Mihez kezdjünk válás után?

indította: Balázs
Kata
Kata küldte
július 17. 18:08

@László: Igen, nem nemfüggő. 🙂 Én sajnos több ilyen esetet megtapasztaltam már és szeretem is ha az elején minél hamarabb kiderül. Ne raboljuk egymás idejét. 😉😀

László
László küldte
július 17. 17:53

@Kata: Nem is állítottam, hogy csak a hölgyekre lenne igaz, tehát akkor kimondható, hogy ez nem nemfüggő. Ha az ember párszor belefut alteregókeresőkbe, egy idő után egész jól felismerhető.

Kata
Kata küldte
július 17. 15:35

@László: Biztos vannak a nők között is olyanok, akik vagy társfüggők és félnek egyedül maradni rövid ideig is, vagy vigaszt keresnek, esetleg a sérült önbizalmuk és önértékelésük gyógyításához, erősítéséhez van szükségük az ismerkedésekre. Jól látod: Akik nem tudják lelkileg elengedni az exüket, a hasonmását keresik és ez mindkét nemre igaz. Az ismerkedés során ezt észre lehet venni.

1 1
László
László küldte
július 17. 09:52

@Kata: Nekem pont az ellenkezője a tapasztalatom. Legalábbis a hölgyek menekültek a következőbe, a férfi oldalon magamat tudom csak felsorakoztatni, de én a lezárás utáni továbblépést favorizálom.

2
László
László küldte
július 17. 09:42

Minél gyorsabban végérvényesen lezárni a volt kapcsolatot, hogy tovább tudjon lépni az ember. Különben folyamatosan az exét fogja keresni mindenkiben.

Emese
Emese küldte
július 15. 17:33

"Ákos" el is tűnt... Jelenléte tiszavirág életű volt.

Kata
Kata küldte
július 15. 12:25

A nők inkább tudatosak a gyászmunkában, mint a férfiak. Általában akkor nyitnak, ha készek az új kapcsolatra. A férfiak többsége inkább elfojtja magában a fájdalmat, csalódást, sérelmet, haragot... Úgy vígasztalódik, hogy rögtön zuhan a következő kapcsolatba, vagy csak lazulgat nőkkel. A hölgyektől várja, hogy kihúzzák a depiből. Aki nem gyógyul ki, nem alkalmas új kapcsolatra. Nekem ez a tapasztalatom. Korábban több olyan randim volt, ami a férfi exének a szapulásáról szólt, az aktuális sérelmekről, haragról, vitáról. Aztán azt mondták: - Jót beszélgettünk. Találkozunk máskor is? - Nem, mert nem vagy kigyógyulva. Nem beszélgettünk. Te panaszkodtál, de nem érdeklődtél. Nem vagy kész egy kapcsolatra. Sajnos több férfi várta a felvidító terapeuta szerepét tőlem. A következőkkel nem próbálkozom: Válófélben lévők vagy frissen elváltak, esetleg külön élő házasok, közelmúltban megözvegyültek ... ritkán lesz belőle tartós kapcsolat. Tisztelet a kivételeknek.🙂

3
Lajos
Lajos küldte
július 15. 09:24

@László: Ákosnak semmiben sincs igaza szerintem, nem tudom hogy mi volt a korábbi hozzászólásommal a gond, de nem változtatok a véleményemen. Nem téved néhány dologban, hanem úgy ír minden hozzászólásában, mint ha még életében nem élt volna párkapcsolatban, nem beszélt volna élö növel és amerikai filmvígjátékokon kívül semmi sem formálta volna a személyiségét... De inkább azt gondolom, hogy Ákos egy egyszerü troll, aki a provokatív hozzászólásaival értelmetlen vitákat akar genereálni...

5
Erika
Erika küldte
július 15. 06:25

@Ákos: én valamiért úgy érzem, hogy aki ennyit beszél az önsajnálatról, az nyakig benne van. Ráadásul egy társkereső oldalon, ahol nem tudhatod ki mennyire van elkeseredve azt irni, hogy inkább legyen öngyilkos, fogalmazzunk úgy felelőtlen is. És most finom voltam! Azért el kellene gondolkoznod, hogy vajon 35 évesen miért nem volt még egy normális kapcsolatod sem? Néha nem árt a befelé fordulás és az önismeret, ami nem önsajnálat. Tökéletes erre a válás utáni időszak is. A szakitást fel kell dolgozni és csak úgy nyitni, nem pedig másokat kihasználni. Ebben az időszakban ki lehet próbálni új dolgokat, hobbikat vagy bármit amire esetleg nem volt idő, netán lehetőség. Több időt tölteni a barátokkal, utazni. De semmi nincs abban, ha valaki végig szeretné gondolni azt ami történt és zokogni egy hétig, ha neki ez segít új életet kezdeni. Mindenki másképpen dolgozza fel és ezt el kell fogadni.

4
László
László küldte
július 15. 00:13

@Lajos: Ákosnak igaza van abban, hogy válás után új életet kell kezdeni, de szerintem az új élet kezdésnél nem kell csak re használni a lányokat és utána eldobni őket. Minden lány más, szerintem inkább a kihasználás tervet kellene felülírnia arra, hogy egy olyan lányt keressen, aki a társa tudna lenni.

Ildikó
Ildikó küldte
július 13. 12:51

@Balázs: amikor már lezártad az előzőt és sikerült elgyászolnod a kapcsolatot

Krisztina
Krisztina küldte
július 05. 21:50

@Emese: mintha saját történetemet olvastam volna 😊

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország