Miért ghostingolnak egyesek?

indította: Judit
Emese
Emese küldte
április 03. 06:46

Kedves Kori, Nagyon jól összefoglaltad. Egy ghostingoló: vagy bizonytalan vagy gyáva vagy hazug. Legfőképpen nincs benne elegendő tisztelet a másik iránt és ahol nincs tisztelet, ott nincs szeretet se. Ezért, kedves Ildikó, ne bánkódj...kell neked egy ilyen pasi? Ugye nem! Az igazat sose fogod megtudni de nem is fontos. Lépj túl rajta, jön majd egy aki másmilyen lesz! Csak ne haragudj rá, annyi energiát se érdemel meg! Ha pedig újra előkerülne, gondold meg hogy meg tudsz-e bízni egy ilyen emberben. Nem lehetetlen hogy ezt a húzást még egyszer megcsinálja majd.

Kori
Kori küldte
április 02. 19:23

Ez sajnos egy gyakori jelenség a társkeresők világában, és mindkét nemnél előfordulhat. A férfiak esetében a ghosting hátterében sokféle ok lehet. Néhány példa: - Az illető nem érzi magát elég vonzónak vagy biztosnak a kommunikációjában, és inkább úgy dönt, hogy nem folytatja a kapcsolatot. - Az illetőnek más prioritásai vannak éppen az életében, például sok a munka vagy más személyes problémákkal kell megküzdenie. - Az illető már találkozott valakivel másvalakivel, és inkább annak a kapcsolatnak szeretne adni esélyt. - Az illetőnek csak egyszerűen nincs kedve folytatni a kommunikációt, és inkább személytelenül oldja meg a helyzetet, mint hogy konfrontálódjon. Fontos megjegyezni, hogy a ghosting bármilyen helyzetben fájdalmas lehet, és hogy mindkét félnek érdemes kulturáltan és tiszteletteljesen bánnia a másikkal. Ha valaki ghostolja a másikat, az nagyon fájdalmas és megalázó érzést okozhat, és nem tükrözi a másik személy érdemeit és értékét. Ha valaki észreveszi, hogy a másik ember ghostolja őt, érdemes megpróbálni először tisztázni a helyzetet, mielőtt tovább lépne. Ha valaki ghostingol téged, az bizony fájdalmas érzés lehet. Az első és legfontosabb lépés azonban az, hogy ne vedd személyesen a dolgot, és ne kezdj el önmagadban keresni a hibát. A ghosting gyakran az illető saját érzelmi és életbeli kihívásaival van kapcsolatban, és nem feltétlenül veled van valami probléma. Ha valaki ghostingol, és szeretnéd tisztázni a helyzetet, érdemes kulturáltan és udvariasan megkeresni az illetőt, és megkérdezni, mi történt, és miért hagyta abba a kommunikációt. Fontos, hogy ezt megfelelő hangnemben és tiszteletteljes módon tedd, és ne kényszerítsd az illetőt a válaszadásra. Az illetőnek lehetnek saját okai, és nem biztos, hogy könnyen megosztja ezeket veled. Ha az illető nem válaszol, vagy továbbra sem akar kommunikálni, akkor nem érdemes erőltetni a dolgot, és érdemes továbblépni. Fontos, hogy ne ragaszkodj olyan emberhez, aki nem értékel és nem tisztelettel kezel. Ahelyett, hogy az illetőnél maradnál, inkább keress olyan embereket, akik az értékeid és érdekeid tiszteletben tartják, és akikkel valódi és kölcsönös kapcsolatot tudsz kiépíteni. Én meg megkérdeztem a minden tudó AI-t és hát elég részletesen ismeri a történetet... 😁

2
Zsuzsa
Zsuzsa küldte
április 02. 13:06

@Ildiko: Remélem, hogy van humorérzéked, ha nincs akkor bocsi.😇 Megkérdeztem a mindentudó kékvérű Dzsinnt, hogy miért ghostingolnak a férfiak. Azt válaszolta, -annak ellenére, hogy igen vagy nem kérdést lehet neki csak feltenni- hogy: ezzel most megfogtál.😊 Engem is, sosem fogjuk az igazi okát megtudni. Talán csak sejthetjük....

1
Ildiko
Ildiko küldte
április 02. 08:40

Nem vagyok régóta társkereső státuszban. De! Az utóbbi két ismrekedesem( mindkettő innen való!) kudarcba fulladt. Az elsőnél eljutottunk a személyes talalkozasig, de utána nem működött a dolog, nem a szimpátia hiánya miatt, hanem mert én voltam valszeg “sok” a férfinak…. Nagyon nagyon sajnáltam /om, mert egy érdekes, jó emberről beszélünk. A lényeg, hogy amikor már átment a beszélgetés talányos közhelyekbe és én szerettem volna konkrét választ kapni, sajnos nem kaptam. De nem csak konkrét választ, semmilyet sem. Szépen, minden jót kívánva kiléptem a képből… semmi reakció. A masik férfival a videochat ig jutottunk.. azóta null reakció. Megértem, ha vmi nem klappol, ha nem jön a szikra vagy egyéb dolog miatt nem működne a dolog, de legalább annyival megtisztelhetett volna, hogy ramir, és rövidre zárja. Az a baj az ilyen eltűnésekkel, hogy nagyon rombolják az ember önbizalmát. Bizonytalanságban hagynak, nemtudom én rontottam e el vmit, ha igen mit, vagy ő nincs felkészülve rám, vagy csak egyszerűen nem illünk össze.

1
Mimi
Mimi küldte
július 23. 07:27

Aki olvassa a fórumot, naplókat, az előbb-utóbb írni is fog :)) Jó esetben.

Erika
Erika küldte
július 23. 06:10

@Zoltán: köszönöm szépen!

1
Zoltán
Zoltán küldte
július 23. 00:10

Sziasztok! Kedves Judit és Mimi Mi ritka ez hogy 30+os hölgyek fórumoznak vagy naplóznak. (Saját korosztályommal nehéz kommunikációt kialakítani online) Judit kérdéseire válaszolva Szimpla gyávaság ez: Igen Divat lett a lelketlenség: Igen. Sajnos az élet minden területén (Vannak azért még rendes emberek csak nehéz őket kifogni) Személytelen online ismerkedés: Esély sincs ismerkedni (még az adatlapot sem nézitek vissza) Az embernek van lelke, érzelmei is..nem egy darab tárgy.. Jól írtad! (bár ezzel szinte senki sem törődik) Nézzünk kicsit a dolgok mögé. Kedves Judit látva az adatlapodat 10+ üzeneted van. Szóval szerintem válogathatsz mint a butikban. Az már más kérdés ki milyen tartalmú és szándékú üzenetet ír neked. Gondolom kiválasztottad a számodra legszimpatikusabb úriembert (lakhely, külső és stb ahogy lenni szokott) csak ugye mint itt már megszokhatták a fórumozók naplózók jól beletrafáltál. (Sajnálom hogy nem tudok sikertörténeteket olvasni itt.) Őszintén írva én a helyetekben nagyon komolyan elgondolkoznék azon hogy miért mindig azt választjátok miért mindig annak adtok esélyt akivel így pórul jártok!? Tudom az ember a hibáiból tanulni nem szokott! Tisztelt Lajos már másodjára írta le hogy egyszerű lenne a társkeresés hiszen akik fórumoznak naplóznak visszaírnak ők online vannak és komolyan gondolják (bár igaz ezzel sem törődik senki sem) Én tisztában vagyok azzal hogy a lakhelyemet meglátva esélyem sincs itt ismerkedni (Szabolcs a világ vége) És mint írtam az adatlapot sem nézik vissza a hölgyek (30+) nem vagyok rá méltó szoktam mondani Rögtön fent akadok a rostán. Üzenetet írni? Nem sok értelme bár Mimi válaszadási aránya 100% ahogy látom mi ritka ez. Kedves Erika nagyon jókat ír sokszor kedvelem az írásait Kedves Emese az egyetlen hölgy aki leírta véleményét az egyik napló írásomra És a szívecskézés nem szoktam használni egyrészt már nem veszik komolyan meg szinte nincs kinek Egyszer használtam kaptam is viszonzást leküzdöttük a 400km távolságot és meg is lett az első találkozás bár ennek már 3 éve. Elnézést ha bárkit érzékenyen érint a bejedzésem én így látom a dolgokat ez a magán véleményem. További kellemes nyár estét mindenkinek.

1
Mimi
Mimi küldte
július 19. 09:40

Én is erre jutottam, pláne Emese elemzését olvasva :) (Meg azért valahol vicces is a szitu, hogy csak úgy eltűnik a levél :))

1
Dani
Dani küldte
július 19. 09:36

Valahol azért ennek van jó oldala is, inkább az elején tűnjön el, mintsem mikor már kezdene ragaszkodni az ember, mégha kicsit "időpocsékolás" mivel időt áldoz az ember az ilyen alakokra.

3
Imre
Imre küldte
július 19. 09:34

@Mimi: Egyetértek.

Mimi
Mimi küldte
július 19. 09:33

@ Emese, Erika Nekem is volt már ilyen, de szerintem a kölcsönös szivecskézés annyit tesz, mintha a valóságban egymásra mosolyognánk.

3
Imre
Imre küldte
július 19. 09:30

@Mimi: Hasonlóképpen én is jártam, de nekem nem "szívecskézett" vissza, az első levél után eltűnt, mint a kámfor.

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország