Emese küldte
december 30. 13:55

Kedves Zoli! Nagyon érdekes kérdés, külön topikot lehetne nyitni belőle. "Női és férfi szerepek a modern világban."

2
Zsolt
Zsolt küldte
december 30. 13:46

@Krisztina: Nem tudhatom, mit keresnek, hisz maguk sem tudják. Fiatalkori gondolataikat? Bosszúhadjáratot a férfiak ellen...? Passz. Annyit tudok, hogy egy-egy arc évekig fenn van az ilyen oldalakon. Több ezer férfi látta őket, tán írtak is nekik, nem talált párt... Hm...

Emese
Emese küldte
december 30. 13:43

Kedves Zsolt! És az idősödő urak mit keresnek??? Az "idősödő hölgyeknek" bizony könnyebb mert ha csak partnert keresnek, még egy internetes oldalra se kell feliratkozniuk! Ajánlkozók vannak bőven, még 20-30 évvel fiatalabbak is, hidd el. Azzal teljesen egyetértek hogy egy kapcsolatban/házasságban fontos a uális harmónia. Ezt mint "idősödő hölgy" jelentem ki. 😀

1 1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország