Külföldi társkeresők, ide mindenki!

indította: Lajos
László
László küldte
november 20. 19:59

@Tünde: Magyarországról is lehet jelentősége, hogy melyik külföldi településen él valaki. Hiszen akár mosonmagyaróvári, akár ózdi egy ember, a szlovák határ közelében él. De vajon mindegy neki, hogy a számára szimpatikus valaki mondjuk Pozsonyban él, vagy esetleg losonci az illetőillető?

Tünde
Tünde küldte
november 20. 17:46

@Csabi: Igazad van, kérdezni kell. Persze Mo-ról nézve valóban nincs jelentősége, mert bőven több km, mint amit megadott az illető.

Csabi
Csabi küldte
november 18. 01:54

@Tünde: kedves Tünde! A név alatt nagy betűkkel ott van: Nagy-Britannia. Talán a személyes adatok védelme okán - vagy ki tudja miért - nem szerepel ez a kérdés. De most őszintén: mondjuk ön Budapesten él. Meglátja, hogy én Angliában. Mit tesz? 1. Azt mondja: ez piszokul messze van; nem érdekel. Tehát a városom sem fogja érdekelni. 2. Azt mondja: jaj de jó, én is Angliában élek; ír és megkérdezi. 3. Azt mondja: ez nagyon messze van, de szimpatikus a fickó és megnyomja a szívecskét. És... "csíny letudva". Nem? Egyébiránt nem titok, nem köröz az Interpol: CB18DT az irányítószámom. Ez itt kb. 20 házat jelent. És... köszi a gondolatát! Mert így még nem gondoltam a kérdésre, ahogy ön felvetette. Elgondolkodom rajta. Ígérem. 😄 Peace!

Tünde
Tünde küldte
november 17. 18:56

@Csabi: Szia! Elolvastam (újra) a bemutatkozásod. Én nem találtam a szövegben a várost, ahol élsz. Talán a bemutatkozás jelenleg ahol helye van a város megadásának.

Csabi
Csabi küldte
november 17. 17:00

Sziasztok! Igazat adok nektek és nem is. Van, aki a szomszéd utcaból akar párt, van akit nem zavar, ha külföldön élünk. Nem válaszolnak gyakrabban a hölgyek, mint más oldalakon; de jól van ez így: a nem-válasz is válasz. Néha azt érzem, a kint élő nagy-arcok miatt... ki tudja? Pedig mi is emberek vagyunk, magyarok és sokunk rettentő keményen dolgozik. És sokan vívtunk ki megbecsülést ott, ahol élünk. De néha hiányzik a jó otthoni töltött káposzta. Valamit valamiért. Ennyi! 😆 Üdv Cambridge-ből!

1
Lajos
Lajos küldte
október 18. 14:33

@Tünde: Ez egy külföldön élö magyarok fórum. Legalábbis az volt a célom. De köszönöm a többi hozzászólást is. A probléma, hogy sok No-i hölgynél olvasom: Lakhely Németország, keresés: 12okm-re tölem. DE HONNAN? Én Hamburgtól 940km-re, Berlintöl 78okm-re lakok. Igen, ezt a problémát Balázs tudja megoldani. Valahol kellene tudnunk egy várost megadni. Az országonkénti keresés nekem nem hiányzik, mert a hölgyek sajnos kevesen vannak. @Mária: Azzal még sajnos nem találkoztam, hogy Mo-i hölgy keresne külföldi partnert. Én megismertem néhány nagyon szimpatikus hölgyet Mo-n, akikkel a távolság miatt nem jöhetett össze semmi. Az én bemutatkozómban benne van hogy hol lakok, ha valakinek van türelme végig olvasni. Ez lehetne egy megoldás talán...

2
Tünde
Tünde küldte
október 17. 01:45

@Mária: Szia! Az írásodból néhány sort kiemelnék. Remélem nem fogsz ezért megharagudni rám. Nem tudnám jobban leírni, fontos. Az a véleményem, hogy amikor a bemutatkozót írjátok, nagy segítség lehetne - azoknak, akiknek a távolság nem akadály - ha legalább az adott vidékre utalnátok az országon belül, vagy feltennétek pár személyes fotót, amin a helyi természet is látható és egyáltalán, az átlagnál bőbeszédűbbek lennétek, hogy lelkileg közelebb lehessen kerülni hozzátok és a közeghez, amelyben éltek.

3
Mária
Mária küldte
október 16. 11:08

Sziasztok kedves Mindannyian, Nem hinném, hogy mostoha gyerek lenne bárki is, aki külföldön él. A gond a mai valóságokkal van inkább. Manapság, amikor jobban bezárkózunk mint korábban bármikor, sokkal nehezebb a mi helyzetünk is itthon, meg a Tietek is az új hazátokban (bocsi, nem tudok most rá jobb szót:) Ha nem a mostani élethelyzetben, hanem sokkal érdeklődőabb élethelyzetben vagyunk, érdeklődő határokkal, jó közlekedési lehetőségekkel, - részemről én akkor is nehezen tartanék távkapcsolatot. Mégpedig azért, mert ha valakivel jó ideig nincsen személyes kapcsolatom, akkor egy idő után elfogynak a mondanivalóim, sajna de ez a szomorú igazság. Persze, a 21. században ez nem probléma, de az élő kapcsolatot, meg a közös programok lehetőségét mégsem igazán lehet pótolni, sajnos. Hála Istennek vannak, akik nem így gondolkodnak és éreznek :) Más: Pest megyében, a Duna kanyarban élek és vicces, hogy Nagykátára elutazni megyén belül majdnem annyi idő alatt tudok mint Prágába vagy Krakkóba :) Szóval - egy csomó esetben - semmi hátrány nincsen abból, ha valaki külföldön él. Amit én hiányolok a legtöbb külföldön élő társkereső bemutatkozójából, az az, hogy simán csak egy országot látok és semmi többet. Hogy a csudában tudnám én ez alapján belőni azt, hogy hogyan tudnék egyáltalán legkönyebben odajutni?, gondolatom-e én arra a tájra? Hogy gondoljam el az én kis lelkemben, hogy hova kellene odaképzelnem azt a jóembert, akinek látom a profil fotóját? Szóval ez így számomra nagyon nehéz lenne még akkor is, ha nem lenne probléma a távkapcsolat. Az az élethelyzet sokkal elfogadhatóbb, amikor egy külföldön élő ember megszólít az utcán és kérdez tőlem bármit, bármilyen nyelven. Miért? Mert ott legfeljebb nyelvet váltunk, de mégis van valami kapcsolódási lehetőség, valami, ami nagyon közvetlen és személyes. Az a véleményem, hogy amikor a bemutatkozót írjátok, nagy segítség lehetne - azoknak, akiknek a távolság nem akadály - ha legalább az adott vidékre utalnátok az országon belül, vagy feltennétek pár személyes fotót, amin a helyi természet is látható és egyáltalán, az átlagnál bőbeszédűbbek lennétek, hogy lelkileg közelebb lehessen kerülni hozzátok és a közeghez, amelyben éltek. Az sem lenne hátrány, ha esetleg leírnátok hogyan képzelitek el a kapcsolattartás módját, hiszen ezek mind segítséget és fogódzót (s reményt) adnak annak aki a sorokat olvassa. Lajos kedves, nem hiszem, hogy a hölgyek akik a levelet megkapják ne olvasnák el valamennyi levelet, csak ugye valami alapján szűrniük kell és ami annyira megfoghatatlan, távoli azzal már az első akadály fel is van állítva, ha tetszik, ha nem. Az igazi probléma - már akinek ez probléma egyáltalán - inkább a "röghözkötöttséggel" lehet, nehéz másban gondolkodni, mint a megszokott családi és baráti kapcsolatok. A 40 éves unokahugom országon belül nem hajlandó a férjével az ország másik végébe költözni, mert helyben van a család, a baráti kör, az ismert, a megszokott. (Én ehhez képest most 250 km-re lakom a szülőhelyemtől, tehát vagyunk páran, akik bevállalják a változást és utána még örülnek is neki :) )

Lajos
Lajos küldte
október 16. 10:58

Gyakorlatilag megfejtettem a problémám gyökerét. Ffi társkeresö 40-50 éves külföldi: 174 Nöi társkeresö 30-45 éves: 64. Minimum háromszor annyi ffi keres párt külföldön az oldalon, mint hölgy. Mire megtudnám, hogy honnan regisztrált, addigra annyira tele van a postaládája szegénynek, hogy a kedve is elmegy a választól...

2
Tamás
Tamás küldte
október 15. 17:17

@Tünde: Tisztában vagyok vele! Egyébként minimum 1X havonta megyek a fiaimhoz Magyarországra. ( már ha nincs korona vírus hiszti)

Tünde
Tünde küldte
október 15. 15:23

@Tamás: Ott az utak minősége kicsit más min itthon. Nálunk 150 km, ha nem pályán mégy, örökkévalóság.

Tünde
Tünde küldte
október 15. 15:21

@Lajos: talán már az is sgítség lenne, ha országonként leválogatva jelennének meg a külföldön élő magyarok. Ezt a prblémát *szerintem* csak Balázs tudja megoldani. Valami külföldön élő magyarok fórumot csináljatok, talán lesz sikere.

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország