Emberi értékek az ismerkedésnél

indította: Annus
Emese
Emese küldte
június 05. 15:57

Kedves Roland, szerintem sok ember van aki nem csak a külsőségekre hajt, köztük sokan, kik így gondoljuk, itt vagyunk 😀

1
Roland
Roland küldte
június 04. 19:24

Számítanak még egyáltalán, amikor már csak a külsőségekre mennek rá.... amúgy meg totális közönnyel reagálnak az ilyen-olyan értéknek mondott dolgaidra? /s

1
Andrea
Andrea küldte
május 30. 11:07

@István: Igen, nagyon jól leírtad. Épp most beszélgettem valakivel innen a társkeresőről telefonon, és említett valamit, én meg közbevetettem, hogy pont ezzel foglalkozom. Levegőt sem véve folytatta tovább a mondókáját, semmi kérdés, semmi lelkesedés. Mondani se kell gyorsan rövidre zártam a beszélgetést és eltanácsoltam magamtól, amikor egy másik kapcsolódási pont után sem lelkendezett, és pláne, hogy a vicceimet se értette.

1
István
István küldte
május 15. 17:31

Eltérő szerintem,hogy mik számítanak a legnagyobb értéknek,kérdés kinek mire van szüksége. Számomra az egyik legfontosabb az odafigyelés a másikra és nem csak a levélváltáskor. Észrevehető,hogy ha mesélünk magunkról,utólag emlékszik-e a másik az apróbb dolgokra,problémáinkra amiket épp csak megemlítettünk.Ad-e tanácsot például legközelebb vagy rákérdez-e. Ha csak a saját gondjai,életének eseményei érdeklik folyton,csak magáról beszél,az is egy jel,hogy nem figyel ránk. Nem érez velünk,nem akar kötődni hozzánk,csak felszínesen ismerkedik.

1 2
Emese
Emese küldte
május 05. 22:00

Ez egy nagyon összetett téma. Sokat számít kinek milyen a tapasztalata. Magunkkal hozzuk a sérelmeinket, a fájdalmakat, a tudatot mit éltünk már át és mit nem akarunk még egyszer átélni. Lajos költői megfogalmazásával teljesen egyetértek. Van egy olasz mondás: "La persona giusta é quella con la quale stai cosí bene come se fossi da sola". Vagyis: az a neked való ember akivel olyan együtt lenni mintha egyedül lennél. Itt persze nem az unalmat érti hanem a természetességet.

Annus
Annus küldte
május 05. 20:53

@Lajos! Nagyon tetszik a meglátásod.... De tedd hozzá, ha rosszul választasz hölgyet, akkor nagyon hamar leszel: megbízhatatlan, becstelen, hűtlen, barátságtalan és közömbös....

Ági
Ági küldte
május 05. 20:52

@Lajos: Kedves Lajos! Ezt nagyon szépen megfogalmaztad!!

Lajos
Lajos küldte
május 05. 20:33

Én szeretnék egy: - Megbízható porszívót - Becsületes közértest - Hüséges kutyát - Barátságos fönököt - figyelmes buszsofört - egy csajt, akivel passzolunk Mert, ha porszívót, kutyát, fönököt, buszsofört rosszul választok, akkor mellényúltam. De ha csajt választok rosszul, akkor gyorsan megbízhatatlan, becstelen, hütlen, barátságtalan és közömbös lesz...

Annus
Annus küldte
május 05. 19:38

Nem akarok kekeckedni, de.... De hol van az a határ, ahol innen még őszinteség, azon túl már nem? Mi az ami hazugság, és mi az, ami csak egyszerűen elhallgatás, magánügy? Mi a kedvesség, udvariasság és mi az, ami már tolakodás? Mi az abszolút becsület? Teljesen elbizonytalanodom, ha azt olvasom: emberi értékekre igényes társat keresek.... Én buta medveBocs... már azt sem értem amit olvasok.

László
László küldte
május 05. 16:50

Vajon mit tekinthetünk emberi értéknek? Véleményem szerint ismerkedésnél (is) elsősorban a bizalom, az őszinteség és a tisztelet jöhet számításba. Ha nem vagyunk őszinték, az úgyis kiderül. Akkor pedig végleg elúszott a bizalom. Megéri? Ha nem bízunk a másik őszinteségében, vajon van értelme bárminek is? Ha nem tiszteljük a másikat legalább úgy, mint magunkat, az lehet valaha egy kiegyensúlyozott kapcsolat?

2
Annus
Annus küldte
május 05. 16:09

@Lajos! Nálad a pont - az én olvasatomban. Igen, nagyon örülök, hogy pont arról írtál, ami neked fontos, amit értékelsz, és egy - egy "nagyon jó lenne, ha" dolgot nem betonoztál be értéknek. Ami nekem érték - az másnak értéktelen, vagy akár fordítva.... Nem létezik emberi érték, csak tulajdonságok, amik valakiknek fontosak, valakiknek pedig nem. A társadalmi elvárásoknak való megfelelés az emberi érték? Milyen társadalomban? Melyik korban? Ki döntötte el? Olyan érzésem van, mint a jó a hentesnél.... 20 dekával több, maradhat? Hűség, udvariasság, előzékenység, stb. valahogy a 10 parancsolatot meg a mögöttes körítést juttatja eszembe... a keresztény hitvallás szerint. Mi van a primitív törzsek társadalmi elvárásaival; ott akkor nincsenek "emberi értékek"? Vagy vegyük egyszerűen a többnejűséget? Ott mi a helyzet a hűséggel? Akárhogy csűröm-csavarom, hogy el tudjam fogadni a fogalmat, "emberi érték".... nem megy... számomra megfoghatatlan. Vannak tulajdonságok... amik természetesen MINDIG egy adott emberhez köthetők... és a személy és a tulajdonság esen összefonódik.... másra nem adaptálható .... csak személyre átszabható, mint egy öltöny...

Márta
Márta küldte
május 05. 07:53

Szerintem rengeteg emberi érték van.... Ismerkedésnél a legelején csak az alapvetőek jönnek elő. Pl. :udvariasság, előzékenység férfi részről. Női oldalról kedvesség stb. Az igazi értékek később derülnek ki és nyilván csak azoknak akik nem álltak meg a felszínnél mert szimpatikusak voltak valami miatt egymásnak. Amit Lajos írt azzal nagyon egyet tudok érteni.

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország