Ghosting a társkeresés során

indította: Krisztina
Maria
Maria küldte
január 26. 20:18

Még valami eszembe jutott: lehetséges, hogy később rendeződnek a dolgaitok.... Szerintem mindenképpen lazán // lazábban vegyétek a dolgokat: előfordulhat, hogy nem tud annyit online lenni az egyik fél... A munkája és vagy a gyerekek miatt.... Stresszes időszakokat él át, ne legyetek türelmetlenek egymáshoz.... Hagyd, hogy jelentkezhessen.... Lehet, hogy nem tud, vagy nem akar még többet Veletek tervezni.... Ezt se vegyétek úgy, hogy ellenetek lenne.... Például én sem tudok majd minden nap itt megjelenni az elkövetkező napokban // hónapokban: csak kb. 2-3 hetente vagy csak havonta egyszer, a munkám és a teendőim miatt... Több jelentkező közül történik a kiválasztás, ezt is fontos megemlíteni. Ez egy teljesen természetes kiválasztási folyamat, hiszen általában több emberrel írtok, mielőtt a személyes találkozó mellett döntötök... Ilyenkor már aludni kell, engem olvasgatni pedig igazán ráér....🤫 Drukkolok Mindenkinek, hogy sikerrel járjatok..... Nem kell izgulni és nem kell töprengeni: tudom, nagyon boldog akarsz lenni, de ez ilyen..... Lazán vedd.... Ám ha a boltba ugrasz is ki, gyorsan, akkor is, legyél mindig és mindenhol vonzó, i és hihetetlenül ellenállhatatlan ..... Hogy azt mondják, Úristen, de jól néz ki ez a Hölgy vagy Pasi... Annyira jó érzés rá nézni. Ne adjátok fel, meg ilyenek, sokszor meg kell küzdeni a sikereinkért, de pont ezért olyan érdekes ez:-) Mindenkinek gyönyörű hétvégét kívánok: Marika

Lajos
Lajos küldte
január 26. 20:09

Megértené az is, aki nem beszél idegen nyelveket...

Matild
Matild küldte
január 26. 20:01

Mi lenne ha magyarul beszélne a magyar????

Maria
Maria küldte
január 26. 18:58

@Krisztina Mindenféle magyarázat nélkül valaki megszakítja Veletek a kapcsolatot, nemcsak a társkeresés során, hanem az üzleti életben is... Ez a ghosting. Az online térben történik meg. Van egy ehhez hasonló kifejezés is, még pedig az ignorálás, vagyis a mellőzés, figyelmen kívül hagyás. Egyes társkereső oldalakon, amennyiben valaki valamilyen formában zavar vagy kellemetlen a számotokra, választhatjátok az ignorálást, vagyis a letiltást, azonnali kapcsolatmegszakítást. Ezt követően egyik fél sem láthatja a másikat.... Megjegyzésem: Ha valaki megszakítja Veletek a kapcsolatot, akkor először is nem kell a legrosszabbra gondolni… Bár, tudom, nagyon meglepő tud lenni és hirtelen jöhet, de akkor is meg kell próbálni egy kicsit megállni….. És valami teljesen más irányba terelni a Gondolataitokat // Figyelmeteket… Ez egy technika, de szerintem nagyon megéri:😊 Az ilyen történések mögött az esetek döntő többségében nem TI álltok…. Vagyis nem azért történt, mert Rátok haragszik valaki… A legtöbbször. Lehet, hogy az illető rövidebb-hosszabb idő elteltével jelentkezik Nálatok, magyarázatot adva a tettére…. Csak egyszerűen időre volt // van szüksége, hogy maga is meg tudja magyarázni, mit miért tett…. Lehetséges még, hogy valami féle vonzalomról van szó… Csak még annyira bizonytalan az illető, hogy inkább vár a kijelentéseivel….. Továbbá arra is gondoljatok, hogy valamiért esetleg haragszik Rátok az illető…. Egy rosszul megfogalmazott mondat, egy rossz időben lenyomott „tetszik”…. Egy egyszerű félreértés - nagyon könnyen előfordulhat... Megítélésem szerint ne gondoljatok egyből a legrosszabbra… Ha pedig tényleg hosszabb ideig tart a kapcsolatmegszakítás, akkor fogadjátok el a másik fél döntését…. Valamiért így döntött, lehet, hogy megbántottátok Őt…. Hogy később lesz-e lehetőségetek még megbeszélni a dolgokat egymással, az már a jövő kérdése. Mindenesetre, ha tiszteletben tartjátok a döntését, akkor ezt Ő is észre fogja venni és talán pozitívan hat a további döntéseire. Ennek ellenére vegyétek lazán az eltűnést, köddé válást.... Mivel nem áll Rendelkezésetekre a teljes magyarázat, vagy még nem kaptatok magyarázatot a történtekre, ezért teljesen felesleges magatokat felbosszantani... Nincs más teendőtök, mint továbbra is hihetetlenül gyönyörűnek maradnotok.... Gondoljatok arra, hogy Mindenki egy egyéniség, különleges, a maga módján, akár NŐ-ről, akár FÉRFI-ről van szó! Megteheted, hogy türelemmel vagy a másik irányába, de akkor sem túl sokáig.. Nem várhatsz örökké a másik válaszára és egy kapcsolatmegszakítás is egyfajta válasz... A folytatás nemcsak Rajtatok múlik, hanem a másik félen is, ezt ne felejtsétek el sohasem... Ezzel most nagyon szép hétvégét kívánok Nektek: Marika

Éva
Éva küldte
január 22. 18:52

Sziasztok! Sokrétű😊 A ghosting egy olyan jelenség, mely során egy ember úgy szakítja meg a kommunikációt, hogy egyszerűen csak felszívódik, nem ad magyarázatot a másik félnek. Leginkább ez romantikus kapcsolatokban fordul elő, de „megszakíthatnak” így velünk barátságokat, üzleti kapcsolatokat is. Miért ghostingolnak? A ghostingoló általában azért választja ezt a stratégiát a kommunikáció „lezárására”, mert így nem szükséges konfrontálódnia, érzelmi energiát belefektetnie és magyarázatot adnia sem. Ezáltal megspórolja magának ezeket a köröket és nem utolsó sorban, akár még újra meg is nyithatja a kommunikációt. Miért pont engem ghostingoltak? A legtöbbször ez az egész a ghostingolóról szól, nem arról, akivel ezt végrehajtják. Egy 2018-as kutatás alapján kb. 25%-a az embereknek lett már ghostingolva és 22%-a bevallotta, hogy ő is ghostingolt már valakit. Maga a ghostingolás összezavarja az egyént. Nem érti miért lett vége, nem kapott magyarázatot. Ez erőteljesen megnehezíti a lezárást, leválást és a veszteség feldolgozását. A folyamat kialakítja az emberben azt, hogy úgy gondolja ő rontott el valamit. Valójában sokszor a ghostingolt fél nem követett el különösebb hibát. A ghostingolásból nehezített a gyógyulás, hiszen nem kaptuk meg a szükséges válaszokat. Érdemes azt szem előtt tartanunk, hogy ez ne rombolja le önbecsülésünket. Törődjünk magunkkal, dolgozzunk a nehézségen. Tényleg hangsúlyozom ez valószínűleg nem rólunk szól, hanem annak, aki ezt tette velünk ez a „megküzdése”. Dolgozzunk magunkon, ha szükséges keressünk fel terapeutát az önismereti munkához. Mindenki máshogy reagál a ghostingra. Van akit közömbösen érint, de az emberek többsége ezt egy mély fájdalomként éli meg. A technológia a mai világban egyszerűsíti a ghosting folyamatát, hiszen könnyedén megoldható, hogy nem válaszolunk a másiknak. Valószínűleg a jelenség régen is jelen volt, de a mai technológiával azért ezt könnyebb kivitelezni.

Lili
Lili küldte
január 22. 17:47

Egyetértek az alábbi írásokkal. Gyakori jelenség, nem kell igazából komolyan venni azt, aki ilyet csinál. Volt, nincs.👻

Emese
Emese küldte
január 22. 10:14

A ghostingolo tintahal 😃 ez jo!

Gábor
Gábor küldte
január 22. 08:50

Találtam egy rövid, tömör leírást: https://onlinepszichologus.net/blog/ghosting-eltunes-egy-kapcsolatbol/ Talán a legfontosabb, hogy a ghosting nem rólad szól! 🙂 A másik, megtanulni elengedni a ghostingot. Ez egy elkerülő stratégia, nem csak a párkeresésben, de az életben, sőt a természetben is létezik. Nagyon nehéz feldolgozni, s hogy vidámabban álljunk hozzá, pár példát említenék, hozzátéve, hogy párkapcsolatban, ismerkedésben én nem ghostingolok. A legősibb a tintahal, pöffent egy festékfelhőt, s már ott sincs. Ez annyiból sántit, hogy védekezik, nem támad. Ha jó értelemben keressük, idézzük fel Szt. Miklós történetét, aki észrevétlenül segített, ugye milyen nehéz, hogy ne zsebeljük be a dicséretet?! Nos, neki sem sikerült, a libák lebuktatták, akaratán kívül püspök lett. Azért nem szeretem Mikulás effektusnak hívni, mert gondoljatok bele, milyen félelmetes, hogy a tizediken is telerakja a csizmádat, sőt esetleg a kéményen is bemászik... Nem beszélve az óvódai élményről, amikor kinyitja a nagykönyvet, megkeresi a neved, s mindent tud rólad... A harmadik eset már inkább fiús téma, a ghosting egy régóta alkalmazott hadi technika, viccesen a nagyapám mesélte, hogy a dédapám az ükapámtól tanulta: célozz, lőjj, s tünj el. Én úgy látom, a ghostingnak két esetét műveljük mi férfiak: A jobbik eset, hogy hiányzik a felelősség vállalás, a kiállás, kapcsolatba kerültem, válaszol, meg akar ismerni, tintafelhő, eltűnés. A rosszabbik, hogy bántani akarok, ez nagyon jól esik, "megmondom a tutit", s gyorsan köddé válok. Mindkettőt nehéz feldolgozni, nem kapsz lehetőséget a válaszra. Talán emlékeztek arra a nagyon fiatal bandázásra, hogy összegyűlt a rövidnadrágos galeri (akkor még rangot jelentett, ha már hosszúnadrágot vehettél fel), s gyorsan becsöngettünk, s egy bokor mögül lestük a reakciót. 😀Egy szabadon engedett nagytestű házőrző nagy futást okozott😀 Nem vagyok szakember, remélem, ha olyan olvassa, aki ebben jártas pszichológus, terapeuta, elnézi, amiket írtam. Magam módján, egyszerűen: aki ghostingol, "főjjön" meg a saját levében😀

3
Krisztina
Krisztina küldte
január 22. 06:57

Köszi! Miért van ennek jelentősége? Ha nem jelentkezik, eltűnik, letilt, akkor nincs dolgunk egymással. Aki egyenes vagy legalább egyenes féle a társkeresésben, az nem így szakít meg egy kapcsolatot. 🤔

2
Áron
Áron küldte
január 21. 22:05

Google első találat nálam: "A ghosting egy olyan jelenség, mely során egy ember úgy szakítja meg a kommunikációt, hogy egyszerűen csak felszívódik, nem ad magyarázatot a másik félnek. Leginkább ez romantikus kapcsolatokban fordul elő, de „megszakíthatnak” így velünk barátságokat, üzleti kapcsolatokat is." Ezzel így egyet is értek, nyilván hozzáfűzendő, hogy ismerkedést is. A kulcsszó szerintem, hogy nem ad magyarázatot, továbbá a valódi indok nem állapítható meg. Pl. aki letilt egy komolyabb beszólás után, vagy pitiáner, de részemről megállapítható okból, azt nem sorolom ide. Tovább kategorizálva öntörvényű módon... :D Ghosting élőben: megérkezvén a találkozó helyszínére, egy idő után kiderül, hogy a másik fél nem jelent meg. A megbeszélt időpont után természetesen már nem elérhető, ha fel is veszi a telefont, nem szól bele, bár inkább csak kinyomja. Lehet hogy elment a kedve a dologtól, de gerinctelen. Vagy ott figyel valahol rejtekállásból, és nem elégedett annyira a látvánnyal, hogy odavonszolja a kecses és hibátlan testét... :D Ide sorolnám még azt, aki pl. kimegy mosdóba és többé nem jön vissza, de ez utóbbiban szerencsére nem volt még részem. Ghosting "általánosan": a beszélgetés telefonon, és/vagy valamely platformon folytatódik, majd előjel nélkül megszakad. Válasz nincs, tiltás nincs, köddé válás van. Lehet elolvasta, lehet nem. Ghosting tiltással vagy korlátozással: az előbbi, de megtörténik a tiltás. Vagy a gerinctelenek tiltás gombját, vagyis a korlátozást alkalmazza fb-on.... :D

3
Krisztina
Krisztina küldte
január 21. 20:22

Sziasztok! Nektek mit jelent a ghosting? Én nem tudom értelmezni ezt a fogalmat. Kérlek benneteket, azt írjátok le, hogy Ti mikor, mit neveztek eltűnésnek, letiltásnak -vagy nem is tudom még miket olvastam róla.

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország