Kitartás az online társkeresésben

indította: Lajos
Roland
Roland küldte
április 28. 17:26

@Balázs: "hogy a másik fél rövid idő alatt eldönti, hogy megfelelek-e neki vagy sem, és ha már eldöntötte," Szerintem a nemválaszolók nagy többsége még csak nem is gondolkozik rajta, hogy miért ignoráljon, az már megerőltető lenne, egyszerűbb taktika csak passzívan várni a csodát :)

1
Balázs
Balázs küldte
április 28. 17:02

Én amit az online társkeresésnél leginkább tapasztalok a magam részéről, az a magatehetetlenség, és ez most inkább egyfajta önkritika is a részemről. Ha összeszedem a bátorságom, és írok valakinek egy levelet, általában azt tapasztalom, hogy a másik fél rövid idő alatt eldönti, hogy megfelelek-e neki vagy sem, és ha már eldöntötte, hogy nem vagyok az esete, vagy talált bennem kifogásolni valót, akkor onnantól teljesen céltalanná válik számomra a próbálkozás. Én nem érzem azt, hogy kitartó ostromlással el lehetne érni változást, hiszen mi olyat tudnék írni a másik fél számára, amitől hirtelen más megvilágításba tudnám helyezni magam a számára? Ha valaki egyértelműen leírja, hogy nem én vagyok az, akit keres, akkor azt tiszteletteljesen elfogadom, és odébállok, nem látom értelmét annak, hogy írogassak neki.

1
Detti
Detti küldte
április 19. 20:55

Kedves Lajos! Nincs az a várkisasszony, akinek a szívét ne lehetne megpuhítani a kitartó udvarlással. Hajrá, ne add fel!

Kriszti
Kriszti küldte
március 23. 11:30

@lajos: Kedves Lajos! Azt gondolom a társkeresőkön sosem lehet olyan, mint a valós próbálkozásoknál! Miért ne lehetnél kitartó? Mi veszíteni valód van vele? Biztosan van aki nem veszi jó néven, ha kitartóan “ostromlod”, de olyan is lesz akinek - akár az eltérő paraméterek ellenére is- szimpatikus lesz a kitartásod. Szerintem ha valaki kitartó, az pozitív tulajdonság, hisz akkor az élet más területein is küzd a kitűzött célokért. Nem gondolom, hogy egy fénykép és adatlap alapján meg lehet ítélni a másikat. Ahhoz, hogy valamennyire megismerjük a másikat, ahhoz kell néhány levélváltás, amit sajnos a társkeresők zöme nem szeret. Első benyomásra (ami valljuk be nagyon távol van attól, ha személyesen szerezzük ezt a benyomást) már döntenek is, még az esélyt sem adják meg, hogy bármit is megtudjanak a másikról. Hogy a nem kívánt paraméterek ellenére alakulhat-e valami két ember között, erre a saját példámat tudom elmesélni. Évekkel ezelőtt egy másik társkeresőn írt rám egy férfi, és csak annyit, hogy “Írunk?” Na ez már alapból kizáró ok lehetett volna, sőt még fényképe sem volt. Gondoltam adok egy esélyt, ki tudja.... Egy kedves, intelligens embert ismertem meg személyében. Abban az időben külföldön dolgozott, esélytelen volt egy ideig a személyes találkozás. Több száz levelet váltottunk, nem fogytunk ki a témából. Merem mondani, hogy már a levelezés alatt megkedveltem, pedig külsőre sem tetszett először. Közel 3 éves kapcsolat lett belőle. Mivel azért vagy itt, hogy társat találj, add meg az esélyt, még ha az adatlap mást is sugall. El lehet fogadni a beszélgetést, ha mást nem, szerzel egy új ismerőst, de akár azok a fránya elvárások is eltűnhetnek, és kapcsolat is lehet belőle!😊 Azt gondolom kedves Lajos, legyél kitartó, akár az eltérő paraméterek (talán ezek nem kőbe vésett elvárások) ellenére is. ☺️

5
Tina
Tina küldte
március 23. 11:07

Igen, egyetértek Csaszival! Az elvárások pedig mindig bedőlnek, mert általuk csak a kizáró okokra koncentrálunk, ahelyett, hogy csak befogadóak lennénk, és hagynánk alakulni a dolgokat. Tulajdonképpen az elvárások mögött önzőség van, számomra nem is kérdés, ha valaki így indít, az mit tesz majd bele a párkapcsolatba....

2
Valéria
Valéria küldte
március 23. 08:53

Sziasztok.😃😃 Szerintem lehet szinpatikus valaki beszélgetés alapján.ha külsöre nem is fogott meg annyira . Persze fontosak a paraméterek.bizonyos szintig.pl.milyen messze lakik.de az is megoldható.milyen magas. Én ismerkedtem itt olyan pasival aki dohányzott.30 kg több volt mind ahogy mondta.eleinte zavart de imádtam vele beszélgetni.már a hangjába bele szerettem.megnevetetett.el tudtam volna vele kébzelni a hátralévő életem.nem rajtam múlott.el tünt pár hónap után. Biztos h minden nem stimmel.mind ahogy az életbe sem.de kell tudni h mi a fontos .

1
Csaszi
Csaszi küldte
március 23. 06:08

Kedves Tina és Lajos! Kisebb nagyobb megszakításokkal több éve itt vagyok, ez idő alatt pontosan azt tapasztaltam amit Tina Te fogalmaztál meg. Nemcsak, hogy azt várják sokan, hogy ölünkbe hullik a kívánt párkapcsolat, de még a túlzott, időnként irreálisan megfogalmazott, feltüntetett elvárásokból fikarcnyit sem engedők egyenesen sértésnek veszik ha úgy próbálsz kultúrált beszélgetést kezdeményezni, hogy valamelyik feltételnek nem felelsz meg. Nyilván ez vica versa igaz, bár Nekem csak a férfi-nő irányban vannak tapasztalataim. 🙂

4
Lajos
Lajos küldte
március 20. 23:03

Létezik itt valami olyasmi, mint a valós próbálkozásoknál? Lehetek én kitartó az eltérö paraméterek ellenére? Lehet online "fözni a csajt", amig beadja a derekát és összejön a randi? Nem a tolakodó, levakarhatatlan kellemetlenkedökre gondolok. Vagy itt csak egy elutasító levél van és jöhet a következö? Vagy a másik oldalról: lehet valakivel elfogadni a beszélgetést és a nem kívánt paraméterek ellenére beszélgetni vele, esetleg a beszélgetés hatására megváltozhat a vélemény és randi lehet belöle? Vagy az elsö megkeresésre selyemzsinór és el se kezdödjön semmi?

2

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország