Mikor van egy párkapcsolatnak vége?

indította: Balázs
Ilona
Ilona küldte
november 15. 20:54

Sziasztok! Mindenkinek van saját véleménye, tapasztalata, stb.... ebben a témában. Pl,: Hiába lenne meg az egyik félben a szándék, ha a másik fél hozzáallásával elutasítást közvetít. Végül a kapcsolat megmentésén fáradozó fel fogja adni...... Akkor mondható talán, hogy vége van egy kapcsolatnak, mikor már egyik fél sem akar annak rendbehozatalával foglalkozni. A kapcsolat végekor mindkét fél sérül különböző mértékben, amit előbb fel kell dolgozni. Majd csak ez után érdemes nyitni egy új kapcsolatra. Remélem itt mindenki érdeklődő és pozitívan áll hozzá az új kapcsolat nehézségeihez...... Hajrá!😉

2
Ági
Ági küldte
november 15. 09:43

@Gabi: Vagy, ha az egyik fél közömbössé válik. 😉 Ha a másik még szeret, az már az ő (egyéni) problémája. A már kiábrándult félnek ezzel már nincs tennivalója. Ideális és korrekt esetben persze. De ez csak az én véleményem. Jöhetnek a kövek. :DD

1
József
József küldte
november 06. 19:00

Nálam akkor jött el a záróra eezen a téren amikor már a kifogások jötték sorba hogy ekkor meg akkor talizunk.stbstb

Nóra
Nóra küldte
november 04. 20:35

Szerintem akkor mikor már eljut az ember oda, hogy azt érzi, hogy társas magányban él. Na az az a pont szerintem amikor ideje tovább állni. Hisz igazából már egyedül van. Csak van egy ember mellette aki igazából már nem vele, hanem csak mellette van.

2
Tamás
Tamás küldte
november 04. 17:13

Szerintem akkor van vége egy kapcsolatnak, mikor már nem akarsz küzdeni, tenni érte.

3
Nóra
Nóra küldte
november 01. 09:13

Sok minden összeköthet két embert egy kapcsolatban.Barátság,gyerek,anyagiak,tisztelet a másik iránt,de...Ha már nem érzed azt a szeretetet,vonzalmat ahogy egy nőre vagy férfira nézve érezned kell,nem hiányzik a közelsége az érintése,akkor ott mint párkapcsolatnak már vége. Kapcsolatként még működhet a fentiek emlétese miatt,de szerintem párként már nem. Azzal teljes mértékben egyetértek,ha a bizalom megszűnik vége! De részemről ott nem csak a párkapcsolatnak,hanem minden kapcsolatnak vége!

Gabi
Gabi küldte
november 01. 08:29

Akkor van teljesen vége, ha már mindkét fél a másik iránt közömbössé válik, szerintem.

Lajos
Lajos küldte
október 30. 09:21

@Bálint: Nagyon szeretem az ilyen kultúrált vitákat. Igen, az álláspontjaink nem ellentétesek. Te véleményem szerint egy elméleti lehetöségröl beszélsz, amit szerintem az ember csak a "Kiskegyed"-ben olvashat a gyakorlatban. Persze ha gyakorlati tapasztalatod van ebben a lehetöségben, akkor gratulálok. Én a gyakorlatról és a tapasztalataimról beszélek. Az én párkapcsolatom a bizalom és a tisztelet egyszeri elvesztése után menthetetlen. Ilyen vagyok. Senki sem nyerheti el a bizalmamat kétszer. Ezek után nem segít az elmélet, vagy a tanácsadás. Szerencsére eddig a nagy hütlenségi drámákat megúsztam, de a kezdjük újra történet sem esett meg velem soha. Sokszor láttam ismerösöknél a megbocsájtást és újrakezdést, van a környezetemben jó példa is, de az én csillagjegyem bika. Többet talán nem is kell mondanom...

Balint
Balint küldte
október 30. 09:07

@Krisztina: A bizalom elvesztése a legnagyobb probléma egy kapcsolatban. De a bizalom elvesztése egy kapcsolatban bármilyen kapcsolatban nem a vége a kapcsolatnak, hanem a rákosodásának a tünete. A vége ez esetben a kapcsolat halála megcsalás megaláztatás. De még innen is vissza lehet állítani az eredeti állapotot... Maximum nem érdemes.

Balint
Balint küldte
október 30. 09:02

@Krisztina: Megértem hogy így látod. Azt is hogy miért látod így. Viszont az a helyzet, hogy valóban vissza lehet állítani az eredeti állapotra. No nem arra mielőtt negismertétek egymást s még csak pejhedzett a kapcsolat, hanem a hanyatlás előtti ideális állapotra. Nem időutazásról beszélek.. nem fogtok vissza fiatalodni de a két fél közti harmóniát vissta lehet állítani. Azt nem állítom hogy ha ez megtörténik mehet tovább minden mint egy alternatív valóság, hanem azt hogy visszaáll az eredeti bizalom kommunikáció és megértés és ott már el tudjátok dönteni hogy akarjátok e ezt a kapcsolatot vagy nem de ami a lényeg hogy nem a romok között döntötök hanem egy újat kezdtek vagy nem kezdtek a múlt sérelmei és keserűsége nélkül

Balint
Balint küldte
október 30. 08:54

@Lajos: Teljesen értem az álláspontodat s hogy miért kell ezt a kapcsolatot (amit említettél) megszakítani. Nem is azt írtam, hogy meg kell menteni, vagy hogy érdemes. Pusztán azt írtam és állítottam, (s emelett ki is tartok) hogy meg lehet menteni és vissza lehet állítani eredeti állapotára. Nem kell de vissza lehet. Egyébként Te is úgy kezded, hogy "nem akarod" s nem úgy hogy Nem lehet. u.i. Ha a kapcsolat elején még meg volt a harmónia köztetek a kölcsönös tisztelet és megbecsülés, megértés és összhang, akkor ez az általatok elkövetett hibák miatt alakultak úgy a dolgok ahogy s következett be a kapcsolat bukása. Ez van. De mint mondtam még innen is vissza lehet állítani az eredeti állapotra.

Krisztina
Krisztina küldte
október 29. 21:56

@Márta: Főleg, ha elveszett a bizalom.. Akkor biztos nem..

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország