Dohányzás, alkohol, bulizás a társkereső adatlapokon

indította: Bálint
Ivett
Ivett küldte
augusztus 20. 21:08

Elég megosztó a témakör. Nem is fognak soha egyezni a vélemények, hiszen minden ember más. A dohányzás valóban káros, az alkohol is, de például a szolárium? Ugye, ha az ember körbe néz az interneten, az látja: voltaképpen minden lehet káros, ha túlzásba visszük. Teljesen személy függő az is, kit mennyire visel meg a káros e. Az embereket nem kell megváltoztatni, mert pont az adja meg az élet zamatát, hogy mindenki más, és mindenkinek más az ideálja, nagy Ő-je. Szóval én így fogom fel: aki az én káros emet nem tudja tolerálni; elfogadni, akkor neki nem én vagyok az igazi. Mert a káros em is a személyiségem egy darabkája. Képzeljétek el ha mindenki egyforma lenne...?! Szerintem hátborzongatóan hangzik! 😅 Természetesen, a félreértések elkerülése végett: személy szerint a dohányzást vettem alapul, mert dohányzom. Szélsőséges esetek is vannak, ők egyértelműen segítségre szorulnak. De elítélni valakit azért, mert valamilyen mértékben dohányzik, esetleg évente kétszer megiszik 1-1 pohár bort, szerintem túlzás. Nem kell elítélni, csak elfogadni hogy vannak akiknek ez még elbírja a toleranciája, vannak akiknek nem, és ennyi.😊

1
László
László küldte
augusztus 20. 19:12

Érdekes téma. Nagyon megosztó, főleg a dohányzás. Szerintem a legtöbb dohányos fel sem fogja, mennyire irritáló lehet egy nemdohányzó számára a dohányfüst szaga. Vannak, akik tudják, ők erős illatszerekkel próbálják elfedni, de ki kell ábrándítanom őket. Nem működik. Az alkohol is okozhat meglepetést. És még csak a mértékkel fogyasztott alkoholról van szó. Hiszen van aki feloldódik tőle, de van aki erős és kötekedő lesz. Aztán van aki komolyan mélyrehatóan vizsgálja a pohár fenekét. Azt inkább nem részletezem. Annak elég ronda eredményei vannak. A bulizás. Mindenkinek van olyan társas tevékenysége, amiben örömét leli. Legyen az zenés, táncos kikapcsolódás, vagy autós, motoros rendezvény, esetleg egy pecatúra, és/vagy sokezer más. Ez lehet a legkevésbé káros, mivel ebbe a legkönnyebb bevonni a partnert is egészségkárosodás nélkül.

Béla
Béla küldte
augusztus 13. 20:03

Üdv mindenkinek, megint én. :) Én dohányzom. Alkoholt nagyon ritkán fogyasztok, esetleg szilveszter, vagy születésnap. A bulizni nem szoktam, már nem vagyok mai csirke. A dohányzás az egyetlen olyan tevékenysége az embernek, amit sokan rosszul fognak fel. Én dohányzom, tiszteletben tartom, hogy más nem. Viszont, a "nem dohányos" is tartsa tiszteletben, hogy én dohányzom. Ennek oda - vissza kellene működnie. De sajnos nem így van. Egy csomó törvényt hoztak erről, hol nem szabad. Én betartom az összeset. Nem gyújtók rá olyan helyen ahol nem szabad, vagy olyan helyre megyek ahol igen. Van olyan barátom, aki nem dohányzik, vannak gyerekeik, tudják, hogy én igen, kimegyek az erkélyre, kertbe, de senkit sem mérgezek. Viszont, sok olyan "nem dohányzó" van, aki szándékosan, direkt, a füst és a dohányzó közelébe megy, hogy hangot adjon annak, hogy ő nem dohányzik. És őt mérgezem. Mindent megragadnak ezek az emberek, hogy kicsit hisztizhessenek. Tény, van olyan dohányos, akit semmilyen szabály sem érdekel, és sajnos sokan vannak. Sok helyen megállókban kint van a tábla, hogy dohányozni tilos, de rágyűjt, mert nem zárt terület. Azt nem érti, hogy nem csak ő van ott, hanem lehetnek mások is. Sajnos az emberi tolerancia a béka popója alatt van. Egymás idegeire mennek az emberek. Ez igaz, az alkohol fogyasztókra is. Tilos, de nem érdekli. Olyan helyen dolgozom, ahol ez mindennapos probléma. Amúgy sem lehet, alkoholt fogyasztani az utcán, közterületen. Nem véletlenül. De az ember sajnos ilyen téren az állatok szintjén ragadt. :(

Gitta
Gitta küldte
augusztus 13. 19:34

@Attila: Köszönöm hogy megosztod gondolataidat és érzéseidet az általam leírtakkal kapcsolatosan. Természetesen értem amit írsz, tiszteletben is tartom, s mivel az én VÉLEMÉNYEM a sajátom, tényleg nem kötelező sem egyetérteni velem, sem elfogadni amit írtam. "Nem ciki cigizni".... bátorkodom megemlíteni, hogy de igen (szerintem): - csecsemő-gyerek-beteg felnőtt- lábadozó élőlény közelében, áldott állapotú nő közelében, - nem dohányos társaságban (ha elkülönülsz... megnézheted hogyan pislognak feléd) - reptéren, villamosmegállóban, stb... nem folytatom! írtam hogy dohányoztam! Gyerekkorban "ettől voltunk felnőttek"... mert mertük utánozni Őket... megjegyzem, az 1960-as években "MENŐ" volt cigizni, bizonyítják hogy nincs olyan mozi film, stb... amiben ne fújták volna a füstöt. A tanárok az órákon cigiztek... a gyerek meg "bírja ki"!... stb.2021.év van, eltelt 60 év!... és a következmények nyilvánvalók. DE MINDENKI eldöntheti hogy él e vele vagy nem. De mások egészségét nem veszélyeztetheti....ettől ciki cigizni, szerintem. Más!! Nekem akkor lett igazán megalázó a saját helyzetem, amikor egy éjjel nem tudtam rágyújtani, mert valami miatt nem volt otthon még egy szál cigarettám, vagy csikkem sem... és bepánikoltam... és... ráébredtem hogy ÚR ISTEN... függő vagyok:(... nem írom meg hogy hogyan szereztem cigit, de szereztem és szégyenemben majd elsüllyedtem, de az átélt szégyen sem tudott megakadályozni abban a pillanatban hogy ne kelljen a cigi. UTÁNA!.. a szembesülés... az hívta életre a döntésemet. Mégegyszer tehát: nem itélkezem, nincs közöm hogy ki cigizik, ki nem, stb... én magamról beszélek. Az átéltek alapján például nálam kizáró ok ha cigizik valaki. Azt hiszem megérthető... s az, hogy ki miért nem akar dohányos társat maga mellé, fájhat a visszautasítás a másiknak, de ettől még az álláspontját nem fogja megváltoztatni, úgy gondolom. Bár nincs lehetetlen... tudjuk.

Attila
Attila küldte
augusztus 13. 17:43

@Gitta: Sose éreztem hogy ciki az hogy dohányzok. Az alkoholizmust annak tartom, és a tudatmódosító szereket is, de a dohányzásben el nem tudom képzelni mi a ciki. Lehet nem vagyok steril illatú, és beleng némi cigiszag, de el tudok ennél rosszabbat képzelni. Persze nem várom el hogy elfoghadja egy nem dohányzó nő hogy cigizek, de az teljesen biztos, hogy nem szoknék le senkiért. Max ha ÉN akarok leszokni, magam miatt. Az ígényessék nekem nem azt jelenti hogy valaki nem cigizik. Köröm, fog, haj, illat, öltözék. Ezek kifejezik azt hogy valaki mennyire ígényes. Láttam olyan nőt aki nem dohányzott, de olyan szakadt volt szerencsétlen, hogy majdnem a a kezébe nyomtam némi aprót, és láttam olyan nőket, hogy cigizett, de valami elképzelhetlenül jó nő volt. Elegáns, jó illatú, és az egész nőről lesírt hogy ad magára. A cigizés egy kis rész, de nem hinném hogy annyira fontos lenne, hogy kizárjon egy jelőltet nálam. Alap dolog hogy ha egy nő nem cigizik, nem gyújtok rá nála, és kibírom azt a pár órát amíg együtt vagyunk szmog nélkül. Ha együtt élnék egy nővel, akkor megoldanám a cigit lent, vagy bárhol. De ez nagyjából olyan, mintha azt mondanám neki, ne egyél fűszeres ételeket, mert taszít engem. Poénos lenne nem?

Gitta
Gitta küldte
augusztus 12. 20:21

@Bálint Az nagyon korrekt Tőled, ha így cselekszel. Az én véleményemet a saját tapasztalatom alakította ki. Nagyon nem hittem el sokáig én sem, hogy mi bajuk van a nem dohányzóknak a dohányosokkal, ha elhúzódnak, ha igyekszenek nem zavarni senkit. A tény, amióta boldog nem dohányzó vagyok: - 5-6 m-ről is megérzem ha valaki dohányzik előttem a járdán menve is, - nem "büdös" a bőröm, a szám/leheletem, hajam, stb.... LÁNCDOHÁNYOS VOLTAM :( ! - vitaminokra, egészséges ételekre költöm a pénzem, megszépült a bőröm, nem köhécselek, stb.. - rollerezek, sportolok és nem fulladok, - magabiztosabb lettem, mert már azt, hogy "ciki a dohányzás", nem érzem, megszünt a függőségem, stb.. Összességében MINDENKI-nek joga van a saját életét úgy élni, ahogy akarja. Ha társas életre gondolatik, ott viszont EGYÜTT döntés van.... hogy együtt hogyan legyen... Ha nem így van, a kapcsolat szét fog szakadni. Az EGYÜTT-nek a kialakításában fontos az értékrend, a másik igényeinek a figyelembe vétele, stb... De ha a másik/vagy én olyan függőséggel rendelkezem, ami tényleg függőség..... hidd el, a kapcsolat jobb ha létre sem jön.

Emese
Emese küldte
augusztus 12. 18:40

A cigizéssel az a helyzet hogy egy cigiző ember lehellete is cigiszagú. Hiába a fogmosás, a szag a tüdőből jön ki és érződik (nem mindenkinél) akár beszéd vagy még rosszabb, csókolózás közben. Ez a szag csak részben függ attól valaki hány cigit szív, lehet az öt vagy húsz, aki érzékeny rá, megérzi. A nők szaglása jobb, ezért több nő van aki kizárja a cigiző férfiakat mint fordítva.

1
Attila
Attila küldte
augusztus 12. 16:44

@Bálint: Viszont ők még évekig itt lesznek, mikor már te a nevére se emlékszel ennek a helynek. Valamit valamiért alapon:)

Bálint
Bálint küldte
augusztus 12. 16:10

@ Attila: Engem már jó pár alkalommal kicsuktak, mert dohányzom, 1 hét intenzív beszélgetés után is. A semmiből eszébe jutott a kérdés: megkérdezte, én pedig őszintén válaszoltam, hogy igen! Onnan aztán annyi volt a történet. Újra mondom szerintem 2 kezem nem lenne rá elég, hogy össze tudjam számolni. Aztán párszor ha még lehetőségem volt rá, megmondtam, hogy szerintem nem ez alapján kellene döntenie, de Ő tudja... Én is tudok fogást találni ha akarok, aztán én meg azon oknál fogva zárom ki. Semmi értelme ennek! És a motorozást is említetted, na én motorozom, tehát veszélyes életet is élek... Újabb ok a kizárásomra 😄 Még mindig értelmesebb elfoglaltságnak, hobbinak találom a motorozásom, mint mikor azt a választ kapom, hogy Tv-t szeretek nézni. Nem hinném, hogy egy bomlasztó-butító műsor akár, vagy sorozat jobb hatással lenne a hölgyre, mint hogy felpattanok a motorra és kiszellőztetem a fejem, szabadság érzetet ad és feltölt... Vissza a cigihez, ezért szoktam megkérdezni, hogy az adatlapom azon részét elolvasta? Ja, nem, nem is láttam. Mondom pedig ki van írva... 😏 @ Gitta: Én már felajánlom, amennyiben elfogadja a dohányzást, hogy a társaságában odébb megyek addig ha zavarja, vagy kevesebbet csinálom. Ebből eddig sosem volt baj 🙂 Igyekszem kompromisszumot kötni. Viszont több olyan is volt, aki le akart róla szoktatni, meg dirigált, parancsolt, abból semmi jó nem sült ki...

3
Erika
Erika küldte
augusztus 11. 22:59

Azért ne felejtsük már el, hogy az is lényeges kérdés, hogy mennyit? Aki minden hétvégén bulizik, az bizonyára még nem akar komoly kapcsolatot. Na meg az sem mindegy, hogy milyen buli, vagy mit értünk pontosan ez alatt. Mert egy a párjával aktív életet élő lehet nem jó párosítás a ki sem akarok mozdulni otthonról típusú emberrel. Az alkohol: van aki egyetlen kortyot sem hajlandó inni és azt is elítéli, aki mondjukj társaságban megiszik egy pohár bort, mert szerinte csak az a normális, hogy semmit. De van a másik véglet, aki minden egyes nap iszik, ha van rá oka, ha nincs, ha társaságban van, ha egyedül. Alkoholistával viszont senki sem szeretne együtt élni. Dohányzás: magam is dohányzom, napi 4-5 szál a legtöbb, de ha úgy adódik van, hogy egyetlen szál sem kell, ugyanis csak akkor gyújtok rá, mikor úgy érzem, hogy jól esne. Nyilván aki abszolút nem dohányzik, azt ez a mennyiség is zavarja, nincs is ezzel semmi baj, elfogadom. Ha csak ezen múlna, gondolkodás nélkül le is raknám, volt már rá példa. De itt is van, a másik végleg, aki szinte 5 percenként rágyújt és szinte egész nap ott van a kezében ha kell, ha nem. Mindenki maga tudja, hogy mit vállal a másikért és mi az ami még belefér.

3
Emese
Emese küldte
augusztus 05. 10:07

A cigi es az alkohol kozott nagy kulonbseg van: mindketto okoz fuggoseget de az alkohol sulyos agykarosodast is. A. nikotin milyen kart okozhat? Enfisemat, tudorakot, erszukuletetet, szurke bort, rossz szajszagot. Egy nikotinfuggo ember megorul egy cigiert de a fuggoseg sosem alakitja at a szemelyiseget ( kiveve ha agyi erszukulete van) . Az alkohol mit okozhat? Mindenki tudja: majkarosodast, cirrozist, majrakot, demenciat, a szemelyiseg teljes atalakulasat. Az alkohol kaloria tartalma magas, ezert aki iszik de melle rendesen eszik is, tulsulyos vagy kover. A kronikus alkoholistak sovanyak mert szinte mar nem is esznek, kaloria szuksegletuket az italbol fedezik. Reszeg allapotban elkovetett on es masok karositasarol, onuralom elveszteserol, balesetekrol stb ugye nem is kell beszelni... Amikor megismerkedek valakivel, azt nezem hogy aktualisan mi a helyzet, hogy MOST cigizik vagy iszik -e. Mert lehet hogy a kedvemert lemond errol vagy arrol, de sosem lehet biztosra venni... Nem akarok senkit se megvaltoztatni hanem ugy elfogadni ahogy van es vice - versa.

Gitta
Gitta küldte
augusztus 04. 20:55

@Attila, fiúk,.. a beteg ember BETEG! Aki nem beteg, lehet rá mondani hogy rossz szokása van... írtam; a mérték, a gyakoriság, az hogy miért iszik egy-két pohár sört/bort/pálinkát/energiaitalt/élénkítő drogokat..... mikor ...néha, rendszeresen, néha, társaságban...stb. A dohányzás is hasonló. Tehát miért?, mennyit, milyen gyakran, MIT! Vannak -függők is, játékfüggők, stb is. Aki évek óta rendszeresen, kb ugyanannyit, mert "kell" neki, szereti és ez "jár" neki, stb.. az függő. Hogyha eltitkolja amíg nincs találkozás, akkor hazudik. Magának is, a másiknak is. Erre építeni egy kapcsolatot öngyilkos kísérletezés. Aki leszokást ígér.. akár magának, akár a másiknak, az ígér.. nem döntött-majd fog!.. "Szegény ember az, aki még ígérni sem tud"... tartja a mondás... Aztán jönnek a csalódások, a "de hiszen megígérted".. hiszen azt mondtad,... Mi is van mögötte?! Emberség, tisztesség, jellem, hit, bizalom, stb... HA VAN! .. és HA NINCS??? Aki tiszteli önmagát, az igyekszik megvédeni magát egy függő személyiségtől... ha van egy kis esze, és ismerete.

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország