Mi is az a párkapcsolat?

indította: István
Norbert
Norbert küldte
szeptember 02. 21:51

Sziasztok Véleményem szerint az a kapcsolat. Ahol kettő személy szereti egymást. És érzik hogy ők eggyütt tartoznak. Egymás társai akik ha baj van, ha boldogság van, ha nehézség van kitartanak egymás mellett. Egymás társai. Számomra ezt jelenti a párkapcsolatot.

Lili
Lili küldte
szeptember 02. 10:36

@István: ennek örülök! És hasznos válaszokat kaptál?🙃

István
István küldte
szeptember 01. 23:14

@Lili: igen olvasom. :)

Lili
Lili küldte
augusztus 30. 22:40

@Tibor: mondjuk azért, mert ö tette fel a kérdést.

Tibor
Tibor küldte
augusztus 30. 18:40

Miért kellene, hogy olvassa?

Lili
Lili küldte
augusztus 30. 10:47

István olvassa ezt a fórumot egyáltalán?

László
László küldte
augusztus 29. 23:12

@István: Szerintem akkor jön létre a párkapcsolat, amikor mindkét fél tudja azt, hogy egymás társai. Ennél nem fontos az, hogy minden nap együtt legyenek, mert amíg külön laknak, addig nem biztos, hogy megoldható az, hogy minden nap találkozzanak. Amikor volt barátnőm, akkor a lánnyal nem minden nap találkoztam, de 1 héten minél többször akartam vele találkozni, de nála a munkaidőtől függött az, hogy ráért-e velem találkozni. Az jutott az eszembe, hogy például, amikor gyerekek között van párkapcsolat, akkor általában mindegyik gyerek a szüleivel él minden nap, de mégis létre tud jönni párkapcsolat gyerekeknél is akár még úgyis, hogy külön iskolába járnak és mondjuk csak hétvégén és iskolai szünetekben tudnak találkozni. Mondjuk nálam fontos az, hogy hiába találkoznék egy lánnyal minden nap úgy, hogy különféle programokat csinálnánk együtt, de az addig nem lehetne párkapcsolat, amíg nincs megbeszélve az, hogy járunk, vagyis, hogy egymás társai vagyunk. A volt barátnőmnél is attól a naptól számoltam a párkapcsolat idejét, amikor megbeszéltük, hogy egymás társai vagyunk. Mondjuk akkor a Facebookon is bejelöltük egymást úgy, hogy párkapcsolat van köztünk és addig maradt a párkapcsolat dolog, amíg a lánnyal meg lett beszélve, hogy vége a párkapcsolatnak*1* és ekkor a Facebookon is újra egyedülálló információ lett megadva. Mivel a szakításunk után kb. 2 héttel lett új társa a lánynak, ezért akár az is lehet az ok, hogy talált nálam jobb társat magának, de az ismerőseim tippje is jó, mert szerintük a volt társával jött össze a lány és én csak arra kellettem a lánynak, hogy bebizonyítsa a fiúnak azt, hogy bármikor tud magának szerezni társat. A volt társas tippjük azért van az ismerőseimnek, mert a lány Facebook profilján megtalálták a fiút úgy, hogy már az én és a lány közötti párkapcsolat előtt is volt az ismerőseim szerint a lánynak a fiúval párkapcsolat. Mondjuk mindegy az ok, mert amíg nem volt probléma a párkapcsolatban, addig tök jó volt és legalább tudom, hogy milyen egy párkapcsolat*2*. *1*A lány akart szakítani velem, de az okot mai napig nem tudom, csak tippelgetni tudnék. *2*Ennél arra gondolok, hogy van egy kevés tapasztalatom párkapcsolathoz tartozóan.

Emese
Emese küldte
augusztus 29. 23:02

Ez egy egymilio dolláros kérdés. Már onnan kezdődik hogy maga a "kapcsolat" szót milyen értelemben használja valaki ? Mindenki korától, neveltetésétől, tapasztalatától, szenvedéseitől, akár pillanatnyi hangulatától függően más és más választ ad rá. A komoly kapcsolatot szerintem az jellemzi hogy a felek nemcsak a jelenben átérezik egymás társaságát hanem a jövőt is így képzelik el. Tehát a jövőkép közös. Igen, a zsenik gyakran magányosak mert nincs hozzájuk való társaságuk. Ezért hozták létre a MENSA-kat. Az okosabb elkerüli a butább embert mert velük komunikálni nehéz és fárasztó.

1
Hajnal
Hajnal küldte
augusztus 29. 21:15

@Lili: azért folyik más témában a “mély” vita, mert nem értik ők sem a feltett kérdést. :😁

1
Hajnal
Hajnal küldte
augusztus 29. 20:40

A szépség önmagában nem bontja meg a házasságot, hiszen van az a mondás, hogy “nem azért szeretünk vkit mert szép, hanem azért látjuk szépnek, mert szeretjük”. A szépség “csak” egy esztétikai élmény. Viszont minden olyan dolog/tulajdonság elszigetel, ami eltér az átlagostól. Mint a szépség, okosság, gazdagság. De a legmagányosabb valóban a legokosabb ember lehet, mert a többi buta nem érti, hogy mit mond. Hacsak nem egyben a legtürelmesebb is, van ideje kivárni, míg a többieknek leesik a tantusz. 😆

1
Lili
Lili küldte
augusztus 29. 18:31

@Lajos: mély vita?🤣 Hol? Nem látom. A legszebb, hogy nem teljesen arról vitáznak, ami a téma... trollok!😜 Párkapcsolat, ahol két ember között érzelmi és fizikai kötelék alakul ki. Nem kell feltétlenül együttélni, de szeretik egymást és próbálnak sok időt együttlenni. Nem is értem, miért kell ezt megkérdezni, nekem egyértelmű.😉

Lajos
Lajos küldte
augusztus 29. 14:33

Ebben a mély vitában @Zoli-val értek egyet. Ha a Ewing családban mindenki olyan higgadtan kezelte volna a nagy vagyont, mint az öreg Jock Ewing, akkor három részes lett volna a sorozat... Bár ha szabad megjegyeznem, akkor @Zoli nem arról írt, hogy mi a párkapcsolat, hanem arról, hogy Stanislaw Lem szerint mi teszi tönkre...

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország