Milyen egy igaz társ

indította: Ildikó
Gábor
Gábor küldte
augusztus 14. 18:33

Az igazi társ nem attól lesz igazi hogy sok mindenben egyetért veled vagy akár mindenben hanem attól lesz az hogy akkor is melletted van mikor össze omlott az életed. Miből tudod hogy valakinek az igazi társa lehetsz abból hogy feladtad érte az életed mégis elhagyott remélem egyszer metalálom azt akinek az igazi társa lehetek :)

Edina
Edina küldte
augusztus 07. 21:38

"A szeretetkapcsolattól nem idegen az, hogy elvárások is vannak benne, de közben - bár ez egy paradoxon - lehet ezzel együtt föltétel nélküli is. A szeretetemnek ugyanis lehet, hogy nincs föltétele, de a kapcsolatnak van. Hogy egy kapcsolat lényegileg az lehessen, ami, ahhoz bizonyos föltételeknek teljesülniük kell. A házasság keretein belül az elvárás például így fogalmazódhat meg: elvárom tőled azt, hogy hűséges akarj lenni hozzám, és keressük közösen a megoldásokat, ha valami nehézség adódik. Ha a szerelem vagy a szeretet nevében elhitetjük egymással, hogy a kapcsolatunkban egyáltalán nincsenek elvárásaink, akkor sajnos ámítjuk a másikat és önmagunkat is. Ha a kapcsolat föltételeit kölcsönösen megteremtettük, lehetőséget biztosítottunk a feltétel nélküli szeretethez." Pál Ferenc, katolikus pap és mentálhigiénés szakember

1
Andrea
Andrea küldte
július 12. 21:52

@Lajos: Én sem szeretem ezeket a közhelyes tipizálásokat. Hol a határ a kiteljesedésben, és egyáltalán miért kellene egy nőnek kiteljesednie, illetve mit is takar ez a trendi kifejezés? Hogy sikeres a munkájában, a magánélete is klappol, van ideje a hobbijára, családjára, pihenésre, okosan tudja ezni az életét, vannak céljai? Nos, én nem akarok kiteljesedett nő lenni, csak egészséges, társas (barátos, élettársas , akárkis :) ) és jól érezni magamat a bőrömben, és megmaradni annak az életvidám, nagyon nőnek, aki vagyok. És nem veszem személyes sértésnek, ha reggelente kilépve az utcára az útfelújító brazil géplánc füttyög utánam, sőt! :) Jeleztem a szimpátiámat az adatlapodnál Kedves Lajos:) üdv. Andrea

Emese
Emese küldte
július 06. 16:18

Újfent az elvárásokról... Ha kicsit tájékozódunk es beütjük "elvárások a párkapcsolatban": rengeteg oldal jelenik meg a témával összefüggően. Az oldalak nagy része arról szól hogy NE legyenek elvárásaid... mert aki azok nélkül él, az sose fog csalódni. Vagy: NE legyenek elvarasaid, de legyenek igenyeid. ( nem pontosan ertem, mi a különbség) Talaltam olyan oldalt is ami igy szol: Elj elvarasok nelkul es.... halj bele! Ebben az irasban ez a mondat tunt fel: Tamassz kovetelmenyeket es attol fuggoen menj tovabb, hogy megugrottak- e vagy nem. Vagy, mint Maja irta, helyezzuk a fokuszt onmagunkra. Az ember teljesen osszezavarodik, most mit gondoljon, mi az igazsag? Ha van egyaltalan igazsag! Szerintem az igazsag az hogy... kicsit mindenkinek igaza van. Mi emberek vagyunk akik ugy leteznek hogy hatunk masokra es masok hatnak rank. Ha A szemely elvarasokkal van (vagy nincs) a B fele, azt B erzekeli es ezert maskeppen fog viselkedni. Ennek hatasa lesz A-ra ami megvaltoztathatja a B iranti elvarasokat... ha érthető. Folyamatos, idoben elhuzodo kolcsonos hatas - visszahatasrol van szo. Pelda: exemmel mar nagyon rossz volt az elet. O nem volt kedves velem, erre en se voltam az vele, mire o meg kevesbe lett az es igy tovabb... egy negativ spiral. Tehat szerintem igenis kellenek az elvarasok, mert azt hogy milyen fontosak vagyunk valakinek, az alapjan tudjuk eldonteni, hogy viselkedik velunk, mennyire tiszteli a keresunket. Viszont az elvarasainkat ( igenyeinket) kozolni is kell, kulonben felreertesek lehetnek. Nema gyereknek anyja se erti a szavat! Ezt a hibat foleg a nők követik el. Ha valakivel kozoltem hogy legyen szives, a zoknijat ne dobja a foldre hanem a szennyesbe tegye, de ennek ellenere folytatja.. hat, akkor bizony ott baj van, nem lesz jovo, ha nincs komunikacio, nincs egyuttmukodes. Ha a masik egyszer hibazik, megtortent, emberi. Ha tobbszor is megismetli, pedig tudja hogy minket zavar, nekunk rossz stb., akkor en megertem hogy nem vagyok neki eleg fontos. Minek folytatni? Tehát nem akarok többet vele élni mellette mert nem latom ertelmet. Akkor is ha szeretem! Mert szeretni kell onmagunkat is es nem maradni egy olyan kapcsolatban ahol minket se nem szeretnek, se nem tisztelnek. Nagyon nehéz agyilag dönteni a szakítás mellett, miközben az érzelmek másfelé vinnének. De szükséges. Úgyis vége lenne. Inkább most vagyok szomorú pár hónapig mint több, együtt töltött rossz év után újabb éveket szenvedni.

2
Márta
Márta küldte
július 06. 10:50

@Lajos: Kedves Lajos! Az enyémet Maszatnak hívják!😄 Eddig nagy volt az összhang köztünk,csak egy szituációban nem hallgatott rám, ha nyitva maradt a kapu. Most kezdek aggódni,mert a szomszédba egy nyuszi is költözött és azt érzem ,nagyobb figyelet kap,mint én. Mi lesz így a kapcsolatunkkal???😄😄 Véletlenül küldtem el újra, szerkesztés helyett,bocsi!

Márta
Márta küldte
július 06. 10:40

@Lajos: Kedves Lajos! Az enyémet Maszatnak hívják!😄 Eddig nagy volt az összhang köztünk,eddig csak egy szituációban nem hallgatott rám, ha nyitva maradt a kapu. Most kezdek aggódni,mert a szomszédba egy nyuszi is költözött és azt érzem ,nagyobb figyelet kap,mint én. Mi lesz így a kapcsolatunkkal???😄😄

1
Maja
Maja küldte
július 05. 15:01

Szerintem felejtsd el az elvárásokat Az egyik leghangzatosabb „spiri” mondás manapság az, hogy ne legyenek elvárásaink, és ne ítélkezzünk. Mégis, ahogyan ezeket az igaziról szóló írásokat olvasom, úgy vélem, az egész nem más, mit elvárások tömkelege. Viselkedjen, így, nézzen ki úgy. De mi van akkor, ha az az ember, akit nekünk rendelt az Ég, nem is hasonlít ahhoz a képhez, ami a mi fejünkben él egy idealizált társról? Mert bizony ebben az esetben megeshet, hogy elmegyünk az igazi mellett. Éppen ezért jobb lenne, ha az elvárásaink helyett, máshová helyeznénk a fókuszt... fordítsuk meg a dolgot. Az elképzelt társról helyezzük át a fókuszt önmagunkra. Valahogy így: „Olyan ember vagyok, akinek félelmek nélkül oda adhatod magad, mert akkor is melletted leszek, amikor legszívesebben magad elől is elmenekülnél. A saját szívem gyógyításával, és az érzelmeimhez való kapcsolódással segítelek téged is, hogy gyógyítsad szívedben a múlt fájdalmait, sérüléseit. Mivel én már átéltem mindezt, szeretettel és biztonsággal fogom a kezed akkor is, amikor más már elengedte volna. Bízhatsz bennem, mert őszinte vagyok, önbizalmamban már annyira megerősödve, hogy ne legyen szükségem játszmákra. A játszmák hazugsága helyett őszintén vállalom fel önmagam. Nem ítéllek el, és vonom meg tőled a szeretetem akkor sem, ha néha hibázol. Megengedem magamnak, hogy gyengének és sérülékenynek is mutatkozhassak előtted, ugyanígy téged is gyengeségeiddel, félelmeiddel együtt szeretlek. Megtanultam megőrizni a lelkem szabadságát, és ezáltal kapcsolódásunkban meghagyom a te szabadságodat is. Bízok benned, és te bízhatsz bennem, hogy őszintén fogom a kezed, szeretlek, és maradok! És ha Te még nem tudsz ennyire szeretni, az sem baj, mert az nem indokolja, hogy bennem kevesebb legyen a szeretet.” Hát, valahogy így válhatunk igazivá. Mert amit adunk, az tér vissza hozzánk. :)

2
Lajos
Lajos küldte
július 05. 11:25

Nem könnyű kérdés. Legyen mindig velem, hallgasson meg, segítsen elfelejteni a rosszkedvet, mindig számíthatok rá és Ő is rám. Tudjon hallgatni, ha kell. Egy életre szóljon a kapcsolat... És Cézárnak hívnám...

1
Péter
Péter küldte
július 05. 00:14

Milyen egy igazi társ? Ez egy olyan kérdés amin tipikusan napokon keresztül lehet filozófálni, de akár poénkodni és végtelen számú üres és hatásvadász életbölcsességet is el lehet sütni róla! Erről nem beszélni kell, hanem meg kell élni! A lelke mélyén mindenki tudja, (már gyerekként is) hogy milyen egy "igazi" társ! Az emberben kódolva van a társas szellem, csak gyakran rossz irányból közelítjük meg! Szerintem egy társ esetében az ember nem azt a kérdést teszi fel, hogy "mit adhat ő nekem?", hanem azt, hogy "mit adhatok én neki?". Mi az bennem, ami elég értékes ahhoz, hogy helyem legyen ennek az embernek a szívében? Ha erre tudod a választ, akkor egyszerre fogod jobban megbecsülni magadat ezért az értékedért, és a társadat is, amiért számára fontos ez az érték annyira, hogy helyet adjon a szívében.

1
Maria
Maria küldte
július 04. 17:39

Egyszerűen érezd jól, nagyon jól, magad a bőrödben.... Add meg magadnak mindazt, amire v_á_gy_sz: törődj magaddal..... Egy nyaralás, egy klassz fotópályázat.... Mozdulj ki, gyakran, mert a csoda ott van MINDENKI-ben, Benned is.... É-l-v-e-z-d az életet, amikor csak tudod: zene, napsütés, fürdőruha.. Légy tudatában annak, hogy FÉRFI // NŐ vagy... Annyi a dolgod, hogy nagyon jól érezd magad, a többi úgyis alakul... Csak így egyszerűen. Ne ess túlzásba, mert a túl sok nem úgy hat majd... Ne tedd a saját boldogságodat egy személytől függővé! FÉRFI és NŐ - mindenki, számomra, itt és a való életben egyaránt, csak önbizalom és fellépés kérdése minden, így ez is..... Továbbá úgy jó szeretni egymást, hogy egyikőtök sem túl sok, túl intenzív a másik számára.... Ez az egyik legnehezebb dolog... Idővel megtanulod, mi kell Neki és hogy tudsz igazán adni Neki.... Ami teljesen elvarázsolja Ő-t:-) Szeretettel üdvözöllek: Marika

1
Laci
Laci küldte
július 03. 17:42

Hogy milyen egy igazi társ? Tegnap láttam a TV-ben azt a házaspárt akinek a férfi tagja a feleségének ajándékozta az egyik veséjét. Az élet egy igazi rendező, mert a műtét a házaspár 25. házassági évfordulóján történt. Megható volt ahogy a férj azt nyilatkozta, hogy a feleségével még nagyon hosszú életet kíván együtt élni. Na, ez az igazi társ, szerelem, barátság. !!!!!!

Emese
Emese küldte
július 03. 11:19

Kedves Norbert, Ne érezd rosszul magad. Megismerkedtél egy lánnyal aki neked tetszett. Ahogy az ismerkedés ment előre, neked továbbra is tetszett, viszont ez nem volt kölcsönös. Sok ember, mind nők, mind férfiak, különféle okokból, nem képes kimondani: bocsi, nekem eddig ment. Ghostingolnak, eltűnnek, stb. Szóval ne magadat okold. Egyszerűen nem voltatok összeillőek, hiányzott a kölcsönös szimpátia. Ennyi. Nyugi, megtalálod azt akivel összeillesz. Fontos hogy emberségesen bánjál azzal akit visszautasítasz vagy, ha te vagy visszautasítva, reagálj normálisan (ahogy te tetted)... ha nem, a sors vissza fogja adni.

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország