Mi lenne az ideális korkülönbség a párkeresés során?

indította: Balázs
Tamás
Tamás küldte
augusztus 04. 16:32

+/- 10 év még belefér az még kezelhető. A legjobb szerintem +/- max. 4-5 év

Lili
Lili küldte
július 27. 00:04

Nekem pár év korkülönbség az ideális. Leginkább azért, hogy legyenek közös témáink, emlékek a gyerekkorunkból, stb. A hasonló korú emberrel már első alkalommal megvan a közös pont, a beszédtéma. És a gyerekek is hasonló korúak szoktak lenni, ez is jó kapcsolódási pont. Én így látom. Nyilván más emberek máshogy gondolják.

1
Csaba
Csaba küldte
július 21. 23:47

@Zsuzsa: „Ilyen férfit hol találok az én korosztályomban?” Két megoldás létezik: 1) Ne ragaszkodj szigorúan a korosztályodhoz, keress fiatalabbat! Nem kell 15 évvel fiatalabbat, de valamennyivel fiatalabbat lehet. 2) Betegítsd meg magad, az alkohol segítségedre lehet. Ebben az esetben hasonló állapotban leszel, mint a korodbeli férfiak, és teljesül a kritérium. Nem a másodikat javasolom, ellenben a formális logika megkívánta ennek az opciónak a leírását is. :)

1
Zsuzsa
Zsuzsa küldte
július 21. 18:21

Igazatok van, nekem 70 felé sem mindegy. Ahogy halad az idő sajnos egyre rosszabb lesz a helyzet. Tudnék mesélni, de minek? (Senki kedvét nem akarom elvenni.) Mondanám, hogy igyekezzetek minél előbb párt találni, de tudom, hogy nem csak rajtatok múlik. Egyelőre én jó állapotban, nagyon jó állapotban vagyok. Gyorsan le is kopogtam. Semmi gyógyszert nem szedek. (Genetika+jóga.) Ilyen férfit hol találok az én korosztályomban? A kérdés csak költői volt.

3
Andrea
Andrea küldte
július 21. 17:42

@Ági Így hatvan év felé haladva én is úgy gondolom ahogy te, teljesen logikus amit írsz, én is ugyan erre a következtetésre jutottam.

2
Ági
Ági küldte
július 21. 16:14

Számomra max. az 5 év fér bele... Nem leszek én sem, és a "leendő" társam sem fiatalabb, viszont szeretném tartalmasan tölteni a hátralévő éveimet. Lehet, önzőségnek tűnik a részemről, de egy 70 év körüli férfivel (elnézést kérek minden jó karban lévő 70 éves úrtól!!!), nem látok ugyanakkora aktív időt, mint mondjuk egy 62 évessel. És most várom a szemrehányásokat... Mindenre van példa, de egy induló kapcsolatnál ebben a korban már mindenre kell gondolni. Akik fiatalon jöttek össze 15 év korkülönbséggel, ott más a helyzet, 60 körül már nem mindegy.

4
Emese
Emese küldte
július 20. 20:11

Szerintem +/- 10 év még belefér, persze, nagyon függ az illető fizikai állapotától. Rövid orvosi kitérő: a nők gondolata igaz, csökken de ez befolyásolható hormonterápiával. Valamint a legjobb afrodiziákum az, ha a nő érzi, hogy a férfi kívánja. Egy nő 80 éves korára sem veszti el az org.musra való képességét! Egy férfi esetében a hanyatlás 50 - 55 éves korban kezdődik, amikor csökken a tesztoszteron szintje és elkezdenek erekciós problémák jelentkezni. Van, amikor lehet gyógyszeresen befolyásolni, máskor nem. Sok férfi szégyell erről beszélni.

1
Andrea
Andrea küldte
július 20. 11:55

Szerintem, ha fiatal korban ismeri meg az ember nagyobb korkülönbséggel párját (legyen az nő vagy férfi), ők ugyan úgy összeszoknak, mint a kis korkülönbségű párok. Egymáshoz csiszolódnak az évek során a gyerekek miatt is, és az idő múlása hiába látszik jobban az idősebb páron, a fiatalabb pár még idősödő (vagy beteg) párjában is látja felvillanni annak fiatalkori vonzerejét. Nem öregszünk egyformán, idősebb korban nagy különbségek lehetnek egykorúaknál is és egyre jobban kijönnek a temperamentumból, az életmódból és genetikából adódóan az egészségügyi különbségek.

Lajos
Lajos küldte
július 19. 20:46

@Lili: Emmanuel Macron Nena Brigitte Nilsen Demi Moore Ellen Barkin Simone Thomalla...

Csaba
Csaba küldte
július 19. 19:29

@Balázs: Pénz.

Lili
Lili küldte
július 19. 18:51

@Balázs: ez nem olyan sok azért. De nézzük olyan példát, ahol a nő idősebb! Szerintem ebből kevesebb van.

Lili
Lili küldte
július 19. 18:50

@Balázs: köszi Balázs, ezt én is így gondolom. A társkeresés csak pozitívan lehet sikeres.😊

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország