Melyik fajta ismerkedésből lesz párkapcsolat?

indította: Balázs
Éva
Éva küldte
február 04. 11:40

@Lili: Világos,nem így szeretne senki sem ismerkedni🤣 Ez megtörtént,a sors iróniája,így találtak egymásra egy balesetből eredően😊

2
Lili
Lili küldte
február 04. 11:04

@Éva: ennyire azért nem akarnék ismerkedni, hogy balesetben megsérüljek vagy balesetet okozzak!😉

1
Éva
Éva küldte
február 04. 09:12

@Emese: Szia Emese!😊 Érdekes,érdekes történetek,tetszik😊 A volt párom fiának kb. 10-12 évvel ezelőtt volt egy komoly autóbalesete. Egy nő figyelmen kívül hagyta a stop tábla jelzést és ebből lett egy komoly karambol a sráccal. Balesetből kifolyólag megismerték egymást,s lett belőle egy csodálatos szép szerelem. Azóta is boldog párkapcsolatban élnek és két gyermek is született😊

2
Emese
Emese küldte
február 02. 14:00

Visszaterve a topik temajara, szerintem mindenfajta ismerkedesbol lehet parkapcsolat. Ismeroseim kozott vannak parok: - kirabolt gyogyszereszno es fess csendor aki kiment helyszinelni - utcasepro holgy akit munka kozben latott meg egy cirkuszi fogomuvesz - lakberendezo aki szokasatol elteroen total n, smink nelkul ment el egy turista faluba ahol a fenykepesz beleszeretett - ket autos akik egy lanckarambolban vettek reszt ( szerencsere nem sulyos utkozesek voltak) - egy holgy akinek a forgoajto kiutotte a taskajat a kezebol es az utana jovo ur felemelte azt - holgy aki egy kozepkori vasaron ismerkedett meg remetenek beoltozott parjaval (ez en voltam) - csotores a szuloi lakasban es a jokepu vizvezetek szerelo megmenti a helyzetet... 😀 szoval a lista vegtelen!

4
László
László küldte
február 02. 07:52

Az ismerkedési kultúra fajtáira írok két filmcímet példaként. (Most tekintsünk el attól a szemponttól, hogy mennyire fikciós történetek ezek.) Az egyik napjaink nyugati civilizációs ismerkedési formáját (sőt párkapcsolaton belüli viszonyait is) taglalja, címe Blue Jasmine (2013). A másik cím meg legyen mondjuk a Körhinta (1955). Az első példa, a 2013-as, bűzlik a hazudozásoktól, képmutatástól, stb. míg a Körhinta a "vegytiszta" szerelmen alapuló egymásra találásról és választásról szól. Melyik filmben látott példához állunk közelebb napjainkban? 🙃

1
Éva
Éva küldte
február 01. 22:06

@Zsuzsa: Kedves Zsuzsa!😊 Köszönöm szépen a megerősítést, s örülök,hogy te is így gondolod!😘 További szép estét!😊 Éva

Lajos
Lajos küldte
február 01. 14:29

@Zsuzsa: De igen, az nagyon emberi és mindenkivel elöfordul. De talán nem azt kellene arra mondani, hogy rossz irány, de van akinek tetszik...

Zsuzsa
Zsuzsa küldte
február 01. 14:20

@Lajos: Van az úgy, hogy össze vagyunk zavarodva, keressük a helyes utat és időnként zsákutcába futunk. Ez olyan emberi, nem gondolod? Egyéként is, annyira szubjektív a véleményünk és olyan keveset tudunk a másikról....

1
Lajos
Lajos küldte
február 01. 13:32

@Zsuzsa: Ne keverjük össze az empátiát a naivitással. Ha valaki az egyetlen müködö módszerröl ír és nem pedig korábbi, megbánt, rossz módszerekröl, azzal teljesen együttérzek és sok sikert kívánok neki...

Zsuzsa
Zsuzsa küldte
február 01. 13:22

Kedves Mindenki! Évával értek egyet, hol marad az empátia, a másik ember tapasztalatának, véleményének az elfogadása? László írta: "Nálam eddig csak az működött, ha az ismerkedés során eljátszottam valamiféle énidegen szerepet. Csak az az eljátszott figura tudott bejönni a másik nem számára és csak abba tudtak beleszeretni. Aztán persze ezekből a kapcsolatokból sohase lett holtomiglan-holtodiglan, mert idővel leolvadt az álarc, a maszk és maradt egy lecsupaszított és így már nagyon uncsi hétköznapi hús-vér ember." Ezek az ő benyomásai, elég szomorúak. Ebből én azt olvastam ki, hogy tapasztalatai alapján ha magát adja nem érdekli már a nőket tovább. Ezért folyamodott nem egészen korrekt eszközhöz. De belátta, hogy ez sem vezet tartós eredményre, csak ideig-óráig és ezt őszintén le is írta. Szóval az vesse rá a követ...... Kedves László szerintem csak nem jó helyen keresgélsz. Kell hogy legyen olyan hölgy aki önmagadért szeret. Annyi lányt ismerek akinek hasonló problémája van, mert nem pláza cica, nem festi magát sem kívül, sem belül. A nyers őszinteséggel meg csak óvatosan! Lelkileg padlóra lehet küldeni vele pillanatok alatt bárkit. Ui.: A topic címe: Melyik fajta ismerkedésből lesz párkapcsolat? Szerintem az aki ezt tudja, már nincsen itt a társkereső oldalon. (Ha egyáltalán erre létezik valami tuti recept.)

2 1
Lajos
Lajos küldte
február 01. 12:34

@Éva: ha már az utóiratomat akarjuk elemezni: - Mond nekem, hogy szeretsz! - Jó, azt hazudom, hogy szeretlek! - Hazudd nekem, hogy szeretsz! - Jó, azt hazudom, hogy szeretlek! Nem érzed a különbséget? Ha nem, akkor én kérek elnézést... közel jársz, de a hozzászólásaim inkább egy picit pikirtek és nagyon provokatívak. És az ilyen hozzászólásokra jönnek a válaszok, ha valakinek nincsenek érvei, hogy: - Lájkvadász - Kötözködö - Haggyálmár... De maradjunk a topic témájánál: Szerintem abból az ismerkedésböl lesz kapcsolat, ahol sikerül azt hazudni, amit a csaj hallani akar. Talán nem lesz tartós és talán a csaj is megsértödik a végén, de legalább a naptáramban kiikszelhetek néhány hetet, hogy kapcsolatban éltem. Most amúgy is nagy igény van arra, hogy ne öszintén ismerkedjünk, hanem csak hazudjuk, amit a másik hallani akar...

Lili
Lili küldte
február 01. 12:17

@Éva: nem olvastad el figyelmesen, amit Lajos írt. Nem írt semmi bántót, csak hozta a formáját.😉 László máskor is így írt, ellentmondásosan. Úgy tűnik, ilyen a személyisége. Sokszor kételkedik dolgokban, ezeken gondolkodik és kiírja magából. Szerintem teljesen normálisan írnak a "fiúk", ki-ki a saját stílusában. Nem érzem, hogy megbántották volna egymást, csak ŐSZINTÉK. Ők ketten legalább azok... és ez jó pont.🤗

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország