Gondoskodás vagy uralkodás egy párkapcsolatban

indította: Ági
Dániel
Dániel küldte
december 09. 17:03

Közösen megbeszélni mindent őszintén,és közösen dönteni.Ezt gondolom.

Maria
Maria küldte
szeptember 12. 12:56

@Ági és @Mindenki Egy párkapcsolatban csakis gondoskodásról lehet szó... Uralkodásról semmiképpen sem. Előfordul, hogy az egyik fél az irányító // irányítóbb szerepet tölti be, hogy kicsit abb // agilis // határozottabb, de semmiképpen sem lehet uralkodásnak nevezni azt. Egyszerűen jobban átlát dolgokat, jobb ező, jobban boldogul a hivatalos ügyek intézése területén.... Úgy csinálja mindezt, hogy nem nyom el Téged és Te is belátod, hogy a párod jól csinálja a dolgokat.... És ez Neked kifejezetten jól esik, mert könnyebb az életetek... Ez egy együttműködés: amíg Ő ezt és ezt csinálja, addig Te ezt és ezt csinálod... Egyensúlyban, összhangban és nagyon nagy szeretetben egymással. További gyönyörű napot kívánok Mindenkinek! Üdvözlettel Marikától

Csaba
Csaba küldte
szeptember 09. 11:22

Gondoskodás, én nem látok benne uralkodásra utaló szándékot. Lehetséges, hogy a "mindig rendelt desszertet", "ebédeltél?, vacsoráztál?" egy rejtett testalkat átformáló küldetés részei 🙂, aminek célja egy elképzelt női ideálnak való megfeleltetés, de ez nem túl gyakori, inkább csak apró figyelmességek. Egyébként persze passzolni kell egymáshoz, de nekem ebben a témában nem tűnik rossz párosításnak egy ilyen férfi és egy "önálló, erős, öntudatos" nő. Abban az esetben, ha valóban zavaró a nőnek, akkor az egyéniségéből adódóan könnyedén visszautasítja a taxit, desszertet, bármit és a probléma meg van oldva (lehet, hogy ezt többször el kell játszani, hogy a férfi meg is értse 🙂).

3
László
László küldte
szeptember 05. 05:30

Ez nekem inkább egyfajta "agresszív" értelemben vett terelgetésnek tűnt így, ahogyan azt ide leírtad és nem az elfogadó és egyben a jól szeretés jeleiként . E-mögött nem gondoskodást érzek, hanem inkább nem megfelelés vezérelte idomítást. Esetleg még bizalmatlanságot is az irányomba. Egy felnőtt ember így max az alap élettapasztalatokkal még nem rendelkező, butuska kisgyerekkel viselkedik és nem egy kész és minden tulajdonságában elfogadott és így szeretett felnőtt emberrel. Pl egy felnőtt embernek szabadjon már önállóan eldöntenie azt, hogy mivel fog elközlekedni A-ból B-be és ha ő úgy döntött, ahogyan, akkor azt fogadja is el a párja, hiszen azt a döntést a szeretett párja hozta meg. Engem nagyon zavarna, ha valaki a döntéseimet folyamatosan megkérdőjelezné, felülbírálná, hiszen ezeknek a döntéseimnek köszönhetően tartok ott az életemben, ahol vagyok. A Norbi álláspontját osztom én is a témában, szerintem is vadászatként tekintett az illető a párkeresésre és kereste azt a gyengébb jellemű embert, akit a saját elképzelt nőideáljára formálhat.

1
Lajos
Lajos küldte
július 29. 11:38

Ezt viszonylag egyszerü megválaszolni. Minden zsákra a megfelelö foltot...

Emese
Emese küldte
július 28. 22:12

Érdekes kérdés. Szerintem is-is. Van, aki gondoskodásnak érzi és imádja, ha így bánnak vele. Másnak pedig fojtogató és napokig sem bírja. Ilyen szempontból is össze kell illeni.

Lili
Lili küldte
július 27. 23:30

Szerintem mindig meg kell beszélni, ha valami zavar. Nyilván mindenkinek vannak ilyen-olyan dolgai ebben a korban, nehezebben alkalmazkodunk.

2
Norbi
Norbi küldte
július 27. 20:53

@Ági: Volt barátnőmre pont illik a leírás.Saját bevallása szerint minden férfi azért szabadult tőle,mert rendesen rájuk telepedett,fojtogatta őket a szeretetével.De azért még megpróbálta,hátha én eltűröm...Tévedett.Ez a tipikus esete annak,mikor valaki a történtek ellenére sem hajlandó változtatni,inkább vadássza az áldozatokat,hátha valamelyik elég megalkuvó lesz.

3
Reverencia
Reverencia küldte
július 27. 20:12

@Ági: Kedves Ági! Nekem az a véleményem, hogy van az a bizonyos mértékletesség vagy aranyközépút, amit érdemes mindenben betartani. Semmi nem jó, ha túltolják. A túlgondoskodás sem. Jobban jött volna ki, ha megkérdezi tőled, mielőtt "intézkedik", nem pedig kész tények elé állít. Ezt is meg lehetett volna beszélni, de finoman kell ilyenkor fogalmazni (ami elég nehéz), nehogy megbántsuk a másikat.

2
Ági
Ági küldte
július 26. 21:37

Sziasztok! Egy eszmefuttatást szeretnék Veletek megosztani. Volt egy párom, 2,5 évig voltunk együtt, de nem laktunk együtt. Nagyon tetszett, hogy mindenben segített, apró ügyek intézésében (nem napi bevásárlás, stb.), étteremben mindig rendelt desszertet, hogy vigyem haza; ha sokáig dolgoztam, megjegyezte, hogy: "Tessék pihenni!". "Tudta", hogy mennyi hülyeséget csináltatnak velem a munkahelyemen, és hogy ezt nehezen viselem, mert nem vagyok elég erős. Eleinte ez nagyon imponált, hog ymilyen figyelmes. Egy idő után kezdett zavarni, hogy helyettem dönt rólam. Apró dolgok: barátnőimmel találkoztam, ne menjek busszal, hív nekem taxit; a desszertes dolog; a szó használat, hogy inkább utasított, hogy mit csináljak, mert az úgy lesz jó. Tudom, hogy nem könnyű velem, mert én meg elég önálló vagyok, erős, öntudatos egyéniség. Utólag azon kezdtem gondolkodni, hogy Ő csak gondoskodni akart rólam (ezt mondta) vagy irányítani. Az én érzésem, ahogy ezt megéltem, inkább az utóbbi. Eleinte tényleg úgy éreztem, hogy milyen figyelmes, mindenre figyelt ("ebédeltél?, vacsoráztál?), de idővel kezdett zavarni. A kapcsolatnak vége lett, nem (csak) ezért. Nem tudom, mennyire sikerült leírnom érthetően a helyzetet, azért kíváncsi vagyok a véleményekre.

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország