Milyen is a párkeresés napjainkban

indította: Janos
Mária
Mária küldte
január 03. 13:20

@Janos: Nagyon jók a fejtegetéseid :) Ahogy ezt én gondolom, látom: a váláskor mindkét fél abban hibázik, - ha egyáltalán lehet hibáról beszélni :) - hogy nem igyekeznek aktívan tenni a kapcsolat megmentéséért. De lehet pl. olyan szituáció is, amikor a "sors csak pár évet szánt" az adott kapcsolatnak és nincsen hiba, vagy hibás fél:) Miért nem találok a magam részére a valós életben párt? Mert vannak szellemi, lelki, etikai igényeim, aminél "alább" nem szeretném adni, s akkor még a két fél közötti összhangról, szeretetről, arról a bizonyos "szikráról" nem is beszéltünk... Aztán ha mégis megtalálni vélem, akkor kiderülhet, hogy az adott úriember részére a kapcsolat valami egészen mást jelent, mint számomra, vagy inkább az italt választja, mint a kapcsolatépítésre szánt időt, vagy mindennek ellen tud állni, csak a megkísértéseknek nem (nem hűséges tipus),... szóval a kapcsolatépítés - szerintem - fiatalon sem egyszerű, nemhogy egy érettebb korban :) Írsz a toleranciáról: igazad vagyon! az is nagyon fontos egy kapcsolatban. De pl. nekem egy munkahelyi kapcsolatban is más a tolerancia szintem, mint egy intim kapcsolatban (merthogy felesleges toleranciát gyakorolnom ott, abban a szituban, ahol - bármiért - nem érzem jól magamat, akár csak az eltérő neveltetésből adódó különbségek, vagy bármi más miatt). Ilyenkor azután persze, hogy megértem a másik felet, de éppen azt is belátom, hogy az én jövőképem egészen mást tartalmaz kettőnk részére, mint az övé.

3
Janos
Janos küldte
január 02. 09:12

így reggel kávé mellett meditálva és töprengve egy új nap elé nézve azon gondolkodok annyi itt a csinos dekoratív okos hölgy hogy szinte Kánaán van a férfiak részére :) Már többször meg fordult a fejembe mért nem találnak maguknak a valós életbe párt? hiszen gondolom napi szinten kontakt kapcsolatba vannak férfiakkal. Ja hogy ott nem lehet ki írni a homlokukra hogy milyen férfi tipusra gondolatnak. Néha azon is el töprengek hogy egy válás szakítás kapcsán mindég a férfi miatt történik? Mostanság egyre több olyan férfitársat ismerek meg aki egyedül neveli gyermekét vagy gyermekeket nem értem....Próbálom meg fejteni hol van a hiba bennünk mint férfiakba. Sok minden jár a fejembe ez kapcsán talán mi férfiak rontottuk el? Vagy túl emancipáltak lettek a nők? Hova tűnt az emberi kapcsolatot alkotó tolerancia megértés a párbeszéd a személyes kontakt ? Vagy már csak a virtuális élet marad lassan ? Elő törnek a gyerekkori rozsaszin felhőből megmaradt emlékek és várjuk a nagy őt a kudarc után? nem tanultunk még eleget? nem lettünk bölcsebbek? Lehet hogy nem...Éremnek is két oldala van és a mérleg is mindég arra billen épp ahol a súly van :) De van hogy ki egyenlítődik mint az életbe ,mikor visszatér élet egyensúlya.

1 1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország