Korkülönbség a társkeresési feltételekben

indította: Lajos
Annamária
Annamária küldte
január 22. 16:59

Hiába tetszik nekem egy férfi,ha kiderül,hogy mondjuk 10 évvel fiatalabb nálam. Máshol tartunk. Ezt úgy értem,hogy én már kb. túlvagyok bizonyos dolgokon,amiken ő eddig még lehet nem is filózott. Pl.családalapítás,gyerekvállalás... 43 éves vagyok,én már nem szülnék. De ha szeretem,akkor megfosztani sem akarom semmitől. 1-2 évvel lehet fiatalabb...ill.akár 10 évvel idősebb. De ha nálam jóval fiatalabb,akkor nem tudom félretenni a gondolatot,hogy ez vajon meddig tarthat,mármint a kapcsolat?!

3
Judit
Judit küldte
november 28. 14:49

A korkülönbség szerintem abszolút magánügy. Meglehet róla a véleményünk, de ez semmivel sem másabb, mint hogy ki tetszik nekünk, és ki nem. Vannak kivételek a világban, de elég kevés. Csakhogy más egy tartós kapcsolat, horribile dictu házasság, és más egy kapcsolat. Én lelkiekben megálltam 30-nál, és ezért inkább lefelé megyek életkorban, még ha nyilvánvalóan nem is ostoba módon nagy korkülönbséggel. De nem képzelgek a jövőről, hanem csak örülök, hogy van a másik. Akár a nő, akár a férfi idősebb, józanul gondolkodva tudatosítani kell az embernek önmagában, hogy nem biztos, hogy a kapcsolat örökre szól (mint ahogy mostanában ez nem is nagyon fordul elő). Szerintem ettől még lehetnek örömteli, boldog napok, működhet a kapcsolat. De csak a legritkább esetben lesz az a fajta, amire legtöbben gondolatunk: egy kiegyensúlyozott, jól működő, szeretetteljes adok-kapok, ahol minden tekintetben megvan a balansz.

4
Judit
Judit küldte
november 28. 14:35

@András: A "sokszor nem tudják" mindkét nemre érvényes. Éppen nemrég láttam egy adatlapot, ahol egy nyugdíjas (alapvetően sármos) férfi azt írta bele a bemutatkozásba rendkívül romantikusan, hogy Budapest belső kerületeiből ne írjanak neki, mert ott drága a parkolás... Érdemes ezzel foglalkozni? Ha valaki úgy méri a kapcsolat értékét, kinek mije van, mennyire lakik tőle messze (nem 24 perc alatt ér oda, hanem 45), alapvetően szegény hozzá képest, akkor úgyis mindegy, ha mi másként gondolkodunk erről.

4
András
András küldte
november 27. 10:11

@Krisztián: sokszor nem tudják, kit hagynak ki, csak azért, mert nincs elég pénze, a harmadik utcánál messzebb lakik...

3
Krisztián
Krisztián küldte
november 22. 18:49

@Szilvia: Mikor meglátsz egy embert tudod a korát? Itt is neten olyan szorás van, hogy csak nézek van aki 60 és aki 45 de nem néz sem ugy ki se a kisugázása ming a 60as hölgynek. Igen jó lenne a korosztályba meg csinos is legyen sőt 2 utcára lakjon, stb. Ezért nem lehet itt senkivel kommunikálni kb....jah a magaságot kihagytam. A boldogság korban, centiben és természetesen anyagiakban mérhető......

1 3
Valéria
Valéria küldte
november 03. 12:15

Szia Tibor ez nem minden esetben igy van szerintem. Az én tapasztalatom részemről legalább is nem az. De te azon a képen a legjobb helyen vagy é is imádom a pancsikázást szép napot Vali😍

Szilvia
Szilvia küldte
október 29. 04:37

Ez valóban így van,ahogy Zoltán mondja .Ehhez csak annyit tennék hozzá,ha valaki egészséges önképpel rendelkezik,akkor igenis a saját korosztályából válogat.🙂

4
Zoltán
Zoltán küldte
október 28. 20:21

Kedves Mindenki! Azt gondolom, hogy fiatal korban a társkapcsolat sikerét nem rontja le a korkülönbség. Sokkal inkább meghatározó, hogy a személyiségjegyek illeszkedjenek. Idősebb korban más a helyzet. Azt szokták mondani, hogy az ember szeme nem öregszik. (ez persze butaság mert sajnos de😄) Az viszont tény, hogy idősödve a saját korosztályában nehezebben talál vonzó párt, nő és férfi egyaránt. Ezért kacsingatnak sokan a fiatalabbak felé. Lássuk be, hogy az öregedés sajnos nem a szépségről szól! A fiatalabb partner választásával -ha sikerül- kockáztat a társkereső. A jóval fiatalabb pár nagy eséllyel idővel tovább áll.(mert az ő szeme sem öregszik 😄) Ha fiatal párt választasz, akkor megnyered azt az időt amennyit vele töltesz, de el is veszíted, mert közben öregszel, és romlanak az esélyeid, hogy megtaláld a korban hozzád illő nagy Őt, akivel boldog lehetsz amíg élsz.

3 9
Márta
Márta küldte
október 24. 19:34

Kedves Gaábor! Én sem igazán értettem a hozzászólásodat. Engem szólítottál meg a továbbiakat viszont nem tudtam hova tenni,illetve azt nem tudtam,hogy kapcsolódik az írásod hozzám. Az utolsó bekezdést,föleg az utolsó sort vettem magamra. Nem éreztem sértőnek,nem is sértődtem meg! A válaszom csakis kizárólag az utolsó sornak szólt!!😀😀

1
Gábor
Gábor küldte
október 24. 08:39

@Márta: Kedves Márta! Nem egészen értem a hozzászólásod, szerintem a posztom nem tartalmaz olyan utalásokat, melyekről írtál. Általánosságban igyekeztem a témához hozzászólni. Téged csak azért említettelek, mert hiányoltad az életkort a név előtt-után. Ha mégis úgy érzed, hogy bántó volt olvasni, elnézést kérek, egyáltalán nem gondoltam esetleg sértő vagy negatív dolgokat rólad. Gábor

Márta
Márta küldte
október 23. 11:55

@Gábor: Kedves Gábor! Örömmel értesítelek, hogy nagyon jól érzem magam a bőrömben, nem vagyok depis,mégha a profilképem alapján ezt gondolod. Nehéz ide fényképet feltenni a rendszer nehezen fogadja el,a reaálisabb fotóim 90%-ban elutasítaásra kerültek. Itt a fórumon beszélgetünk egy-egy témában, elmondjuk a véleményünket,tapasztalatunkat,én is. Ez azonban nem jelenti azt hogy megkeseredett ember lennék! Már túl vagyok azon is, hogy minden áron társat találjak,ha jön,az csak hab a tortán!😄😄

3
Éva
Éva küldte
október 23. 09:57

@Tündi: Szia! Teljesen egyetértek szemléleteddel. Válásom után 39 évesen megismerkedtem egy tőlem nyolc évvel fiatalabb fiatalemberrel,aki abban az időben volt 31 éves. Akkor abban az időszakombam a különbséget észre se vettük és lett egy gyönyörű, boldog nyolc éves kapcsolatunk. Semmit nem bántam meg. A legszebb emlékeim közé tartozik.

3 3

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország