Miért fontos sok társkeresőnek a másik Facebook oldala?

indította: Szilvia
Attila
Attila küldte
március 08. 21:42

Infókat lehet róla szerezni. Egy esetet mesélt egy vidéki hölgy! A következő történt vele. Magyar pasi "Amerikából" ! Pár levél váltás után közölte a hölggyel, hogy haza látogat hétvégére! "De ugye nem szállodában kell megszállnom, hanem nálad? " A hölgy megnézte a Fb-t És ott volt a csóka egy budapesti lakótelepi lakásukban a feleségével és a gyerekeivel fotózva! Erre jó néha a FB. Mostanában elég sok a "külföldről" hazatelepülni gondolató, akik persze fel szeretnék a hölgyeket próbálni és egy jó hétvégére vendégeskedni a hölgynél. A "külföld" legtöbbször max. Soroksár és egyéb távoli helyeket jelent! Ugyanakkor olyan nőhiány lehet Németország, Svájc, USA stb. országokban, ezért elég gyakori, hogy valahogy egy ingyenes magyar társkeresőn keres az "Afganisztánban szolgáló amerikai tábornok" Vagy az amerikai kőolajmérnök, aki kuwaiti fúrótorony vezetője stb. Viszont nagyon kevesen keresnek nálunk párt, Etiópiából, Bangladesh, Mongólia és hasonló szegény országokból! Vajon miért lehet ez.......?

1
Zsolt
Zsolt küldte
március 08. 21:15

Én személy szerint azért kérem mert napi szinten tudok komunikálni a hölgyel kivel ismerkedem

Zoltán
Zoltán küldte
március 04. 22:52

Sziasztok szép estét! Sok érdekes hozzászólást olvastam az adott téma alatt, Leírom én is mit tapasztaltam vagy gondolok erről bár lehet át térek más témába is! Én aktívan használom a facebook-ot 2011 óta, Ahogy írták itt páran lehet azért fontos valakinek a facebook hogy meg tudjon több dolgot az adott illetőről. Tisztelt @Balázs! Ne haragudj de meg kell hogy cáfoljalak a hozzászólásodban írt üzenetküldési és elérhetőségi dologgal kapcsolatban! Tapasztalatom szerint itt mindig frissítenem kell(et) az oldalt hogy lássam jött egy új üzenet aktív ismerkedés levelezés során. Én eddig 2 hölggyel tudtam komolyabban levelezni ezen az oldalon és minél előbb áttértünk Viberre! És hogy miért jobb!? Mert Videóhívással beszélgettünk minden nap! Tiszta sor, Nincs kamu látjuk egymás arcát mosolyát gesztusait hallyuk egymás hangját volt hogy nem beszéltünk csak néztük egymást mosolyogtunk és nevettünk! Írtad nem lehet visszacsinálni? Dehogynem! Bárkit bárhonnan le lehet tiltani a mai okos készülékeknek hála, de ugyan úgy van tiltás viberen meg facebook-on is! Csak megjegyzem békésen váltam el a 2 hölgytől nem volt semmi gond! Kedves @Kata írta! Vannak korrekt őszinte emberek csak nagyon kevés. Igen sajnos így van és sok a hitetlen. Mire értem meglátják a lakhelyemet már menekülnek. Pedig a fentebb említett 2 viberes hölgy dunán túli volt! Ők legalább adtak egy esélyt nem féltek a távolságtól (volt személyes találka is egyikükkel) Kedves @Renáta! Te jó nyomozó vagy ahogy írtad! 😀 Hidd el én mindig megnézem a Derrick-et és Columbo-t de csak nem akar válni belőlem jó nyomozó 😄

Kati
Kati küldte
március 04. 20:26

Nekem sincs facebookom, és nem is hiányzik. Nem is szeretném megnézni másét, hogy megtudjak róla bármit például a személyes találkozó előtt. Ez szerintem olyan mint ahogy Margó írta, címet telefonszámot nem adok ki. Az még magán terület addig amíg nem lesz több találkozó.

Margó
Margó küldte
március 04. 19:54

Egyetértek veled Balázs!Itt lehet leveleket váltani,mindenféle kötöttség nélkül,lehet (ne) személyesen találkozni,ott derül ki úgyis,hogy lesz e folytatás?!Amikor egyedül maradtam,az idősebb fiam "hívta fel a figyelmemet a társkereső oldalakra,és arra,hogy nem minden arany ami fénylik!!Vagyis,,hogy lakcímet,,telefonszámot,ne adjam ki,találkozni,,nappal,,és nem eldugott helyen,,stb.Akkor nem ismerve a netes világot,,jót mosolyogtam a gyerekemen.Később az idő,őt igazolta,,hogy nem árt az óvatosság!Erre ma is nagyon figyelek!

1
Andi
Andi küldte
március 04. 09:15

Facebook, szerintem sokminden kiderül,( már a posztokra gondolok) a másikról

Szilvia
Szilvia küldte
március 04. 07:22

@Renáta Pont erről van szó: ha egy kapcsolatot "nyomozással" kell indítanod, azt már megette a fene, mi lesz később? Én azt vallom, hogy amire kiváncsi vagyok, azt megkérdezem. Aztán a hazug embert ugyis...... De ma a többség (főleg a fiatalság) mindent azonnal akar és azt hiszik, hogy az interneten talált információk mind igazak. Pedig a facebookos profilokból, azokon keresztüli nyomozásokból se mindíg az "igazság" derül ki. (amugy is mi az az igazság és főleg kié?) Egy kapcsolat alapja a bizalom kellene hogy legyen és ha az ember szán időt az ismerkedésre, hamar ki lehet szűrni, hogy kivel érdemes elmélyíteni az ismerkedést. Már a rómaiak is megmondták: Audiatur et altera pars ..... Hallgassuk meg a másik felet is. Sajnos erre a mai világban egyre kevesebben szakitanak időt és itélekeznek a másik megkérdezése, meghallgatása nélkül.

1
Renáta
Renáta küldte
március 02. 03:39

Én jól nyomozok, úgyhogy számomra sokkal több kiderül egy emberről (leginkább a személyiségéről, és ez a lényeg) a Facebook profilja alapján, mint néhány fénykép meg az ismerősei. 😉 Persze csak ha nem úgy van beállítva, hogy az égvilágon semmi nem látszik.

3
János
János küldte
március 01. 19:29

Nekem nincs facebookom, hehe :)

Tibor
Tibor küldte
február 07. 19:19

Sziasztok 🙂! A Facebook nem fontos sem az összes többi, ma ilyen világban élünk keresgélünk, nézelödünk,olykor randi oldalakon keresgélünk. A lényeg, hogy sokan elfelejtenek kommunikálni nem bámulni ki hol merre ki van mellette pedig a képek alapján nem itélkezhetünk mert lehet barát barátnö, esetleg rokon 🙂. Sokszor nézem a korosztályom vagy idösebbeket és sajnos csak ez megy egész nap pedig régen is ismerkedtünk akár szabadban, moziban vagy egy klassz házi buliban. És nagyon jó volt 🙂. Ma mindenki azt feszegeti kinek milyen van mennyit keres vagy a Facebook on mutogatja mit vett hol volt persze ha valaki messze él neki nyilván megmutatom vagy elküldöm hogy esetleg mi történik körülöttem sajátban!! A lényeg hogy nem titok a Facebook és ha kíváncsi nézegessen nincs titkolni valója akkor nincs gond,... Én szeretek kommunikálni hangot hallani a reakciók miatt vagy a szemébe nézni az illetönek és nem írogatni,vagy esetleg nézegetni🙂szép estét mindenkinek....

1
Anna
Anna küldte
február 07. 17:49

@Szilvia Nálam alapból bebukna az aki a face oldalamra kíváncsi, ugyanis évek óta úgy van beállítva, hogy az ismeretlenek semmit nem látnak. Jelölni ismerősnek nem lehet. Csak az az ismerősöm akivel életemben legalább egyszer személyesen találkoztam, és ehez az elvemhez tartom is magam. Mivel nem alprofil, ezért óvom is 🙂

Kata
Kata küldte
február 07. 16:38

Sziasztok! Részben mindenkinek igaza van. Annak is, aki azt mondja: sokan rögtön elérhetőséget akarnak kérni. Én is óvatossá váltam már bizonyos tapasztalatok miatt. Annak is igaza van, aki azt mondja, lehet infokhoz jutni az illetőről a Facebook - on. Már akinek valódi, élő oldala van és nem társkeresős kamu. Kéri az elérhetőséget, fotókat akar látni, de neki még profilképe sincs. 😀 Vagy látom a facén a képei alatt a dátumot és nagyon régiek. 5 - 10 éves a társkeresős profil. Felbukkan a jelenlegi arc, idős. Hazudik, megspórolom a randira szánt időt. Előfordult időnként, hogy a kezdeményezőt a vezetéknév nélkül, más infok alapján is megtaláltam. Nem is rég lett új kapcsolata, közben özvegyként vagy elváltként kiadva magát keresgél. Nős pasik hasonlóan. Minél több hazudozót fülelünk le, annál óvatosabbá válunk. Gondolom, ez mindkét nemre igaz. Szerintem az internetes társkeresés esetén a bizalom nem az elején van. Idővel vagy kialakul vagy nem. Mielőtt negatívnak tűnnék: Vannak korrekt, őszinte, becsületes, jelenlegi önmagukat felvállalók is. Ez lenne a természetes, de egyre kevesebb az ilyen értékes ember!

5

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország