Komoly kapcsolat keresés a gyakorlatban

indította: Anita
Bálint
Bálint küldte
október 28. 20:33

@Csilla: Örömmel látom, hogy nem vagyok egyedül a gondolatmeneteimmel! Egy gondolat erejéig a közösségi profilokra visszatérve, nálam rendkívül szigorú szabályok vannak érvényben, melyeket sokan nem értenek. Kérdezték, hogy minek nekem egyáltalán, ha én szökő évente posztolok? Vagy... miért nincs olyan idővonalam, ahol másokat láthatnék? Ezekre is logikus válaszaim vannak... Azért mert nem vagyok like-számoló és tisztában vagyok önmagammal annyira, hogy nincs nekem ilyesmikre szükségem, hogy pakolgassak ki mindenféle hülyeséget feleslegesen, aztán az ego-mat simogassam vele a rá érkezett kommentekkel, reakciókkal stb... "Ha valakivel nem tudsz két-három alkalommal tartalmasan elbeszélgetni, mihez kezdenél vele 2-3 hónap múlva?" Ettől szoktam én is "félni". Hogy mi lesz később, ha már az elején fennakadások vannak. Többen írják élmény olvasni amit írok, nem sűrűn láttak ilyet. Pedig csak azt írom le, amit gondolok és érzek... Nem tudok róla, hogy ez különleges szuper erő volna :) Többször úgy éreztem már, hogy biztos én vagyok ennyire egyszerű, vagy régimódi, de sok esetben itt az oldalon látom, hogy szerencsére nem vagyok egyedül a gondolataimmal, felfogásommal - és ez örömmel tölt el :) Jelen esetben a Te hozzászólásod tartalma.

2
Csilla
Csilla küldte
október 28. 19:49

@Anita: így igaz. Van, aki lazán kezeli a közösségi média-profilokat, míg mások (én is) sokkal óvatosabbak. Jó ötlet egy külön SIM-kártya ismerkedéshez, azzal Viberen vagy WhatsAppon akár telefonálhattok is. @Bálint: én is így érzem. A kapcsolat kiépülésének megvannak a fokozatai, amiket nem tudnék átlépni. Ha valakivel nem tudsz két-három alkalommal tartalmasan elbeszélgetni, mihez kezdenél vele 2-3 hónap múlva? Ha valakivel szívesen találkoznék, sőt következő randit is szeretnék, akkor az időközben érdeklődők bemutatkozó leveleire (a Helló, mizu?/ Ismerkedünk? /Szép vagy.../Szia, Cicus!/ Integető, bólogató kutya szívecskével flashgif NEM bemutatkozás) megírom, hogy nem őt keresem vagy nem aktuális (ha szimpatikus az illető). A ghosting a tisztelet hiányát jelenti, bárhol is tart két ember az ismerkedésben. Szerintem ha 3-4 napig nem jelentkezik a partnered a randi után (bármit is mondott elköszönéskor), akkor nyugodtan köszönj el tőle és lépj tovább. Én így tettem ebben az esetben, mert nekem ez azt jelenti, hogy nem jöttem be neki. (Előfordult ilyen.)

4
Anita
Anita küldte
október 26. 20:23

@Bálint: a messengert nem mindenki szereti, mivel ossze van kotve a face-szel, es eleg sok mindent meg lehet rolad tudni; nem mindenki akarja kiadni magat 1 het utan

Bálint
Bálint küldte
október 26. 17:40

@Beáta: Az egyik legnehezebb dolog a világon a párkeresés igen. Én személy szerint 1 hétig szoktam levelezni, utána pedig felajánlom a "szintlépést", egy interaktívabb oldalra, ez nem más mint a Messenger. Magam részéről ez a "szintlépés" egyfajta bizalmam sugallása a másik felé, hogy áthívom oda, mert szeretnék vele pörgősebben beszélgetni, nem napi pár levelet váltani. Arra is jó ez szerintem, hogy kiderüljön ő mennyire gondolja komolyan? Többször jártam úgy, hogy ez verte ki a biztosítékot és ekkor szakadt meg az egész ismerkedés: érdekes módon egész addig minden happy volt... Miért ne lehetne még happy-b továbbra is és miért is ne fejlődjön az ismerkedés? Rejtély :) Ha sikerült átkerülnünk az említett küszöbön, akkor én szoktam adni még 1 hetet, hogy ott is "megmaradunk"-e egymás mellett. Ha igen, jöhet a találkozó. Szóval ez nálam kb. 2 hét aktív beszélgetést jelent találkozás előtt. A nők zöme, talán a 90-95%-ánál az van kiírva, hogy ő bizony komoly kapcsolatot keres és irgum-burgum, szóval ez sem újdonság... Szóval bizony mi férfiak is elmondhatjuk, hogy a nők is párhuzamosan ismerkednek és honnan tudni, hogy nem-e randizgat is?!

2
Beáta
Beáta küldte
október 26. 16:38

Nehéz dolog. Kell hozzá kitartás és sok idő a levelezgetésekhez, találkozásokhoz. Nem érdemes sokáig levelezni. Néhány alap dolgot célszerű levélben tisztázni, de aztán szerintem a személyes találkozó dönt el mindent. Például : Tényleg szimpatikusak vagyunk - e egymásnak? Van -e szikra? Ha igen, akkor lehet közös programokat kitalálni, ahol kiderülhet működhet - e hosszú távon a dolog. Nehezíti a dolgot, hogy sok férfi kiírja az adatlapjára, hogy komoly kapcsolatot keres, de persze sokszor már a levelezés során vagy az első találkozón kiderül , hogy egyáltalán nem gondolja komolyan, inkább csak valami lazább kapcsolatot szeretne. Az is gyakori , hogy több hölggyel randizgatnak.

1
Anita
Anita küldte
október 25. 14:50

@Roland: en egyetertek Lajossal, elfogyott a motivaciod. Abba belegondoltal mar melyebben, h milyen tipusu lanyt keresel es ok merrefele fordulhatnak elo? Esetleg azokon a helyeken eloben gyakrabban megfordulni, beszelgetest kezdemenyezni?

Roland
Roland küldte
október 23. 14:11

@Lajos: bocs, szerintem akkor elbeszélünk egymás mellett...

Lajos
Lajos küldte
október 23. 12:02

@Roland: Kedves Roland, Bocs, hogy az egészet egyes szám második személyben írtam. Azért a romantika ellenére azt fenntartom, hogy nem szeretném a csalódottságot realitásnak érezni. Én vagyok olyan romantikus, hogy mindig van remény. Ha nem lenne, akkor már otthon fözném a barcklekvárt a bezárkózásom éveire...

2
Roland
Roland küldte
október 23. 11:29

@Lajos: sajnos az ilyen túlromanticizált felfogásban jó ideje nem hiszek, hanem csakis a kőkemény realitás és logika mentén próbálom ezt a helyzetet értelmezni. Ez amúgy egy költői kérdés volt reakcióként, hogy ha az adott körülményeket és tapasztalatokat levezetve ez a helyzet, akkor mit lehet tenni?

1
Lajos
Lajos küldte
október 23. 10:04

@Roland: Te nem jöttél rá, hogy senkivel sem passzolsz, hanem elfogyott a kitartásod és feladtad. Mindenkinek meg van a párja, különben leborul a világ az állványáról. Talán egy nappal, vagy egy órával az elött mondtad ezt, hogy összefutottál volna a pároddal. Soha ne add fel, mert ott van Ö is!! 🤟

Roland
Roland küldte
október 23. 09:55

És mi van akkor, ha időközben rájöttél arra, hogy senkivel nem passzolsz, nem vagy kompatibilis, de azért nem szeretnél örökre sem egyedül élni?

Tamás
Tamás küldte
október 23. 02:58

Komoly tapasztalattal rendelkezem, már volt egy randim. Pár napig leveleztünk, többé-kevésbé ugyan azok a dolgok érdekeltek mindkettőnket.A találkozó sikeresen elkezdődöt, sajnos semmi szikra. Ami a legjobban meglepett, 1 órája volt a randira, egész héten. Hogy akár valaki így komoly kapcsolatot kialakítani.?

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország