Mi a férfi és a nő szerepe egy párkapcsolatban?

indította: Balázs
Erzsébet
Erzsébet küldte
február 03. 22:01

Részemről, egy kicsit klasszikus és kicsit modern a felfogás e kérdésben. Mindkét félnek, az egymás támogatása, egymásról való gondoskodás egyaránt feladata. Egy nőnek az otthon ének hangulatát illik megteremtenie, a férfinak ebben illik segítenie, hiszen a mai nők többsége munkahelyen dolgozik, ahogyan a férfiak is. Ez egymástól függ, ki mit vár el, és egyéntől, mit vállal. Kiosztott szerep, ha így fogalmazunk, egy közös döntés alapján kellene kialakuljon, tiszteletre, őszinteségre és szeretetre építve.

1
Gábor
Gábor küldte
február 03. 19:59

Sziasztok! Szerintem mindkét nem képes a másik nem illendő teendőit közel tökéletesen megoldani, ellátni! Ismerek nőt, aki ha kell szétszedi a mosógépet, kiszedi belőle a meghibásodott alkatrészt, elviszi a megfelelő helyre, levitatja az okosnak látszani próbáló kereskedőt, rámutat a cuccra, ezt kérem, hazaviszi, beszereli és tovább folytatja a mosást... Vagy, rengeteg férfi főz jobban, ügyesebben, gyorsabban mint a női nem. Egyszer olvastam, társkereső hölgy írta: "Fel tudok fúrni egy karnist ha akarok, de elég hülyén néz ki közben a kanapén Tévét néző férfi!" Szerepek. A nevében is benne van, egy olyan megfelelési elvárás, ami ránk van írva mint egy színésznek, vagy filmsztárnak. Csakhogy, azt koordinálja egy sereg külső tag, akinek ehhez megfelelő szakmai végzettsége van és ezért kapja a fizetését hogy tökéletesen szerepeljenek a szereplők, azért, hogy a nézők jól szórakozzanak! A férfi udvaroljon, duruzsoljon a hölgynek! Mindig tudassa vele, hogy Ő a legszebb! Akkor is, amikor legszívesebben a pokol kapuját csapná rá mert ép elviselhetetlen! Cipelje a szatyrot, kosarat, mert tudjuk jól, elég erősek a hölgyek, bírják a strapát, de ha magunkba nézünk, nem biztos hogy ettől férfinek érezzük magunkat... A nő, még ha okosabb is, akkor se dirigálja folyton a teendőket, így emeld mert megfájdul a derekad, ide tedd, oda tedd, miért oda teszed helyett, mosollyal és egy simogatással köszönje meg a szándékot, mert ha nem így tesz, legközelebb nem akar segíteni neki senki, hiszen nincs szükség a folyamatos vezényszavakra. A férfi, próbálja a nőt folyamatosan elcsábítani! Persze nem a barátnőket, szomszédasszonyokat és a társa kolléganőit, hiába kacérkodnak, nem leszünk kevesebbek ha visszautasítjuk a "kedves" felkínálkozást, sőt!!! Játsszon a nővel olyan játékot, amihez ketten kellenek és mindketten átérezik azt, még ha fáradtak és rosszkedvűek is, mert egy idő után szépen megritkul, majd elmarad ez az ősi játék és lehet regisztrálni az egyedülálló társkeresők oldalára... A nő nem attól szép és kívánatos, mert leesik a címlapról! Attól, ahogy ránk néz! Attól ahogy velünk játszik! Attól, hogy megálmodjuk a gyerekünk nemét, nevét, kis pofiját, ruháját, szakmáját! Ha öregszünk, ez természetes folyamat! Testünk is öregszik! De lélekben jó ha kicsit néha hülye gyerek maradunk és merünk bohóckodni a társunknak, családunknak, mert aztán megszürkül a kapcsolat és jönnek az "Angol tudósok" akik megállapították, hogy minden megkötött házasság, vagy kapcsolat több mint fele elválással fog végződni! Ha szerepre gondolatunk, nézzünk kicsit előre! Hogyan szeretnénk látni magunkat 1-5-10-20 év múlva látni?! Azzal a személlyel, aki mellett vagyunk, vagy egyedül, vagy mással és úgy viselkedjünk hogy az álomkép valóra tudjon válni. Szükségünk van a másik nem törődésére oda-vissza alapon. Igaz, mindig vannak kivételek, na ők az igazi színészek! Minek a kapcsolat, ha magunkat helyezzük benne előtérbe???

2
Imola
Imola küldte
február 03. 18:03

Egy kicsit nyomatékosítanám az előzőeket: "Egy olyan világban élünk, ahol (...) a jogászok lerombolják az igazságot, az egyetemek lerombolják a tudást, a kormányok lerombolják a szabadságot, a sajtó lerombolja az információt, a vallás lerombolja az erkölcsöket, és a bankok lerombolják a gazdaságot." Christopher Lynn Hedges

3
Kata
Kata küldte
február 03. 08:02

Kedves Miroslav! Egy átlag magyar nő nem is engedhetné meg magának, hogy ne dolgozzon. Igen sok szerepelvárásnak kell megfelelnie. Nem feltétlenül azért, mert Emanci Manci vagy Femini Franci!😉😀

2
Imola
Imola küldte
február 03. 07:47

@Miroslav: Az a baj, hogy 50-60 évvel ezelőtt ez választás kérdése volt egy nő számára, ma már rendszerszinten az általad felvázolt "a normális" - a család csődbe megy, ha csak a férfi keres. Nagyon nehéz letérni erről a vágányról. Nincs szabadságfokunk ebben a kérdésben. Rabszolgák vagyunk. Nem vagyok összeesküvés elméletek megszállottja, de szerintem ezt kitervelték, lépésről lépésre megvalósították a profitéhes, globalizált vérszívók. Minden eszközt bevetnek... Iskolai tantervtől a médiáig... Régen egy férfi annyit keresett, hogy eltartotta családját. Ma annyit adnak neki, hogy a felesége kénytelen legyen elmenni dolgozni. De ottvan az eü. biztosítás kérdése, a szolgálati évek/nyugdíj kérdése stb. 43 éves voltam, amikor férjem meghalt. Ha akkor kezdtem volna el dolgozni, még nagyobb bajban lettem volna... Csak egy példa, saját életemből. Lehet hibáztatni a nőket, csak nem viszi előre a dolgot.

2
Miroslav
Miroslav küldte
február 02. 23:20

Szia. Ez nem pontosan igy van. A legnagyobb problemat a media okozza. Az emancipacio,a feminizmus,a csaladi hierarchia teljes felbomlasztasa. Hs csak meg nezel eggy musort,ahol a ferfiak noi ruhaban vannak a nok pedig ferfiassak. Ez nem most kezdodott ,hanem sokkal regebben .A hatvanas evek vegen a hippizmus,a szabad ,es sorolhatnam tovabb. Alapbol a nok ugy alitodnak be hogy mindent jobban tudnak,ez is abbol fskad hogy hamarabb ernek,igy ugy gondoljak nahyobb a latokoruk. Pedig nem,munkam soran nagyon sok emberrel talalkozom,es beszelgetem,de valahogy ugy tunik ,ugyan azok a problemak merulnek fel mindenhol.Es ezt ugy ertelmezd,nem csak magyarokkal dolgozom eggyut,es nem is csak europaiakkal. Valojaba a feminizmus el tolta a not a notol,Ha problemak nem csak ezen a kontinensen ugyan azok,akkor miben lehet keresni a hibat. Elsosorban mindennek meg van a maga helye, A ferfi a csalad fo,o keresse a kenyeret,ne forditva,a no az anya o foglalkozzon a gyereknevelessel,haztartas,ennyi. De ma a ferfiak bebiszitterek a nok meg meloznak,mivel tobbet keres jobb a beosztasa. En csak annyit akarok ezzel mondani,a nö maradjon mindig nö,ne akarjon ferfi lenni.

Mária
Mária küldte
február 02. 09:10

Klasszikus felállásban hiszek, de munkamegosztással. S még abban is, hogy ahhoz, hogy a férfiak ne nőiesedjenek el, nekünk nőknek is segítenünk kell a férfiakat. Pl. az ismerkedési folyamatban csak finom jelzéseket küldök, hagyom kezdeményezni - először is vagy később mindenképp :) - hagyok időt a számára, nem telepszem rá, nem sürgetem, türelmes, toleráns, egyenrangú partnerként fogadom az életembe. Ha egy férfi segítséget ajánl elfogadom, nem akarok mindent egyedül megoldani, mert már hozzászoktam. S úgy általában a férfi egyenrangú partner számomra és nem egy kihasználandó személy. A kapcsolatban pedig mindig meghallgatom, mint a legjobb barátomat és támogatom a törekvéseit, beilleszkedem az életébe és nem fenekestől felforgatom azt (ha ezt belülről nem tudnám megtenni, akkor talán nem ő a hozzám illő partner).

Zoli
Zoli küldte
február 01. 10:42

Sziasztok ez függ attól is hogy mit tapasztaltunk vagy mit tanítottak nekünk a szülők. A klasszikus felállást ismerem de én egyedül élő fiatal felnőttként azt tanultam hogy csak magamra számíthatok és hogyan kell fent és eltartanom magam. Én úgy gondolom hogy vannak közös dolgok van ami a nő dolga és van ami a férfié. Manapság már nem általánosítható ennyire hogy mi a férfi és a nő szerepe bár gen változott a dolog a régmúlthoz képest de valóban a férfiak elnőiesedtek a nők eligaziodtak tisztelet a kivételeknek.

Szilvia
Szilvia küldte
február 01. 09:45

Igen sok férfi kezd elnőiesedni. Ami nagyon nem jó. A klasszikus felállás híve vagyok én is. Hagy legyek már nőként nőies, ő meg igazi. Női oldalról nézve szerintem a csalódások miadt is van ez hogy megerősödnek a nők. Pl:. Ahol a nő mondjuk hirtelen egyedül marad a gyerekkel és rászakad minden. Ő lesz anya és apa is egyben annak a gyereknek, na ott sokat erősödnek. A férfiak egy nagy része meg úgy van vele hogy hú tök jó mindent meg tud csinálni egyedül is. Még az ő dolgát is ez az használjuk ki... Csak ott kezdődik a probléma amikor ha én oldom meg akkor az van amit én mondok az már nem fexik. Vagy elkezd unatkozni a másik fél meg belefáradni. Hogy mért nőiesednek el a férfiak? Talán azért mert gyerekkorukban nincs előttük normál apa, férfikép. Nem is tudom.

2
Balázs
Balázs küldte
február 01. 09:09

Sokat hallani, hogy kezdenek felcserélődni a női és férfi szerepek a társas kapcsolatokban. Habár én a klasszikus felállásban hiszek, lehet a tendenciák mégis mást mutatnak. Te hogyan állsz ehhez a témához és mit gondolsz a szerepekről? 👨‍🔬

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország