Egyetlen közös pont, egyező tulajdonság elegendő lehet egy jó párkapcsolathoz?

indította: Viktor
Annamária
Annamária küldte
május 04. 21:00

Attól függ,hogy mi az a közös pont...szerintem. Mert pl.ha a humor az,akkor az elég lehet. Hisz,ha meg tudjátok nevettetni egymást az nagyon sokat ad!!! Ha csak szakma,családi háttér,csapat,zene...stb...akkor nekem az már nem lenne elég.☺️

Lili
Lili küldte
április 24. 11:32

Természetesen nem elég, több egyezés kell és fontos az egymáshoz való alkalmazkodás, a kölcsönösség is.

1 1
Zsuzsa
Zsuzsa küldte
április 24. 09:55

Hogyne, ha utána jön a többi.😉

Maria
Maria küldte
augusztus 22. 17:57

Sziasztok:-) Ahogy többen is írtátok nagyon helyesen: a legjobb, ha több ponton tudtok egyezni egymással.... Minden idővel alakul ki, mindent idővel tudtok érzékelni // észre venni. Egy jó párkapcsolatban van időtök egymásra, a mérleg két nyelve egyforma, ha érzésekről van szó, azaz érzelmeiteket tekintve közel egy hullámhosszon mozogtok... Meg akarjátok egymást ismerni, gondolattok egymás közelségére és tökéletesen megbíztok egymásban.... Ha mindketten akarjátok egymást, kölcsönösen tesztek érte, mindent meg tudtok és akartok egymással beszélni, akkor nem lesz semmi probléma.... Érdekes és egyben különleges út egymás felfedezése, érdekessé kell tenni ezt az egészet, hogy a másik fél valóban jól érezze magát velünk.... Kell az egyéniségetek bele, hogy sohase legyen unalmas, egysíkú és monoton.... Hanem klassz, ha kell nyugalmas, ha kell lendületes-tüzes.... Egy biztos, rendszeresen kell tenni érte, hogy a társatok tudja és érezze, hogy fontos a Számotokra és hogy nagyon szereted...♥️

1
Lajos
Lajos küldte
augusztus 22. 17:29

@Gabriella: Ha a szimpátia az egyettlen közös pont és a második randin már közös élményeket gyüjtötök és késöbb közös elfoglaltságokat találtok, akkor már müködhet a dolog. Erröl szól az egész. Ha akarsz egy kapcsolatot, akkor azért tenni kell valamit. És ez hiányzik szerintem ebböl az internetes keresgélésböl. Sokan a tökéletes partnert akarják megtalálni minden energiabefektetés nélkül... A társat meg kell ismereni, invesztálni kellene a kapcsolatba. Ez a kiválasztósdi bizonytalan, mint a lottó ötös...

3
Gabriella
Gabriella küldte
augusztus 22. 14:51

Közös pontok.... nem tudom igazából hogy 1 elég e. A társam hatására elkezdtem edzeni, büszke voltam magamra és a sikereimre és ő is rám. Ő az én hatásomra szerzett jogsit motorra, innentől sok közös élményünk volt. Állatok, jó közös pont, bár van olyan állat ami miatt biztos nem tartanék fent kapcsolatot :) Filmek, könyvek, stb, ezek mind hozhatnak plusszt. De az elején nekem valahogy nem ez volt a fontos sosem :) Meglátod, tetszik, viszont tetszel, beszélgettek, jól érzitek magatok, szeretnétek újra találkozni.....a többi jön. Aztán úgyis kiderül hogy továbbra is jól érzed magad vele, vagy sem, és akkor lehetnek már közös pontok.... Na, ez kicsit katyvasz lett , bocsi :)

Zsuzsa
Zsuzsa küldte
augusztus 22. 14:23

@Viktor: Sztem egy közös dolog nem elég, hogy összehozzon két embert. Ez a társkergetősdi egy nagyon sok ismeretlenes egyenlet... Fiatalabb korunkban talán könnyebb volt, de már most "túl nagy a zsák, túl sok a folt"... Valaki túl régóta cipeli... És nehezen tesszük le. Plusz Nagyok az elvárások, igények, mindenki az igazit keseresi az IGAZ helyett! Van a fejünkben egy elképzelt ideál és nehezen engedünk belőle, elszalasztva így sok-sok értékes, jó embert. Nehéz... 😔

Hajnal
Hajnal küldte
augusztus 03. 19:26

Nem akarnám nagyon bonyolítani, de mit nevezünk párkapcsolatnak? Nyilván azt, amikor van kapcsolat is. Viszont azt is tudjuk, hogy csak a nem tud összetartani egy kapcsolatot. Ergo, minimum 2 közös dolog kell hozzá. De ha az említett barlangász példánál maradunk, akkor is, csak azzal mennék, aki szimpatikus, kellemes a közelsége számomra, tudok vele beszélgetni, hiszen sok időt töltünk együtt. Kell, hogy ugyanabban az időpontban legyen szabadidőnk, hogy egyforma testalkatúak legyünk, hogy ugyanabba a járatokba beférjünk. Tehát egy ilyen egyszerű példához is több egyezőség kell, egynél. Hát még egy közös élethez! Szóval nekem egy párkapcsolathoz nagyon sok egyezőség szükséges, nem 1 és nem is 2.

3
Matild
Matild küldte
augusztus 03. 12:32

@Viktor: ÓÓÓÓÓ hogyne ifjonti koromban amikor elég volt ha az a fiú jól tudott táncolni.!Aztán a fiatalság ösztönösségének hatására kialakultak belőle a szerelmek is.Mi még akkor nem voltunk "ennyire tudatosak" / vagy számítók????Ez is megérne egy "misét".....

1
Áron
Áron küldte
augusztus 02. 19:38

Bőven elég lehet, már akinek persze... Az előző kapcsolatom volt a példa rá, és így is 4 évig működött. Egyszer csak megfogtuk egymás kezét, átéreztük a pillanatot, és nem járt egyikünk fejében se, hogy "jajj ez meg az nem egyezik, és akkor mi lesz, ha". Aztán jó darabig így is maradt. Persze lehet hajszolni a 100%-os egyezést, kiegészítve első látásra kémiával 60/120 percen belül (szigorúan az asztal túlfeléről, természetesen) is, biztos megvan a maga varázsa... :D

4
Lajos
Lajos küldte
augusztus 02. 14:53

A párkapcsolatnak is vannak fokozatai. Nem lehet mindenki -lelki társ... Ha csak egy közös pont miatt alkotnak párt, akkor az egy olyan kapcsolat. A lényeg, hogy közös megegyezésen alapuljon és mindkettönek jó legyen...

1
Emese
Emese küldte
augusztus 01. 22:59

Szerintem abszolút nem elég. A két félnek passzolnia kell szellemi, erkölcsi, életviteli, uális téren, hogy csak a legfontosabbakat mondjam. Összehozhat engem a barlangászkodás valakivel (példa) de ahhoz, hogy tartós szerelem legyen, sokkal több szükséges.

1 1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország