Miért nem válaszolnak sokan az első levelekre a társkeresőkön?

indította: Krisztián
Krisztián
Krisztián küldte
május 14. 16:02

Mert válogat!🤣

1
Reni
Reni küldte
március 17. 19:27

Pár hónappal ezelőtt minden egyes nekem irt levélre válaszoltam, ha csak 1x is, de visszairtam. Kedvesen, udvariasan, de sokan a visszautasitást rosszul viselték és még sértegettek is. Most már csak annak irok vissza, aki energiát tett az irandójába,kedvesen humorosan,nekik akkor is visszairok, ha tudom, csak egy levél lesz részemről. Akinek nem irok az azért van mert nem fogott meg az első megszólitása,vagy mert az adatlapját elolvasva, tudom, hogy nincs egyezés. Pl. Rám ir hogy ismerkedne velem, az adatlapján meg olvasom, hogy olyat keres akinek nincs gyereke és nem is akar, nah ilyet nemtudok hova tenni, bocsi. 🤷‍♀️

1 5
Zoli
Zoli küldte
március 16. 13:34

@Tímea: Kedves Tímea, Köszönjük a gondolataidat. Sokat tanultunk belőle. Üdv: Zoli

1 1
Lajos
Lajos küldte
március 16. 13:04

@Tímea: Végre valaki...

1
Attila
Attila küldte
szeptember 10. 15:27

A kérdés nagyon jó. Én igen erőteljesen hangulat ember vagyok, de nem a negatív értelemben. Törekszem nem megbántani senkit sem akaratlanul. Miért írtam ezt le? Mert bizony volt hogy ugyanarra a levélre, másképp reagáltam egy másfajta érzelmi állapotban. Ebből következően a levél írás után, előfordult már velem, pár nappal később elolvastam azt amit én leírtam. És döbbenten konstatáltam, ez nem én vagyok, voltam. Én nem ezt akartam átadni! És nem így!! És Úristen, ezt tényleg én írtam??? Tehát, nem biztos hogy a másik volt az oka annak, hogy nem válaszolt. Nagyon is lehetséges hogy én voltam az aki erre inspirálta. Minden érnének két oldala van. Érdemes más nézőpontból is megvizsgálni azt amiről az ember kritikussan vélekedik. Az emberi tényezőt én képtelen vagyok kizárni. Ezért ha valami olyan esemény történt, inkább hallgatok..... Ezért is tüntem el pár napra nemrég, mert egy szörnyű tragédiában voltam külső résztvevő. Jobbnak láttam ha előbb megnyugszom picit belül. Nehogy akaratlanul is bárkit megbántsak.

3
Mimi
Mimi küldte
augusztus 09. 22:02

@Attila: köszönöm ezt a hozzáállást, és örülök, hogy tisztáztuk, hogy ki mit hogy értett :) @Emese: köszönöm a kedves szavaidat, habár azt szereném gyorsan leszögezni, hogy az asszertív kommunikáció abszolút tanulható. (Nekem például egy továbbképzésen tanították meg.)

2
Emese
Emese küldte
augusztus 09. 07:27

A Mimi és Attila közötti levélváltás példája annak hogy lehet gondolat csere két kellő érzelmi intelligenciával rendelkező ember között. Egy ilyen diskurzushoz kell még kíváncsiság és jóakarat. Ezek a tulajdonságok nem mindenkinek adatnak meg. Ezért történik az amikor valaki saját gondolatait közli a fórumon, mindig reagál valaki akinek alacsony az érzelmi intelligenciája, ítélkező és/ vagy rosszindulatú. Tehát nem érti, megtámadja vagy kiforgatja az ember szavait. A fórum azért is jó mert a hozzászólásokból akarva-akaratlanul átjönnek ezek a tulajdonságok.

1
Attila
Attila küldte
augusztus 08. 22:11

@Mimi: Köszönöm szépen a válaszod. Ahogyan korábban is mondtam, "értenem" kell és így értem. Csak annyit szertnék hozzátenni, hogy nem állt szándékomban ilyet sugallani, nem volt a gondolataim mögött hátsó szándék. Igyekszem mindenből tanulni.

Mimi
Mimi küldte
augusztus 08. 21:54

@Attila: "Az ilyen emberek nem képesek feldolgozni azt, hogy másnak is lehet gondja, baja. Az emberek felületesek, önzőek, egoisták lettek, tisztelet a kivételeknek. Egyszerűen "nem fér bele", hogy a másikkal is foglalkozni kell, ahhoz, hogy működjön." Valóban nem tudom, hogy te ezt hogy értetted, de a kontextus önző emberek vs angyalok hozzáállása volt, ezért számomra azt sugallta, hogy szerinted az átlagos emberek önzőek, ha válogatnak ebben a helyzetben. Visszaolvasva is ez jön le. (A karitatív cselekedetet pedig az angyalok szó sugallja). Szólni meg azért mertem neked, mert te már korábban is írtad, hogy szereted a dolgokat átbeszélni, hogy értsd. Nagyon rossz irány önzőségnek minősíteni a válogatást, mert ez a társkeresés természetes velejárója. A gond ott van, ha valakinek annyira ingatag az énképe, hogy magára veszi és háborog. És mivel ez gyakori jelenség, pont ezért nem válaszolnak inkább jópáran az üzenetekre...

Bálint
Bálint küldte
augusztus 08. 21:37

@Andi: Hát.. (ajjaj, hát-tal nem kezdünk mondatot ugyebár).. Khm. 😄 Szóval... Köszönöm és örülök ez esetben, hogy egyetértesz velem! Lassan odáig fog fajulni a dolog pontosan "ezek" miatt a dolgok miatt itt a Fórumon (is), hogy a Fórum mint funkció, eszmecsere lehetősége értelmét fogja veszíteni, mert senki nem fog akarni írni semmit inkább! Ez ugyan az a jelenség lesz hamarosan idővel majd meglátjátok - mármint hogy nem fognak írni semmit - amit tapasztalok immár 5 éve mint férfi: A nők bizalmatlanok, szavahihetetlenek, döntésképtelenek lettek valahogy és pontosan azért, mert annyi idióta "férfi" van a világon, akik nagy erőfeszítéseket tettek azért, hogy a normálisabbja labdába se rúghasson. A... Szia-mizu Kategória és Társai Kft. legfőképp, meg a 2-3 szavas "válaszírók" stb. ...Gondolok itt még a csak et akarásra és egyéb népszerű folyamatos panaszjellegű dolgokra...

4
Andi
Andi küldte
augusztus 08. 21:19

@Bálint: egyetértek veled Bálint. Itt szinte minden hozzászólásba belekötnek az emberek. Nem mondhatja el úgy az ember a véleményét, hogy valaki meg ne szúrja. Sajnos ez a való világ! Szerintem sem volt Attilának semmi rossz szándékú gondolata.

Bálint
Bálint küldte
augusztus 08. 19:39

Attila... Sok beszédnek sok az alja sajnos! Minél többet írsz, fejtesz ki belső gondolatot, véleményt bárhol (elsősorban nyilvánosan de még sajátban is!), sajnos annál többen és többet gondolnak mögé tévesen! és értelmezik félre, illetve "támadható" felületet adsz számukra. (..Egyéb ""szélsőséges"" gondolatom magamban tartva inkább kihagyva és folytatva..) Bennem fel sem merült az olvasás közben például, hogy egyebet mögé vagy belegondoljak a szóban forgó gondolataidba: egyszerűen bólogattam rá, egyet értettem amiben úgy éreztem részemről is, hogy lehet és kész ennyi. Különben is: A jó lovas katonának de jól vagyon dolga... 😁 - e mögé is gondoljon bárki bármit...

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország