A társkeresés és az önkritika hiánya

indította: Jácint
Annus
Annus küldte
november 06. 12:56

Egy harmonikus párkapcsolat alapköve az őszinte kommunikáció. Fontos, hogy mindkét fél ki tudja fejezni az igényeit, ahogy az is fontos, hogy utána a másik kérését teljesíteni is képes legyen. Ha ez a kölcsönös őszinteség és odafigyelés megvan, akkor a pár mindkét tagja szabadon megélheti önmagát, és hosszú távon is boldogan létezik a kapcsolatban. És egy nagy bölcsesség ismeretlen szerző tollából: Mindenkinek pár kapcsolat, hogy végül legyen egy saját magára szabott párkapcsolat....

3
Tünde
Tünde küldte
november 05. 21:19

Kedves Jácint! Semmi okod az aggodalomra. Mindannyian hibázunk,vagy a másik másképp gondolkodik.Vannak hibáink ,amiknek a tűréshatára mindenkinél más. Van akit bosszant valami,van aki észre se veszi. Ez ugyanaz hogy beirom ne dohányozzon a férfi.Közbe kulturáltan elfogadom ,vannak ennek is mint mindennek fokozatai. Van hogy engem nem zavar olyan dolog ,ami másnál kiüti a biztositékot. Az hogy látunk embereket együtt egy kapcsolatba,még nem biztos hogy boldogok is. Állandó változásokon tanulófolyamatokon haladunk előre,mindenki a maga ritmusa s kedve szerint.Van aki gyorsabban veszi az akadályokat s van akinek több időre van szüksége. Talán az lehetne a jó, ha mindkét ember a maga ritmusában tud haladni,a másik noszogatása nélkül. A kommunikáció mindennek a nyitja,ha megtudják beszélni őszintén. Érdekes az is amikor az elején még csak apró szivességeket teszünk,s utólag ezek a végén hatalmas elvárásokká fordulnak át.

1
Jácint
Jácint küldte
november 05. 20:56

Sziasztok köszi a reakciókat! Nem gondolom, hogy túl szigorú lennék magammal. Nem ostorozom magam vagy ilyesmi, csak ugye, ha vége egy kapcsolatnak annak oka van. És ha van két olyan ember, aki az egészre objektívan nem tud tekinteni, az pont a két ember aki szakított. Nyilván évek elteltével tisztábban lát az ember, de mégis nehéz a saját hibákat előásni és szembenézni velük. Azt gondolom objektivitásnak ebben az esetben sincs túl sok esélye, mert emberből vagyunk. Azt tudom, hogy milyen dolgoktól nem működhet egy kapcsolat, de azt hogy mitől működik, a fene tudja. Olyan szélsőséges eseteket lát az ember kapcsolatban élőknél is, hogy csak pislog, hogy mégis hogy a fenébe vannak még együtt? Mindenesetre én tuti nem adok kapcsolati tanácsot senkinek, mert lehet ezt akárhogy is csűrni csavarni a kapcsolataimban fele részben ugye én is részt vettem és nem működtek úgy, ahogy kellett volna. Innentől kezdve mit okoskodjak bele? :)

3
Mária
Mária küldte
november 05. 18:32

Húúú, köszönjük, hogy ezt szóba hoztad :) Nem gondolnám magamról, hogy ne lehetne jó kapcsolatom, mert tudom, hogy az ami fontos volt és elromlott, mi miatt romlott el (ma már tudom, hogy ennek több okból nagyon is így kellett lennie). Magasra teszem a lécet?? Igen, mert én is tudok sokat adni egy kapcsolatban, már ha... S a gond nálam itt kezdődik igazán :) Ha valakivel el tudok/tudnék jutni odáig, hogy meg tudom őt szeretni, akkor - bármit is fogalmaztam itt meg!! - elfogadom őt - és a lehetőségeit - majd olyannak, amilyen valójában (merthogy erről szól az igazi szeretet :) Csakhát valahogy el kellene jutni odáig :) A dzsinn, arra a kérdésemre, hogy mostanában tartogat-e nekem a sors egy igazi társat, azt válaszolta, hogy még nem... nos, akkor mostanában a kivárásra játszom. Mert vagy én nem vagyok még elég érett arra, hogy felismerjek és megbecsüljek egy igazi társat, vagy aki az lehetne még nem regisztrált ide :) Ennyit önmagamról :) Jácint Kedves! Én is azt mondom hogy az egészségesnél szigorúbb vagy önmagadhoz. Ugyanis az, hogy eddig befuccsoltak a kapcsolataid, nem jelenti azt, hogy a jövőben is így kell ennek lennie. De ha mégis, akkor minden kapcsolatból tanulunk, minden kapcsolatban továbbfejlődünk és kezdjük megtanulni, hogy minden kapcsolatért két ember a felelős, kezdjük átlátni azt, hogy ahhoz hogy a párunk tiszteljen, becsüljön, szeressen, nekem is tisztelnem, becsülnöm, szeretnem kell önmagamat (és maradéktalanul megbocsátani az elmúlt kapcsolatokban elkövetett hibáimat). Sőt idővel egyre hamarabb rájövünk arra, ha már megint a "rossz partnert" (kihasználós, követelőzős, erőszakos, kisajátítós, végtelenül önző,...) vonzottuk be az életünkbe és egyre gyorsabban képesek vagyunk szeretettel továbblépni. S igen, ennek a tanulási folyamatnak a következménye valószínűleg az is, hogy túl sok minden, az amit megfogalmazunk, mint elvárást. De ez egyáltalán nem baj, mert ha az igazi, valódi társunkkal találkozunk akkor - remélhetőleg - képesek leszünk ezeket sutba dobni :)

2 1
Tamás
Tamás küldte
november 05. 17:40

Jácint jó a téma. Szerintem elöször is ne legyél magaddal ilyen szigorú. Azért mert minden kapcsolatod véget ért az nem jelenti azt, hogy autómatikusan rosszak is voltak. Nyilván minden kapcsolatodban azért jó dolgok is történtek. Tehát van valami fogalmad arról milyen egy jó kapcsolat. Azért mert itt szinglik próbálnak egymásnak tanácsot adni az is csak annyit jelent, hogy nyilván mindenkinek volt olyan mikor egy kapcsolata szép volt és ezeket a tapasztalatokat szeretnék megosztani a másikkal, ugyanúgy mikor a rosszra próbálják felhívni a figyelmet, hogyha teheted kerüld el. Ezzel szerintem nincs semmi baj. Ha érdekel a vélményem először mindig azt a kérdést tedd fel magadnak te mit tudtál volna tenni azért, hogy egy kapcsolatod másképp alakuljon. Ha úgy érzed tudtál volna többet tenni akkor van hova fejlődnöd de jó úton haladsz mert kezded megismerni önmagad. Itt és az életben a legtöbben azt szajkózzák, hogy ők mindent megtettek pedig ez nem igaz. Félnek igazán megnyilni, félnek bevallani az érzéseiket inkább visszabújnak a csigaházukba és téged hibáztatnak. Ők vannak a legrosszabb helyzetben mert ők irogatnak paramétereket hogy milyen legyen a nagy Ő pedig még magukat sem ismerik igazán. Aztán csodálkoznak ha egyedül maradnak. Fel a fejjel minden vihar véget ér egyszer és kisüt a nap.

4
Anita
Anita küldte
november 05. 10:23

Jo ez a tema, nyilvan ha megkerdezunk barkit, azt fogja mondani, h az elvarasai teljesen jogosak, nem is erti a kerdest😁 Eloben egyszeru: latod, beszelsz vele ---- tetszik/nem tetszik. Itt meg beallitod, h ki az akivel egyaltalan hajlando lennel talalkozni😆 Arrol nem is beszelve, amikor vki akkor is megtetszik, ha kivul esik a bejelolt parametereken, vagy szimpatikusak vagytok, megsem tortenik semmi -- ezeket mar kiveseztuk mashol.

1
Lajos
Lajos küldte
november 05. 08:30

Kedves Jácint! Nagyon jó a téma, amit felvetettél. Ne felejtsd el, hogy ez az onlájn társkeresés elég speciális fajta. Az életben nincs adatlap, ahol az elvárásaidat megadhatnád. Más részröl itt is csak emberek vannak. Én pl. tisztán látom a te problémád megoldását és még további kétmillió más kérdését is. Egyetlen dolog van, amit nem tudok sajnos megoldani, az pedig a saját gondom. (Kérem, hogy aki akarja, az értse az iróniát és a szarkazmust!!)

1
Jácint
Jácint küldte
november 04. 23:20

Sziasztok! Nem is igazán tudom hogyan kezdjem el, mert nem szoktam ilyesmiket írni, de valamitől a bizonyos "bicska" kinyílt a zsebemben, Olvasgattam a fórumot. Beszélgetnek az emberek arról, hogy milyennek kell lennie egy jó kapcsolatnak. Beszélgetnek arról, hogy egy randin milyen elvárásoknak kell-, vagy épp nem kell megfelelni. Érdekes kontrasztra lettem figyelmes. Egyrészt az első kibékíthetetlen ellentét az, hogy egyedülállók, akiknek tönkrement a kapcsolatuk beszélgetnek arról, hogy milyennek kell lennie egy jó kapcsolatnak. Ez mégis hogyan jön össze? Ez számomra kissé furcsa. Nekem is volt már jó néhány kapcsolatom, de mivel eddig mindegyik befuccsolt, így egyre tanácstalanabb vagyok. Emiatt semmiképp sem mondanám meg, hogy hogyan is kell jól csinálni és mi a jó kapcsolat titka, mert lövésem sincs róla. Mint itt a legtöbb embernek. (Természetesen kivétel azok az emberek akik önhibájukon kívül veszítették el a társukat pl.: özvegyek, nyilván rájuk ez nem vonatkozik) Másodrészt a probléma, amit látok az, hogy az adatlapokon fel vannak tüntetve mindenféle kritériumok, hogy pl. mik a kizáró okok. (sportolás, testsúly, magasság stb.) Ezen okok egyike sem szokott egy kapcsolat váló oka lenni, legalábbis az esetek többségében nem ilyen dolgok miatt mennek szét a párok. Nem hallottam még olyanról, hogy valaki nem sportolt rendszeresen vagy nem volt megfelelő a testmagassága és ezért lett volna rossz a párkapcsolatuk. Körülbelül 2 éve kezdtem bele az online párkeresésbe, eddig sajnos sikertelen a projekt. Mindenesetre arra gondoltam, hogy ez a felvetés, amit fentebb leírtam, az is számíthat esetleg némi figyelemre. Kit tudja? A lehető legszebb napokat. Kérem kapcsolja ki...

4

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország