Az ismerkedéssel összefüggő tévedések és mi van helyette?

indította: Balázs
Lajos
Lajos küldte
november 20. 15:48

@István: Bocs, ha kioktató voltam, nekem ezek a lehetőségek már természetesek voltak...

István
István küldte
november 20. 15:32

@lajos: A link lehetőség a fórumban nekem új, korábban tilos volt. Van még valami hasonló változás? Közben megnéztem, a tiltott szövegeket tartalmazó első levél kezelése is változott. Már van hibaüzenet. Hamut szórok a fejemre.

Lajos
Lajos küldte
november 20. 15:22

@István: Az első levélben nem adhatsz meg elérhetőséget, de azt a levelet úgy el sem tudod küldeni... A második levélben pedig már megadhatod, hogy melyik platformon szeretnéd az udvarlást folytatni... És ott olyan linkeket osztassz meg, amilyeneket akarsz. http://macskalany.hu/index.php/2019/07/21/kutatas-hogyan-talalunk-part-a-21-szazadban/ Miért nem linkelheted be az adataid forrását a fórumba? A problémákat megoldani kell, nem gyűjteni...

István
István küldte
november 20. 15:17

@Liza Az első levél sok mindent nem tartalmazhat. Aki nem olvasta el a szabályzatot, azt gondolja, hogy nem válaszolnak neki. Pedig csak telefonszámot, linket, email címet ... tartalmazott a levele, amit a címzett nem kap meg. A nem kívánt részek nem törlődnek, csak a levél figyelmeztetés nélkül elvész. Nem szeretném ezt sokáig ragozni, ha így van, hát így van. Ha valaki email címeket és telefonszámokat gyűjt, azt a második levélben is megteheti. + A link lényeges lehet magánlevelezésben is, már az első levélben megmutatja, hogy milyen, amit itt nyilvánosan nem akar vagy nem tud megtenni. A fórumos beszélgetés közben hiába írnám, hogy 100 ezer fős minta alapján a közel azonos korúak kapcsolata a tartósabb, ha nem adhatom meg az erre vonatkozó linket, így a többség azt gondolná, csak kitaláltam.

Liza
Liza küldte
november 20. 14:52

@István Én még sosem tapasztaltam, hogy cenzúráznák a levelet, nem is értem, ki miért tenné? Bár sose jutott eszembe olyasmiről írni, ami ezt kiváthatná. Egy bemutatkozó levelezésben nem is tudok elképzelni ilyen témát (hányszor járok úszni, hova utazok nyáron, mivel töltök egy átlagos munkanapot, stb) Az mit jelent, hogy nem lehet linket betenni egy levélbe? Bár egyáltalán mit linkelne be bárki egy levélbe? A kedvenc videoklipjét? Lehet, hogy én valami másik bolygón élek, hogy nem értem ezek a szabályok,ha léteznek,mi okból és hogy mi bennük a zavaró..

Lajos
Lajos küldte
november 20. 14:28

@István: Ha már belekezdtem: 1. Nincs ilyen szabály... Sztereotípia, régi berögződés, hagyomány... Szabály nem tiltja, hogy nők kezdeményezzenek 2. Egyetértek, semmi értelme. Az első levél az én tükörképem nem a cenzoré... 3. Ha jól tudom, csak az első levélben tiltott és szerintem jól őrzi a színvonalat a többi társkeresőhöz képest...

2
István
István küldte
november 20. 14:18

Nincs problémám a szabályokkal, a közlekedési jelzőlámpa a kedvencem, más meg általában elkerüli. Összesen 3 értelmetlen szabályt nem tartok megfelelőnek: 1. Internetes társkeresőn bárki kezdeményezhet, nem lehet előírni, hogy a férfiak feladata. 2. A magánlevelemet ne cenzúrázzák. 3. Beszélgetni interneten linkek nélkül alig lehet. (Mindegyik csökkenti az amúgy is nehézkes kapcsolatfelvétel esélyeit.)

Emese
Emese küldte
november 20. 14:02

Sajnos a szabályok kellenek mert az anonimitás sokszor az emberek legrosszabb oldalát hozza ki. Ha mindenki úgy viselkedne interneten mintha az illető vele szembe lenne, sokkal kulturáltabb lenne az internetes ismerkedés és bármilyen komunikáció.

Lajos
Lajos küldte
november 20. 13:40

@István: Talán nem naivitás azt kijelenteni, hogy felnőttek vagyunk, minek a szabályok? Ez a társkereső messze a legkultúráltabb a hibái ellenére és ezt csak a szabályoknak köszönheti. Ha valakinek ezek a szabályok túl sok kötöttséget jelentenek, akkor megpróbálhatja a chat.hu-t, vagy a fizetős oldalakon udvarolhat az álprofilok tengerének... Csak egy példa mennyire felnőttek vagyunk. Van aki egyszerre két hölgynek olvas be a fórumon, csak mert elutasítást kapott...

Andi
Andi küldte
november 20. 10:30

Katának igaza van, jól látja a dolgokat. Én is ezt tapasztalom. Itt sokan csak azért vannak itt, hogy nézelődnek. Vagy ideiglenes partnert keresnek. Mint ami velem is megesett, hogy rámírt egy jóval fiatalabb "úriember" üssük el az időt egy-két alkalomra vagy esetleg rendszerességgel, míg nem találunk párt magunknak. Hát mit ne mondjak csak néztem, hogyan merészel nekem ilyet írni, hogy jön ő ehhez egyáltalán, hogy felajánlkozik szinte. De udvariasan közöltem vele a dolgokat, hogy mit gondolok erről, letiltott. Úgyhogy itt csak időtöltésként van az ember, de hogy párt találjon az szinte lehetetlen. A bizalom elveszett.

Krisztina
Krisztina küldte
november 20. 10:22

@Kata: Kedves Kata! Egyetértek..sajnos így van...

Kata
Kata küldte
november 20. 10:17

@Zoli: Kedves Zoli! Természetesen vannak kivételek is! Kívánom, hogy találd meg Őt! Sok szerencsét hozzá! Üdv: Kata

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország