Lehet két ember között barátság, ha csak virtuálisan ismerik egymást?

indította: Márta
Imre
Imre küldte
május 12. 10:17

Kedves Lajos! Mivel nálad jobban magam sem tudtam volna megfogalmazni azokat a gondolatokat, amelyek rávilágítanak arra, mennyire nem egy súlycsoportban játszik a felszínes haverság és a barátság, vedd úgy, hogy kaptál egy giga lájkot...... Na, jó.....Van egy hölgy, akivel kicsit több, mint 7 éve beszélgetek az éterben, úgy, hogy soha nem találkoztunk....Volt--igaz csak két alkalommal--, hogy kevés pénzt küldtem neki karácsonyra, és valami pszichopata, über g...ci prósztónak szánt levél megfogalmazásához igénybe vette a segítségem, ismerve a szerinte választékos stílusomat. Viszont még valahogy ebben az esetben is neccesnek tartom ezt a kapcsolatot barátságnak tekinteni.........

Lajos
Lajos küldte
május 12. 09:44

Megint az én egyedi hüjjeségem, de azon senki sem gondolkodik el, hogy mi a barátság? Nekem nagyon kevés BARÁTom van/volt. De számomra barát, aki: - Biztos megörzi a csokimat, ha én nem tudom eltenni. - Meglátogat a korházban - Ha hajnalban felhívom, csak annyit kérdez, hogy ásót hozzon, vagy pálinkát... - MINDENben lehet rá számítani... - És mindez viszont is igaz... (kölcsönös) Én is levelezek egy-két kedves ismerössel ezen az oldalon, de anélkül, hogy megbántanám öket, barátságnak nem nevezném. Nincs személyes kontaktus, azt sem tudom ki van a másik oldalon. Még a való világban is sokkal több kell a barátsághoz egyszerü beszélgetéseknél. Én kizártnak tartom, hogy ilyen módon BARÁTSÁG alakuljon ki. Az itteni beszélgetésekben talán az is jó, hogy egy ismeretlen ismerösnek, akivel még sosem találkoztál, öszintébben tudsz beszélni egyes dolgokról...

1
Csilla
Csilla küldte
május 06. 22:50

Igen..ráadásul egy olyan oldalon talált rám,ami közösségi is,ismerkedős is,sokkal lazább,mint ez a társkereső. Lassan egy éve lesz,hogy elkezdtünk beszélgetni. Azt megállapítottuk,hogy a nagy távolság miatt esélytelen a kapcsolat,de úgy alakult,hogy a haverság megmaradt,hetente többször beszélgetünk,ismerjük már egymás napirendjét,hülyéskedünk,ha kell komolyabb témáról is szót váltunk. Nem barátságot írtam...szándékosan..de a haverság az helytálló.És 'tök jó',hogy így van.

Gizella
Gizella küldte
május 06. 22:03

Volt egy férfi barátom , 5 évig leveleztünk, beszélgettünk,ez idő alatt 2X találkoztunk.Én voltam a bizalmasa, akivel mindent meg lehetett beszélni. Sajnos 5 év után elhunyt.

Péter
Péter küldte
május 05. 22:12

Nekem 2 hölgy is van.Innen egy akit itt ismertem meg és találkoztam vele élőben is...Azóta is jó ismerősöm,időnként lelki társak is vagyunk,ha úgy hozza a sors....A másik hölgyet is itt ismertem meg...Vele még nem találkoztam élőben,de hasonlóan az elsőhöz,ő is jó ismerősöm,lelki társnak is nevezhetem....Büszke vagyok rá,hogy mindkettőt jó ismerősömnek ismerhetem,már egy ideje....Köszönöm nekik,hogy ezt megadták nekem...

1
András
András küldte
április 22. 15:34

Nekem társkeresőről van a legjobb barátom. Az illető hölggyel lelki társak vagyunk, mindent megbeszélünk. Mi már találkoztunk, moziban is voltunk. 😊

Béla
Béla küldte
április 19. 10:49

Nincs kizárva, az élet mindig tartogathat meglepetéseket.

János
János küldte
április 19. 10:24

Nekem már volt ilyen többször is. De ezek könnyebben is "tönkremennek", mert nehezebb fentartani!

Márta
Márta küldte
április 19. 09:58

Nekem egyáltalán nem volt csalódás,pedig sok évvel ezelőtt még kamerázni sem lehetett,csak képeket küldtünk egymásról. Ma már videó cheten beszélgetünk. Látjuk egymást,a környezetünket,így,olyan nagy csalódás nem ér. Azt se felejtsük el,hogy sok levélváltás,beszélgetés után mondanám barátságnak,és nem várom el,hogy a karját adja.Azzal is megelégszem,ha meghallgatjuk egymást,elmondjuk egymásnak a véleményünket,tanácsot adunk egymásnak. Persze,ehhez idő és nagyfokú bizalom kell.Ahogy Kati is írta,jó meghallgatni a másik "oldal" véleményét is, megtudni az adott témáról.A másik,hogy nem úgy tekintünk egymásra,mint potenciális partner,ezért nincs megfelelési kényszer,érdeklődőabbak tudunk lenni. Nem muszáj egyetértenünk,hisz nem is lenne jó,ha egyformák lennénk.Tiszteletben tartom mindenki véleményét!

Tibor
Tibor küldte
április 19. 09:11

Az én véleményem nem lehet barátság. Ha virtuális a barátság akkor virtuális is marad ha pedig találkoztok élőben, lehetséges óriási csalódások.Köszönöm Tíbi

Kati
Kati küldte
április 19. 06:58

Szerintem lehet, lehetne. Már csak azért is, mert azt itt tapasztaltakat meglehet osztani egymással, és akár tanulhatunk is belőle. Én egy darabig leveleztem egy távol élő úriemberrel /eltűnt az oldalról/ és jó volt a másik oldal véleményét is hallani.

Gábor
Gábor küldte
április 18. 22:29

Péter írásával egyetértve a társkeresőn kialakult nöi-férfi barátságban én sem hiszek.Először azért a barátság fogalmát kellene tisztázni az,hogy jól barátilag elbeszélgetünk virtuálisan az nem barátság az én fogalmaim szerint csak jó ismerős de nem adná oda a félkarját egyik sem!Igazi barátság csak személyes kapcsolattartással képzelhető el ami kezdődhet virtuálisan is.Mondom én akinek nincs barátja!😉🙂

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország