Miért zárkózik el az emberek többsége a személyes találkozástól?

indította: Irén
Krisztian
Krisztian küldte
április 02. 23:27

Én úgy gondolom, ha valaki a szimpátia ellenére elzárkózik a személyes találkozótól, húzza - halasztja, annak valami titkolni valója van, vagy annyira bizonytalan hogy az ajtón nem mer kilépni.

Csabi
Csabi küldte
március 10. 13:49

Lala írta: "felesleges nem felvállalni a valódi éned és személyed mert minden kiderül ha meg utólag csalódol a másikba örökre el is áshatod magad mindenki előtt." - Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy én írásban teljesen más vagyok, mint élőben. És ez sajnos egy betegség miatt van! Egy nagyon bonyolult és összetett személyiségre is kiható betegség miatt. És nem azért vagyok más, mert kamuzok, meg fényezem magam vagy hazudozok. Nem. Sőt inkább igyekszem még negatívabbnak beállítani magam itt, mint ahogy a valóságban van - mivel ha azt elfogadja akkor nagyobb az esélye hogy személyesen is (most nem a vonzalomra vagy ilyesmire gondolok, hanem a személyes tulajdonságokra). És nem direkt csinálom ezt, nálam ez zsigerből jön. És rájöttem hogy azért, mert túlságosan sokat csalódtam már, millióan megaláztak, lenéztek, hülyének néztek vagy semmibe vettek. Úgyhogy ez nálam egyfajta védelmi struktúra, egy beidegződés ami akkor is jön, ha nem akarom.

Lala
Lala küldte
március 07. 22:13

Micsoda kérdés talán a hazugságok kiderülése élőben? Ezért nem kell itt kamukázni és kamu elavult képpel játszani.10évessel vagy a máséval.Imádom főleg mikor kiderül.Hiába a photo shop meg a sok korrektor felesleges.Erre mondják ha ruha lekerül minden kikerül. Valójában,hogy is néz ki a másik? Személyesen nem derül ki? Vakoknál max :) A csalódás vagy csalódásmentes találka kérdése? Most akkor igazat mondtál vagy hazudtál.Nincs feleségem csak 4.Nincs férjem csak 5 :D Egy a lényeg ha itt vagy aki vagy élőbe se legyél más mert úgyis kiderül előbb utóbb a gazság vagy az igazság. De a kérdést megválaszolva jár egy csoki vagy valami?:D Ha nem akkor irgum burgum lesz. Szóval felesleges nem felvállalni a valódi éned és személyed mert minden kiderül ha meg utólag csalódol a másikba örökre el is áshatod magad mindenki előtt.

1
Bálint
Bálint küldte
március 01. 12:40

Így van Zsuzsi... ez valóban nemtől, kortól és bármilyen rassztól, mentes. Ezen embereknek üzenem.. "Szeresd magad, hogy szerethess másokat" Tudon nem könnyű... de az isten szerelmére kapjátok már össze magatokat! Most éltek! Hát éljetek a mában de ne a máNAK! Talán egy kis segítség a Kung-Fu Panda című rajzfilmbből. "A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma adomány. Becsüld a jelent, mert jót jelent! "

2 3
Zsuzsa
Zsuzsa küldte
március 01. 09:02

@Bálint... Ott a pont. S a jelenség nem csak nőkre, de férfiakra is jellemző...

1
László
László küldte
február 29. 13:48

Talán mert akkor kiderül, hogy az adatlapon/profilképen nem a valóság szerepel.

2
Bálint
Bálint küldte
február 29. 12:32

Sok féle okból. gondolatnak a szeretetre, hogy valaki végre úgy szeresse őket, ahogyan vannak, hogy ne keljen feladniuk önmagukat. Ám amit sajnos a legtöbben manapság nem vesznek észre az az, hogy Ők valójában saját magukat nem szeretik. Ezért egy olyan világot építenek a saját elméikbem, melyben szeretik őket s ők az igazi főnyeremény. Mikor azonban találkozóra, randira hívjál őket, el kellene hagyniuk a saját maguk alkotta biztonságos világot s visszatérni oda, ahol a szívük s lelkük csupán egy zord kősivatag. Így inkább tovább álnak s élik világukat a jól megszokot kreált paradicsomukban, ahol ők irányítanak, ahol őkba szőke hercegek/ hercegnők.

1 3
Krisztina
Krisztina küldte
február 27. 19:05

Szerintem sokszor elbújnak egy "kreált " burkolat mögé. Értem ezalatt, hogy sok estben szörföznek minden fellelhető felülten, hogy valaki valamilyen formában hozzájuk szóljon, írjon neki stb. Ha pedig fel kellene vállalniuk, hogy hogyan néznek ki inkább nem teszik, mert kiderül hogy hazudtak. Ők azok akik kibújnak a személyes találkozók elől.

Judit
Judit küldte
február 24. 20:50

Én a napokban rájöttem, hogy most rosszkor indítottam a társkeresést, mert egyébként a személyes találkozás híve vagyok. Hétfőtől péntekig sok a munka, hétvégén meg nem mindig érek rá, mostanában pláne nem, mert kb. egy hónap múlva költözök, úgyhogy hétvégén dobozolás, pakolás van. Ráadásul sokszor hétvégén is dolgozok, home office-ban. De sokan eleve elzárkóznak, való igaz. Jönnek-mennek a levelek, aztán "ghosting" van. Gondolom, találnak jobbat, addig sem unatkoznak, van valaki, akivel legyezgetik a hiúságukat. És az is igaz, hogy 2 levél után, ha találkoztam valakivel, külsőleg-belsőleg teljesen más volt, de írásban jól el tudta adni magát.

Roland
Roland küldte
február 24. 18:16

@Attila: "Mert virtuális sikert sokkal könnyebb elérni " Szerintem a virtuális sikert is elég szűk marokkal mérik a hímneműeknek :)

1
Attila
Attila küldte
február 24. 09:13

Mert virtuális sikert sokkal könnyebb elérni és az egész romba dőlhet a találkozásnál. Mert ahogy Erika írta, jó, ha a "fogak rendben vannak, legalább a kirakatban" Magam is találkoztam olyan hölggyel, aki jól nézett ki de a találkozásnál derült ki, hogy több foga hiányzik, mint a Mónika só heti szereplőgárdájának együtt véve. Mondjuk talán szemet hunyhattam volna dolog felett, ha ez ugyanakkor nem párosult volna olyan magas önértékeléssel, hogy az az érzésem volt, mintha maga Szent Péter szállt volna alá a magasból. Naná....menekültem , mint vonósnégyes a Titanicról. Vannak a "levelezősök" az "anyagilag lepusztultak, a betegek, az unalmat űzők , a virtuális sikerre éhezők, akik szinte az összes létező közösségi oldalon fenn vannak ( messenger, skype , insta, FB. Viberen beszélnek és még mennyi, de mennyi!. Tali az nincs. Ahogy Margó írja "valami vaj van a delikvens füle mögött" Én ezt úgy ismertem, hogy "valami van a füle mögött" vagy "vaj van a fején" De ezek elég vajak, amik a találkozást gátolják. Szomszédasszonyom szerint, (aki függő az ilyen oldalak iránt ) azt mondja, nyugodtan számítsunk a képhez 10 évet, 10 kilót, sok esetben 10 centit levonni a magasságból. Így nem érhet kellemetlen meglepetés, de kellemes ha nem így van, meg igen! Én a tk-n két végletet látok. Akik vagy szinte azonnal találkozni akarnak vagy a levelezés után ha a a találkozás jönne eltűnnek. Az azonnali találkozást, magam sem preferálom, mert szeretek tisztában lenni avval, akivel találkozok. És ez csak a levelek, majd a telefonok során derül ki!

5
Gábor
Gábor küldte
február 24. 08:11

Ne gondoljatok mindig a rosszra, sokan nagyon elfoglaltak, tényleg minden hétvégére jut valami, az eltérő munkarend pedig a ráadás. Volt egy egri lány, én gyöngyösi, nagyon jól indult a dolog. Már az első randi fél naposra sikeredett, végigflörtöltük az egészet, minden volt, legfeljebb közös főzés nem. Egy hosszú távú, de érdekes kapcsolatnak indult. Csakhogy ő rendes H-P munkarendben dolgozott, én viszont minden hétvégén. Ráadásul szeptember-októberben végig rendezvények voltak, esélytelen volt, hogy találkozzunk. Idővel nyilván szétcsúszott a dolog, majd abba is maradt. Akartuk, de mindketten a munkahelyünk rabszolgái voltunk.

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország