Km távolság befolyásolja e a személyes találkozás esélyét?

indította: Zsuzsa
Márta
Márta küldte
április 27. 08:58

@Tamás: Sziasztok! Szia Tamás! Egyetértek azzal,amit leírtál.Bizony el kell különíteni a két dolgot,mivel nem ugyan az.Az első,vagy második találkozásnál még nem számít,mekkora a távolság,ha valaki szimpatikus és esélyt kíván adni kettőjüknek.Ellenben, az már más ha a hosszútávú kapcsolatban,netán együttélésben gondolkodnak.Befolyásoló tényező lehet,ahogy Te is írtad,a munkahely,aztán a család.Kérdés,melyik fél vállalja be,hogy váltson,vagy mindketten váltanak,keresnek egy "arany középutat".Ez bizony nagyon komoly döntés,elhatározás kérdése.Sajnos sok kapcsolat ezen a ponton fut zátonyra.🙁

Zoltán
Zoltán küldte
április 26. 16:11

Sziasztok! Üdvözletem mindenkinek! Saját történetemet írom le (bár egy régebbi fórum hozzászólásomnál már meg tettem) Én tavaly több mint 400km utaztam a randi miatt az erről az oldalról megismert hölgyért! Természetesen alapos hosszas ismerkedés előzte meg ezt a találkozást (minden este viber video beszélgetés) Ha kell megtenném újra mert számomra nincs távolság! Teljesen önálló saját kertes házamban egyedül lakó mindentől és mindenkitől független férfi vagyok! Amit a szabad időm megenged (meg persze a pénztárcám is) oda megyek ahová akarok. Munka mindenütt van! Szállás mindenütt van! Ha két ember komolyan gondolja akkor szerintem semmi sem állhat az útjukba. Lehet hogy az én esetem ritka vagy páran nem értik, mit, hogy, miért, Ameddig nem ismer meg a másik fél nem is fogja megérteni. És amit itt tapasztalok az én 30-as korosztályom eléggé zárkózott.

Zsike
Zsike küldte
április 26. 10:05

Szia Kati! Sajnos ez nekem is a tapasztalatom. Pedig akár sikeres is lehetne, ha adnánk esélyt neki, sikertelenség esetén pedig kisebb a kockázat. Érdekes az emberi hozzáállás Zsike

Gabi
Gabi küldte
április 26. 00:18

Mintha a saját gondolataimat olvastam volna 🤗 ... 👍🏼@Csaba:

Tamás
Tamás küldte
április 25. 22:20

Sziasztok! Szerintem ha valaki tényleg akar találkozni a másikkal akkor nem lehet akadály a távolság. Én alapból ha úgy adódik egyik napról a másikra elindulok több száz km-re, de mivel 25 éve azzal foglalkozom amivel gyerek korom óta szeretnék így az helyhez köt. Most is napi 130km-t vezetek naponta munkába és haza. Nekem nem okoz gondot a távolság ha szeretnék találkozni egy olyan szemelyel aki szimpatikus. Viszont tény, hogy számít egy esetleges hosszú távú kapcsolat kialakításánál.

2
Zsuzsika
Zsuzsika küldte
április 07. 11:41

Sziasztok! A távolság csak egy dolog. Ha tudod hogy mi vár az út végén akkor boldogan utazol. Magyarország elég kicsi hogy pár óra alatt bárhova el tudsz jutni. Az érzelem a a kíváncsiság az hogy vele akarsz lenni ha csak pár napig az elég erős hogy ne számold a kilométereket. Sok pár külön él vannak akik külföldön dolgoznak és két hetente jönnek haza de azt a kis idöt tartalmasan szeretetben töltik el. Aztán el jön az idő mikor változtatni akarsz és mindent meg lehet tenni csak akarat kérdése és a saját komforzonádból való lemondással jár. Amúgy úgy látom itt a társkeresőn a beállított paraméterek alapján a külső nagyon fontos a többségnek. Ami persze azért kell hogy legyen egy elképzelésed egy külsőhöz, de mivel nagyon ragaszkodnak hozzá így nem érdeklődőak egy esetleges más paraméterekkel rendelkező emberhez. Az biztos nem könnyű egy fénykép és pár mondatos bemutatkozás és az adatok alapján dönteni. De ne adjátok fel! Most hogy mindenki sokat van otthon lehet így van esélyed kapcsolatot létesíteni.

1
Márta
Márta küldte
március 31. 19:14

Kedves Csaba! Teljes mértékben egyetértek. Annyit tennék hozzá,és a saját példámat,hogy ez fiatal korban,míg független az ember ,működhet. Annó,sok-sok évvel ezelőtt a férjemet a városban ismertem meg,oda járt egyetemre,de cc.110 km-re volt az otthona. Mikor eldöntöttük,hogy összeházasodunk,én voltam az,aki felszámolt maga körül mindent,hátrahagyva szülőket,barátokat,munkahelyet. Most azt tapasztalom,akivel kölcsönösen szimpatikusak lennénk, sok közös vonásunk van,az az ország másik végében lakik,DE ....mindkettőnknél ott a kialakult életkörülmények,lakás-ház,család,unokák....senki sem hagyná ott szívesen az otthonát. Itt már meg is bukott a történet. Nagyanyám mondaná:"Öreg fát már nem lehet átültetni". Van benne valami...bár én 60 évesen otthont,megyét váltottam,de azért,hogy közelebb legyek a gyerekeimhez,unokáimhoz,nincs az a férfi,aki miatt most itthagynám az otthonom,a családom. Megoldás mindenképpen egy közelben lakó pár lenne,de lehet,hogy ez csak egy álom marad.

Csaba
Csaba küldte
március 24. 18:19

A találkozás esélyét,meglátásom szerint közel sem annyira,mint a komoly kapcsolat esélyét. A találkozás még önmagában sokkal lazábban kezelhető dolgokat is takarhat,mint komoly kapcsolat.Azonban tényleges kapcsolat kialakításánál a távolság igenis lehet áthidalhatatlan probléma.Vegyük figyelembe,hogy mindenkinek van egy élete valahol berendezve.Nem is az új munkahelyet,vagy költözést tekinteném a legnagyobb problémának,hanem mondjuk elvált szülők esetében a gyermekkel való kapcsolattartást kéne eldobni,átrendezni, kedvezőtlenül bizonyos esetekben,ami viszont nem várható el senkitől.Vannak akiknek a komoly kapcsolat egyértelműen összeköltözést jelent.Felmerül a kérdés,hogy ki megy kihez,és felmerül a kérdés ,marad-e visszaút ha nem működik?Úgyhogy szerintem ezt mindenkinek önmagának kell megválaszolnia.Mindenkinek máshol van a határ.

1 4
Kati
Kati küldte
március 24. 17:26

Szia Judit! Én is így gondolom,hogy aki komolyan gondolja, gondolná, nem számít a távolság, közelség. De szerintem itt több csak a nézelődő, mint a komoly " vásárló". Vagy olyan elvárásokkal, ami nem mindig teljesíthető, és sokszor magától nem várja el ugyan azokat. Például nem lehet egy telefon számot megadni, amikor semmit nem hajlandó magáról elárulni. De ez van, egy darabig próbálkozik az ember, de a lelkesedés hamar alább hagy.

1
Judit
Judit küldte
március 23. 20:02

Kedves Kati! Azt tapasztalom, hogy a távolság csak másodlagos dolog. A férfiak is és a hölgyek is (bár őket nem nézegetem 😊) el vannak kényelmesedve. Ha meg kéne mozdulni, ki kéne lépni a megszokott komfortzónából, akkor jönnek a kifogások. A mai társadalom el van lustulva. Nyilván, nem azt mondom, hogy 1-2 hét levelezés után utazzon valaki több 10 vagy 100 km-t. De szerencsés esetben van az a pont ahol, talán már érdemes lenne. Mondjuk azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy sokszor az is tök mindegy, ha valakivel szimpik vagyunk egymásnak, többnyire ezzel az oda-vissza szivecskével el is hal a társkeresés. Volt olyan is, hogy elkezdem valakivel írni és nagyon hamar levágtam, hogy több csalival pecázik és nem kis horgász. Ez azért nagyon lehangoló, viszont ilyennel szemben édes mindegy a távolság, nem azon bukik a dolog!

3
Kati
Kati küldte
március 23. 17:14

Km távolságról az jutott eszembe, hogy miért lehet az, hogy egy helyen lakó emberek, még csak esélyt sem adnak egymásnak. Én egy kisvárosban lakom, és akikkel egy helyen lakom, semmilyen kapcsolatot sem veszünk fel. Én egyszer próbálkoztam egy szimpatikussal, de válasz nem érkezett. Pedig eddig sem találkoztam velük, valószínűleg ha nem lenne semmi a dologból akkor sem látnánk egymást többet. Kézenfekvő lenne a könnyebb találkozás miatt. Őszinte leszek és sem csinálok semmit, csak megnézem a profilt. Más is tapasztalt már ilyet? Lehet a túl közelség is hátrány lehet?

Petya
Petya küldte
március 20. 17:13

ebből is látszik, mennyi féle embertípus közül lehet válogatni :) az hogy mi működik, kinek mi fér bele, embere válogatja! valóban kb lehetetlen minden hétvégén 1000km-t vezetni a szerelem miatt, de költözni lehet miatta! De én repültem Londonból Debrecenbe kávézni... minden hétvégén nem tudnék, de néha lehet! Szóval hogy az eredeti kérdésre kanyarodjunk: "mennyire befolyásolja a SZEMÉLYES TALÁLKOZÁS ESÉLYÉT?" (caps lock nem kiabálás, csak nincs félkövér betű, bocsánat) Szerintem az esélyt nem befolyásolja.. ellenben egy komoly kapcsolat fenntarthatóságát igen sajnos... Találkozni lehet bárhol, bárhol lehet az "Igazi", az "Ő", a "Herceg/Hercegnő".. Viszont ha ugy hozza a sors, hogy jó messzire vitte, ott jön a képletbe az "áldozatot hozni".. van aki a munkáját, más az "Igazit" engedi el könnyebben..

3

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország