Az én házam, a te házad, a közös albi - tulajdon, felelősség, együttélés

indította: Gábor
Ilona
Ilona küldte
november 07. 18:51

Sziasztok! A kérdés felvetés nagyon is jó. Nekem az első randin tették fel a kérdést hogy: Akkor nem is tudunk összeköltözni? Hát még jó hogy ültem...... Úgy vélem ezek a dolgok idővel vetődnek fel és ésszerű átgondolás után meghozható egy logikus döntés ahol egyik fél érdeke sem sérül. Tudom ez így borzalmasan racionális hangzik, de nem vagyunk már gyerekek illetve mindenkinek kialakult élete van. Ezt kell összeegyeztetni a szeretett személlyel, ami lehet elsőre bonyolultnak tűnik de nem megoldhatatlannak. Akik ilyenben gondolkodnak azoknak sok türelmet szeretetet őszinte kommunikációt kívánok.

3
Zsuzsa
Zsuzsa küldte
október 10. 16:46

Sziasztok @Gábor: ha az egyik fél albiban van, akár a közös albérlet, akár a másikhoz való odaköltözés megoldás - bármelyik esetben a költségeken való osztozás mellett. A "csak úgy beköltözök" teljesen elfogadhatatlan számomra (mindamellett, hogy megtörtént...). Szerintem az a sokkal problémásabb, ha mindkettejüknek van, mert így nehezebb eldönteni, hogy ki adja fel az addigi életét és költözzön a másikhoz? Itt már több szempontot kell figyelembe venni és egyeztetni. Én eddig még nem jutottam, és fogalmam sincs, hogy kezelném.

1
Attila
Attila küldte
március 06. 19:45

De kedves László! Itt már mindenki ismer, milyen finom ember vagyok és visszahúzódó! Hát természetes, hogy a zacsiig érő horgászcsizma csak egy márkás darab lehet, illetve annak kínai változata. De ez a kombinátor valami csúnya szó???? Mert azért desztilláljunk! Nem? Vagy disztingváljunk? Persze, azt is!

Attila
Attila küldte
március 06. 19:41

@Kata! Micsoda emberek vannak....! Neked nem jön be egy combtőig érő horgászcsizma láthatósági mellénnyel? Alatta az Armani öltöny!! Persze, garantált kínai gagyi, akár a Rolex!

Kata
Kata küldte
február 29. 15:50

László! 🤣👍

László
László küldte
február 29. 13:53

Attila! Vigyázz hogy a gumicsuka is valami trendi darab legyen. Mert a csaj egyből leveszi, hogy otthon egy MTZ várja kombinátorral. Aki a rolexre bukik azt elűzi a kapanyél.

Roland
Roland küldte
február 26. 08:42

@ Gábor: szerintem nagyon is számít, különben nem volna ekkora ignorálás. A probléma az, hogy nehezen lehet bármiben is kiemelkedni úgy, hogy egy kipécézett átlagos vagy alatti tulajdonságodból levonják egyből, hogy na akkor a többi is biztosan az és skip. Ha tényleg általánosítottam, akkor te egyfajta "ismerek valakit, aki meg kivétel" klisével reagáltál, aminek nem sok kézzelfogható tanulsága van. :)

Kata
Kata küldte
február 26. 04:34

Attila! Armani öltöny gumicsizmával? 🤣👍

Gábor
Gábor küldte
február 25. 22:25

@Attila, Roland: nem igaz, hogy ennyire anyagiasak. A legtöbb nőre jellemző, hogy hasonlóan áll az egzisztenciához, mint a magassághoz: "legyen már legalább annyi, mint én". De általánosan, én úgy látom, hogy van kb három téma, a , az életrevalóság, és az egzisztencia, amiből vagy az egyikkel kell kiemelkedő szinten lenni, de még jobb, ha van két olyan, ahol legalább egy kicsivel átlag feletti szintet tud hozni a férfi. Ha ezek valamilyen formában megvannak, azt a hölgyek nagy része már vonzónak találja. Van egy 38 éves barátom, anyagilag szinte semmije nincs a telefonján kívül, és jó egzisztenciával rendelkező, felnőtt nők járnak ki hozzá a semmi közepén lévő lakhelyére. És nem is akármilyen nők :) Az, hogy valakinek papíron van saját ingatlanja, lehet ez egy nehezen megközelíthető, rossz állapotú, 2 M Ft-ot érő is, vagy lehet a Szemlőhegy úton egy alaphangon 300-600 M Ft-os is. Ezért, szerintem kár általánosítani.

3
Attila
Attila küldte
február 24. 14:40

Ne mááá Roland! Nehogy azt hidd, ha van egy szerény hajlékod, akkor könnyebben megy a dolog! Ááááá dehogy! Ha van, akkor az merül fel, hogy miért nem kertes házad van? És ha az lenne.......mi is merülne fel? Miért nem villa? És ha az van, miért nem Rózsadombon stb. stb.? Nem mondom, hogy mindenki ezt a vakert nyomja, de tapasztaltam, hogy mindjárt nem vagy annyira kapós, ha egy társasházban van kélód! És ez megint oda vezet vissza, hogy a pasiknak vastagon fog a cerkája (na nem az! ) és minden hölgy azt hiszi, hogy a csókák ilyen jól el vannak engedve anyagilag. Sokat javítana a fellépésünkön, ha a képen egy Rolls mellett állva, arany Rolexszel a karunkon, persze úgy tartva, hogy aki nem hegesztő szemüveggel megy arra, az komoly szemkárosodást szenvedhetne. Armani öltöny egy gumicsizmával feldobva stb. Meg is fogom próbálni!😉

1
Roland
Roland küldte
február 24. 10:23

Nekem az az eddigi tapasztalatom, hogy akik nem rendelkeznek önerőből saját lakással, (hiába élnek önállóan, az utóbbi években azért arányaiban jelentősen megdrágult albérletekben) azok szinte automatikusan kiárazódnak a keresők oldalán, mert alapjáraton a ezek a hölgyek nem tekintik az illetőt életrevalónak, mondván képtelen volt még egy saját lakást is szerezni... ( valahol érthető, hogy kényelmesebb a készbe beleülni, de na...)

Zoli
Zoli küldte
február 24. 07:57

Sziasztok a személyes tapasztalatom az hogy a szülőknél való ott élés tényleg nehéz nincs személyes tér nincs együttlét. A különköltözés se olyan könnyü mivel minden felelősség hirteleb a nyakadba szakad de így önállósodik az ember.

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország