Anya és mama megszólítások egy párkapcsolatban

indította: Zsuzsanna
Béla
Béla küldte
december 25. 18:38

@Ilona: Bizony! Azon túl, hogy a nő, és a férfi szülő lesz, még megmaradnak embernek, férfinak, nőnek. Minden attribútumukkal együtt, "csak" gyerekük lesz.

Ilona
Ilona küldte
december 15. 16:12

@Béla: Teljesen egyetértek. Nem kell elveszni a szülői szerepkörben.....hisz azon túl is van élet.......

1
Béla
Béla küldte
december 10. 16:15

Szerintem, ha csak így szólítják egymást a (házas)párok, akkor elvesznek a szerepek, és csak szülők lesznek. Maradjanak meg a megszólítások, a becézések, és max. a gyerek előtt… sőt! inkább a gyereknek mondják e neveket! Kérdezd meg Apádat… Vidd ezt oda Anyunak… etc.

2
Beáta
Beáta küldte
július 05. 08:38

Nekem nem tetszene, ha így szólítana a párom. Lehet becenevet adni a másiknak, de ezt ne! Olyan , mintha a férfi a nőben csak az édesanyát látná és a nőt nem.

2
Péter
Péter küldte
június 04. 12:10

Idősebb kollégáimmal, akikkel együtt dolgoztam, beszélgetés során derült ki, hogy ők bizony mamának, vagy asszonynak nevezték a feleségeiket. Egy kedves emlék, amikor Béla bácsi megkérdezte Gyuri bácsitól, hogy mit csomagolt a mama tízóraira? Vagy amikor megkérdezte tőlem, hogy van édesapám, amikor már nyugdíjba ment jó ideje: na, nem unta még meg a mamát? 🤣

1
Gábor
Gábor küldte
június 01. 10:40

Nem szólítottam a volt párjaimat így és a leendőt se ha csak nem kéri.Az ,hogy visszás e megszólítás , kapcsolat függő ha a férfi csak magától és beleegyezés nélkül teszi akkor egyenrangúsági problémát jelenthet.A fórumon volt már a "Kicsim"megszólítás is mint téma.Amennyiben a párkapcsolatban lévők igénylik nincs gond mindig az egyoldalúság a nem jó helyzetek okozója.Egyébként ha jól emlékszem a párkapcsolatban is szokott neve lenni a társaknak én alapból ezt preferálom!🤣😉

2
Zoli
Zoli küldte
június 01. 10:11

@Zsuzsanna: Kedves Zsuzsanna! Semmi ilyet nem látok bele, amit Te leírtál. Szerintem - mindenféle sértő, vagy bántó szándék nélkül mondom - inkább az utal valamilyen fel nem dolgozott traumára, hogy Te ebbe a megszólításba valami negatívat kényszeresen bele akarsz magyarázni. Simán lehet kedvesség így szólítani a másikat, ami utalhat arra, hogy a gyermekei (leendő) anyjaként is tekint a férfi a nőre. Ez pedig számomra azt az üzenetet hordozza, hogy mély érzelmek kötik a férfit a nőhöz és vele tervezi a továbbiakat, vele tervezi leélni az életét. Nem tudom, hogy miért látsz ebben bármiféle rosszat.

Mária
Mária küldte
május 27. 16:59

Amennyiben kedvesen, becézően mondja az illető, akkor szerintem nem zavarna, elfogadnám mint bármi más becéző formát :) Ahhoz, hogy kiderüljön számomra hogy az illető afféle gondviselőt, pótmamát keres-e a személyemben több idő kell, ezt a következtetést nem a becézésből vonnám le.

Zsuzsa
Zsuzsa küldte
május 23. 14:12

Magam részéről semmi visszatetsző nincs benne. Azonos szintre teszem a kicsim, életem stb. becéző szavakkal. Hm...talán mert vannak gyermekeim, vagy talán mert volt párom gyakran szólított így, s egyáltalán nem esett rosszul. Sőt.:) Ez is hasonló, mint minden amit kiejtünk a szánkon. Van akinek tetszik, van akinek nem. Felnőtt emberként azt gondolom, hogy mögé gondolni bármit is badarság.

2
Péter
Péter küldte
május 22. 19:13

Szerintem a gyerek születése hozza magával az "anyja" és "apja" vagy egyéb hasonló megszólításokat. Ha pedig több is van akkor "apjuk", "anyjuk" de ezt idehaza még senkitől nem hallottam élőben, csak filmekben. Egyéb eshetőségben, el nem tudom képzelni mi vehet rá bárkit ilyen becézésre.

2
Zsuzsanna
Zsuzsanna küldte
május 22. 12:33

Egy kapcsolatban szerintetek helyénvaló az, ha egy férfi "anyának" vagy "mamának" szólítja a párját, szerelmét? Nekem ez elég visszatetsző dolog és inkább valamilyen fel nem dolgozott lelki dologra utal. Mi a meglátásotok erröl?

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország