Állatokkal kapcsolatos elvárások a társkeresés során

indította: Zsuzsa
Márta
Márta küldte
január 13. 10:39

Kedves Reverencia! "Az én házamba beszöknek időnként egerek, pókok, legyek, szúnyogok, poloskák stb. Nem fogadom be őket, de nem fogják fel, hogy nekik nem a házban van a helyük, hanem kívül tágasabb..." Ezzel teljesen egyetértek.Én sem szeretem egyiket sem,az egerektől főleg rosszul vagyok.Megteszek mindent,hogy házon kívül maradjanak. Azt írod, sajnálod azokat az állatokat, amiket lakásban tartanak és nem a természetes élőhelyükön. Pörgess vissza egy picit,ott írtam erről a témáról és a süninkről. Nem biztos, hogy mindig az ember az oka a lakásban tartásnak,ha az állatok beszélni tudnának,lehet, hogy elmondanák, nem bánják a "fogva tartást". A sünikét,miután már tudott enni rendesen,pl. csontit,legyet, próbáltuk szabadon engedni Anyukáméknál a kertben, ahol több sün család is élt. Nem lehetett,reszketett, mint a nyárfalevél, hol a lányom, hol az én nadrágom szárába kapaszkodott, fogta a szájával. A játszótéren is félt, ha levitték a panellakásból a gyerekek. Ő bennünket fogadott el családjának. Így van ez sok cicával és kutyussal is,családtagok. Az én kutyám is előbb lép be a bejárati ajtón,mint én. Azt tudja, ajtón belül, hol a helye, de jobban szeret a közelemben. Nem erővel van benn a házban, sőt... :)

1
Reverencia
Reverencia küldte
január 12. 07:34

Az én házamba beszöknek időnként egerek, pókok, legyek, szúnyogok, poloskák stb. Nem fogadom be őket, de nem fogják fel, hogy nekik nem a házban van a helyük, hanem kívül tágasabb... Sajnálom azokat az állatokat, amiket lakásban tartanak, és nem engedik őket a természetes élőhelyükön élni.

Norbert
Norbert küldte
február 12. 21:55

Három macskám van,volt akinek ez problémát jelentett.Hát...a macskák még mindig itt vannak....🤣

2
Márta
Márta küldte
február 08. 11:19

Nekem és a családomnak is volt mindenféle állata. A szüleimnek elsősorban tyúkok, kacsák,libák és Apukám kedvencei: cicák voltak. Én mindig kutyás voltam elsősorban, de a lányaim gondoskodtak mindenféle állatról. Az egyik lányom, az egyik napon egy nagyon pici sünivel állított haza. Még fehérek voltak a tüskéi. Anyukáját elütötte az autó. Nem sok esélyt jósoltam neki,de túlélte,családjának bennünket választott, nem tudtuk szabadon engedni. Félt a kertben,a panelban érezte biztonságban magát, 6 évig élt velünk. Voltak még százazföldi és vizi teknősök, halak, tengerimalacok,hörcsögök,és a szüleim kertes házában tartott cicák,kutyusok. Mikor költöztem, szempont volt,hogy kert legyen,mert velem költözött a lányommal közös kutyusunk. Családtag, és a nappaliba bejöhet,van kiakakított helye. A szobába nem megy,nyitva lehet az ajtó,tiszteletben tartja a határokat. Az ismerkedéskor fontos szempont a számomra,hogy a kutyámat elfogadja a párom. Lehet rám követ dobálni,de volt akivel azért szakítiottam,mert észrevettem,bántja a kutyámat,megütötte és megrúgta. Nem kellett többet találkoznia velem. A kutyám intelligens, nem támadja meg azt, akit én barátsággal beengedtem a házamba. Tudom,hogy engem megvéd és hűséges!

2
Norbert
Norbert küldte
november 27. 16:16

Nekem volt rengeteg féle állatom. Baromfik, papagájok, kutyák. A kutyáknál szégyenlem de nem sikerült a tartásuk. Szerettem nagyon őket. Családtagként bántam velük. De kezdő voltam a tartásukból. Nem gondoltam arra hogy minden kutyának változó a terület igénye. Főleg úgy hogy láttam udvarakban is nagyobb méretű kutyát. Husky keverék kutyákat hoztam haza az előző gazdájától. Aminek tulajdonsága hogy óriási terület kell. Régen szánhúzásra használták. Mindig amikor kellett elvittem állatorvoshoz. De szöktek. Néztem, próbáltam módszert találni hogy ne szökjenek. Természetesen minden nap sétáltattam őket. De szöktek. Az se sokat segített hogy a szomszédomnak a lány kutyája az utcán futott. Mert mentek udvarolni. Az egyik kutyám füle sebes lett. Az állatorvos fertőtlenítő folyadékot/szert előírt. Illetve vitaminokat. Kezeltem vele. De elhunyt. A másik addig szökött míg valahol befogták. És elhunyt. Mai napig hiányoznak. És okolom magamat is. De próbáltam mindent megtenni hogy jó gazdájuk legyek. Elköteleztem magam hogy fejlődjek. Vettem könyvet a kutyák tartásáról. Amiben benne van minden tulajdonságuk. Ha egyszer lesz újra kutyám csak olyan fajtát vennék meg ami arra van kitenyésztve hogy kis házi kedvenc legyen. Ezalatt gondolok például Selyemkutyára, vagy a Spánielekből is van ilyen kutya. Illetve sorolhatnám mert több ilyen fajta kutya van. És tanultam a hibámból. Baromfikat illetve Papagájt sikerült jól tartanom. Jelenleg a Papagájok jobban mozgatnak meg. Gyerek koromban mikor még meg volt a Blue Sky Studios. Kiadta a Rio filmet. Azóta imádom a papagájokat. A Rio 2-őt már moziban néztem. Akkoriban volt meg az első papagájaim. Gyönyörű szépek voltak. Sokszor rá repültek a vállamra. Meg nagyon szerették amikor megsimogattam őket.

Lili
Lili küldte
március 21. 19:23

@Zsuzsa: én is kutyát szerettem volna mindig, de sosem volt. Pár évvel ezelőtt a lányom miatt lett a nyuszi, először kutyán gondolkoztunk, de nem kertes házban lakunk és nem bántuk meg a nyuszit. Egyszer talán kutyánk vagy macskánk is lesz, ki tudja...😉

Zsuzsa
Zsuzsa küldte
március 21. 12:58

@Emese: Kedves Emese tisztellek azért, hogy édesapád kutyáját magadhoz vetted. Az állatoknál jobb antidepresszáns nem létezik. Talán még a természet. Egy kutya mindig örömet okoz, ha szomorú vagy megvigasztal, ha jókedvű vagy játszani hív. Egy macska más, öntörvényű. Viszont az nem igaz, hogy a gazdájához nem ragaszkodik. Csak hát a maga módján.😅🤣😂

2 1
Zsuzsa
Zsuzsa küldte
március 21. 12:51

@Lili: Ma már én sem vállalnék be egy kutyát, a napi porszívózást, a reggel és esti sétáltatást, stb. Gyerekkoromban mindig gondolattam egy kutyára, de anyám nem engedte. Így aztán a 40. szülinapomra megleptem magam egy 6 hetes német juhásszal. Szerelem volt az első látásra.😍

1
Emese
Emese küldte
március 20. 22:16

Kedves Zsuzsa, Hát igen... egy dolog szeretni az állatokat, másik gondoskodni róluk. Én sose gondoltam rá hogy veszek egy kutyát. Egy kutya olyan mint egy gyerek (ugyanúgy kell gondoskodni róla) és abból nekem van már egy 😀 Bubinak megpróbáltam egy nyugdíjas gazdit találni de egy nagy testű, fekete és 10 éves kutyát senki se akart. Ezért jött ide velünk... még jó hogy van kert. Napközben unatkozik szegény de még mindig jobb neki mintha a kutyatelepen élne egy ketrecben. Ő is olyan szívfacsaróan tud nézni mintha egy hete nem enne... amikor fáradtan vagy rosszkedvűen megyek haza, ott terem és addig ugrál körülöttem amíg jól meggyimakolom (megdögönyözöm) miközben el is felejtem mi bajom volt 10 perce.

3
Lili
Lili küldte
március 20. 19:49

@Zsuzsa: ezért nincs kutyánk. Hóban, esőben, reggel-este sétáltatni... így inkább törpenyuszit vettünk. Őt nem kell sétáltatni, csendes, okos, szobatiszta és irtó selymes, puha a szőre.😊

Zsuzsa
Zsuzsa küldte
március 20. 19:20

@Emese: 100%-ig meg tudom érteni a fiatal férfit. A saját állatának és környezetének rendbetétele még a gazdinak sem igazán öröm, hát még olyannak aki ezt csak kényszerből vállalja be. Miután volt kutyám tudom, hogy egy hosszú nap után hulla fáradtan, néha szakadó esőben erőt kellett venni magamon, hogy este megfutassam a parkban. De olyan sóvárgóan tudta nézni a pórázát, hogy muszáj volt "engedni az erőszaknak."😅 Nem kell mindenkinek szeretni az állatokat, ezért is jó ezt a legelején letisztázni.

1
Emese
Emese küldte
március 19. 22:23

Volt itt egy fiatal úr, talán 35 éves, aki kifejezetten kutyátlan nőket keresett. Rossz tapasztalatai voltak a kutyásokkal, a végén mindig neki kellett levinnie az állatot sétálni. Az egyik utolsó bejegyzésében (utána kilépett) humorosan kijelentette hogy ô bizony nem fog több kutyasz.rt szedni, inkább szingli marad. Nekem van kutyám, igazából "örökség" mivel apámé volt, a kertben él és a biciklis sufniban alszik. Az biztos hogy a kert nem olyan mint régen de hát állatokkal ez így van...

1 1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország