Járjuk körül az őszinteség kérdéskörét

indította: Csaba
Lajos
Lajos küldte
január 28. 11:24

@Csaba: Sokkal pontosabban meg tudnám érteni az érveidet, ha elmagyaráznád az "emberiség valamely részhalmazát" - Csak egyharmada (kb. 3 milliárd) - csak az északi félteke - csak a nök - Mindenrajongód - Jobboldal, baloldal - 40 évnél idösebbek De nekem nem is kell elmagyaráznod, esetleg ha valaki jelentkezik, hogy érdekli, akkor annak. Mi már bemutatkoztunk egymásnak meg mindenkinek elég alaposan...

Csaba
Csaba küldte
január 27. 20:22

@Lajos: Amikor felemlegetek egy problémát, vagy azt írom, vannak olyan emberek, akikre jellemző valamely tulajdonság, akkor tényleg csak az emberiség valamely részhalmazáról beszélek, nem pedig mindenkiről.

Csaba
Csaba küldte
január 27. 20:19

@Ági: Ugye, hogy nem is olyan egyszerű ez? :)

1
Lajos
Lajos küldte
január 27. 10:36

Remek ez a topic... Tehát az öszinte gyereknek beverik a fejét, aki öszinte, az tapintatlan gyökér. Mindenki hazugságra "illuzióra" gondolatik. Most, hogy szinte minden hozzászóló a hazugságot ünnepli, akkor lehetne, hogy a többi topic ne a siránkozásról szóljon, hogy gostingol, fiatalabbnak állítja be magát, régi képet rak fel, mert ezek szerint nagy az igény az ilyen társkeresökre is. Mellékesen jegyezném meg, hogy az öszinteség nem csak tapintatlan gyökér lehet. Nem kellene elfelejteni, hogy lehet az igazságot tapintatosan is közölni. Lehet hogy rövidtávon fáj, de kegyes hazugságokra nem lehet kapcsolatot építeni, csak üres hozzászólásokat maximum...

1
Csaba
Csaba küldte
január 25. 21:23

Ahoz hogy öszinte legyél, ismerned kell a valóságot. Az amit te annak gondolsz, nem biztos hogy teljességében az. Még belsö pszihológiai dolgokban is közbeszolnak a gyerekkori berögzülések, a megerösitési torzitás és a többi diszonancia. A másik kérdés ami ide tartozik: kinek jó az öszinteséged? Mert lehet ugy az ember öszinte, hogy önmaga felmentését keresi tulajdonképp ...

1
Ági
Ági küldte
január 25. 14:45

Az is őszintétlenségnek számít, ha nem mondok el valamit magamról, mert szóba sem kerül, régen volt, szerintem nem lényeges? A másik fél számára viszont fontos lett volna tudni.

2
Csaba
Csaba küldte
január 25. 13:57

Nehéz ehhez a témához hozzászólni. Legyek őszinte és ezáltal „egy tapintatlan gyökér, akinek nincs érzelmi intelligenciája, erősen hiányos az empátiája”, vagy legyek opcionálisan őszinte, hazudjak, ami nekem kényelmes és persze elsősorban mások érdekében teszem. A féligazságot még nem is említettem. 🤔 Állítólag ez egy erősen moderált fórum, ezért senkinek sem ajánlom, hogy rosszat írjon azokról az emberekről, akik az opcionális őszinteséget tartják jó megoldásnak és ezt tanítják a gyermekeiknek és esetleg alkalmazzák a munkájuk során is. Kifejezetten nem ajánlom, hogy valaki figyelmeztesse azokat a férfiakat, akik nem hisznek a kimondott szó erejében és az ellenkezőjét gondolják, mint ami éppen elhangzott. Viszont őszintén ajánlom mindenkinek, hogy tegyen belátása szerint, de akkor ne várjon el többet másoktól sem ebben a témában. 🙂

1
Emese
Emese küldte
január 24. 21:55

Mah. Szerintem mindig őszintének lenni öngyilkosság. Embereket sérthetsz meg, ha őszintén kimondod, igazából mit is gondolsz róluk. Vagy magadra haragítasz valakit. Teljesen felesleges bizonyos esetekben őszintének lenni. Például egy pasi azért nem tetszik, mert kövér. Őszintén megmondjam neki? Nem. Minek? Nekem nem tetszik de valaki másnak tetszeni fog. Viszont van olyan helyzet, amikor annak kell lenni, saját és mások érdekében. Ez itt egy társkereső és ha én másnak hazudom magam, mint amilyen vagyok, becsapom a férfit. Ideig-óráig mehet a dolog de aztán úgyis kibújik a szög a zsákból.

3 1
Lajos
Lajos küldte
január 24. 13:10

Maximálisan egyetértek Csabával. Szerintem is igazat mondani veszélyes, rossz, ártalmas és kapcsolatokat romboló. Helyes ha valaki hazudik, füllent nem mond igazat és így próbálja a kapcsoaltokat ápolni és erössé tenni...

Csaba
Csaba küldte
január 24. 12:53

Ma nem vagyok érdeklődő álszent, farizeusi beszédre.

Csaba
Csaba küldte
január 24. 12:46

@Zsuzsa: Pontosan arra utaltam, amit megfogalmaztál: „hamar megtanulja egy kisgyerek is, hogyha igazat szól betörik a fejét”. Valójában az emberek nem őszinteséget várnak a másiktól, hanem egy illúziót. Valami olyasmit, amit hallani szeretnének. A tényleges őszinteséget pedig büntetik. Elutasítással, hatalmi játszmákkal, kiszorítással. Ezen felül ott van a másik fele, a kommunikáció. Van az a típusú ember, akinek életfilozófiája, hogy „ami a szívemen, az a számon”, miközben lényegében éppen azt közölte a hallgatósággal, hogy egy tapintatlan gyökér, akinek nincs érzelmi intelligenciája, erősen hiányos az empátiája.

Lajos
Lajos küldte
január 24. 10:19

Valaki elmagyarázná nekem az állandó siránkozást a fórum miatt? Szabályok vannak, amiket be kell tartani... Pont... Fényképet kell feltölteni, de van aki feltölti, idejön és siránkozik, hogy fel kell tölteni. Sok fórum van a neten, ez ilyen. Van aki sok fórumon írogat, sokról már kiutálták, itt nem lehet korlátlanul irogatni de nem is kell kiutálni senkit, megteszik a jól müködö szabályok... Csak ennyit akartam teljesen öszintén mondani...

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország