Friss szakítás után mennyi ideig kell pihentetni a társkeresést?

indította: Gábor
Emese
Emese küldte
december 26. 08:00

Természetesen vannak helyzetek amikor valaki már évekkel ezelőtt elhidegült de egyéb okok miatt továbbra is együtt él feleségével-férjével. Ilyenkor, ha az anyagiakban meg tudnak egyezni, pillanatok alatt el tudnak válni és érzelmileg újrakezdeni mert lelkileg már szabadok voltak. De... nem ez az általános, szerintem. Egy elválás mindig fájdalmas, sztresszes, macerás. Megcsalás, rossz bánásmód, tiszteletlenség, ne adj'Isten bántalmazás... mind-mind olyan dolgok amiket kiheverni, feldolgozni: idő szükséges. Van aki magába roskad, teljesen elveszti önbizalmát. Van aki haragszik és azzal a felkiáltással: minden nő/férfi ilyen meg olyan! az ellenkező nemet szapulja vagy rajta akar bosszút állni. Ha gyerek is van, plusz idő mert el kell dönteni kinél fog lakni, a láthatást, a gyerek hogy éli meg a válást stb. Idő kell amíg a dolgok lassan rendeződnek, a fejekbe belerögződik az új státusz, hogy " én már nem vagyok házas" . Ezért mondtam hogy minimum egy év kell amíg a válás -itt egy több évig tartó házasságról vagy együttélésről beszélek- minden kérdése elrendeződik, gyakran kettő is.

3
Éva
Éva küldte
december 20. 22:12

@Emese: Szia! Én úgy gondolom nem statisztikához kötött. Az érzések a kapcsolaton belüli kialakult helyzet határozzák meg mennyi idő kell ahhoz,hogy az ember el tudja engedni régi kapcsolatát és készen áll-e egy új kapcsolatra.

1
Áron
Áron küldte
december 20. 20:46

@Gábor: Szerintem attól függ, hogy hogyan ért véget az adott kapcsolat. Ha pl. ellaposodó módon, sejthető volt hogy ez lett és végül ki is lett mondva, akkor mondjuk 1 sör erejéig elég pihentetni. Hacsak nem mázlista valaki, akkor eleve az első pozitív válasz mondjuk átlagosan napokkal, az első randi mondjuk átlagosan hetekkel arrébb van a regisztrációtól számítva. (Több oldalon történő aktivitással számolva....) Ha fájdalmasabb sztori volt, akkor az már szubjektív, ki mikor érzi készen magát új folyamatra. Ismerve a "kőkemény" hatékonyságot, ott sincs semmi, ha 1 héttel hamarabb fenn van pl., minthogy készen áll.... :D

1
Emese
Emese küldte
december 20. 15:49

Szerintem: Ha legalább egy évig tartó kapcsolat volt, minimum 6 hónap. 2 -5 év között, minimum egy év. Legalább 5 éves együttélés vagy akármilyen hosszú házasság felbomlása után vagy ahol gyerek(ek) van(nak), 2 év.

2
Gábor
Gábor küldte
december 07. 08:19

Sajna a mostani párkapcsolatom előtt durván 15 évig nem volt senkim. Semmi sem sikerült, folyamatosan jöttek a csalódások, így ezért kíváncsi vagyok a véleményetekre

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország