Önbizalomhiány a társkeresés és az ismerkedés során

indította: Balázs
Andrea
Andrea küldte
február 14. 05:22

Nehéz az önbizalomhiánytól megválni. De, saját tapasztalásomból elmesélek valamit. Sehogyan sem tudtam kihozni magamból olyan munkát, ami jó megélhetést ad, és sok örömöt okoz. És elkezdtem akarni, nagyon akarni, hogy meglegyen, mert ez fontos volt a számomra. És borzasztóan unalmas lehettem a kapcsolataimban, mert folyton arról kezdtem el beszélni, hogy én igenis megcsinálom, és az nagyon jó lesz. Így indult. Aztán elkezdtem csinálni. Persze nem ment azonnal, hol lent egy kicsit, hol feljebb. Aztán alakult, és jó lett. És akkor már csak az számított, hogy örömmel kelek fel és örömmel dolgozom, és igen ez anyagiakban is jó volt. Aztán ez az időszak is elmúlt, de mai napig örömet okoz, hogy volt. És talán így kellene útnak indulnunk a párkeresésben is, mert sosincs késő, csak induljunk el. Talán ez a fórum segített egy kicsit magamba nézni. Köszönöm neked Balázs.

1
Csabi
Csabi küldte
február 14. 02:16

Na az önbizalomhiány az nálam az egyik legfőbb oka, hogy nem találok társat. De nálam ennél sokkal többről van szó.. Szerintem már jó pár fórumban leírtam (nagyon elnagyzolva) hogy mitől vagyok ilyen. Igen, betegség miatt... 17 éve. Igaz mindig is visszahúzódó voltam, de mindig tudtam, hol a helyem, alkalmazkodni helyzetekhez, szituációkhoz, emberekhez. Régen még nem jelentett ez gondot. Ahhoz képest, hogy 18 évesen fénykoromat éltem (első barátnő, haverok, bulik, Fanta, jól sikerült érettségi, felvettek a főiskolára, akkor kezdtük a dédimtől örökölt házat felújítani - alapot ásni, lábazat, betonozás, vakolás, bontás, minden. Akkor még nagyon bírtam és nagyon toppon voltam. 20 évesen minden a feje tetejére állt. Mondhatni akkor kisiklott az irányítás a kezem alól... De ezt most nem fejtem ki. Viszont arra, hogy milyen szinten szégyenlős vagyok, egy példát szeretnék felhozni: Voltunk Szegeden az egyik klinikán, mikor beléptünk, a nagy tömeg közepette ott feküdt egy (számomra nagyon szimpatikus) lány, láthatóan nagyon súlyos problémákkal. Csont soványra le volt fogyva, katéter lógott ki belőle és töb b helyen be volt fáslizva az iszonyatosan elvékonyodott kis karja, még felülni is alig tudott. Én akkor már napok óta nem aludtam (én is nagyon súlyos állapotban voltam), de akkor csak azon járt a fejem, hogy is tudnám megtudni legalább a nevét. Vagy az e-mail címét, vagy hogy én leírjam az enyémet és odaadjam neki. Egy idősebb úrral volt (gondolom, az édesapjával) és többször is lett volna rá lehetőségem hogy oda menjek Hozzá, egy cetlivel vagy bármivel megadni a nevem vagy valamilyen elérhetőségem. De egyszerűen nem volt hozzá bátorságom. Pedig egy nagyon legyengült és beteg lányt képzeljetek el... Mikor beléptem oda az aulába, egymásra néztünk, de én rögtön el is fordítottam a fejem, annyira zavarba lettem. Abban a tekintetben pedig minden benne volt. A félelem, a kétségbeesettség és éreztem, hogy szimpatikus vagyok neki. Mégsem mertem közeledni. Még egy ilyen súlyosan beteg lánnyal sem. Akkor egy egészségesről nem is beszélve... De ez nem pusztán önbizalomhiány, ez annál sokkal több nálam. Egyszerűen képtelen vagyok élőben kezdeményezni. Korábban egy másik fórumban leírtam egy másik, régebbi próbálkozásomat amikor egy levelet nyújtottam át egy kocsmában a felszolgáló lánynak. És azonnal el is viharzottam. De ezt még egyszer nem akarom leírni. Alkoholt nem ihatok, de nekem még az sem segített régebben sem, hogy kezdeményezzek élőben. Számomra az élőben ismerkedés nem hogy döcögősen, de abszolút, egyáltalán nem megy!!!!! 0 szinten vagy még annyira sem... Itt meg hiába próbálkozok, nem írnak vissza. Vagy ha igen, elutasító választ kapok, de még annak is örülök, mert legalább annyival megtisztel, hogy válaszol nekem! És ezt nagyon becsülöm, mert neten ez egyáltalán nem jellemző....

Zoli
Zoli küldte
február 14. 01:03

A leghasznosabb talán a "nincs vesztenivalóm" lenne hiszen legfeljebb nem jön össze de túl sok dolognak tulajdonítunk jelentőséget ami szerintem nem igazán jó.

2
Roland
Roland küldte
február 13. 22:41

Illetve, ha valaki egy ideje tudja magáról, hogy hol helyezkedik el azon a sokat emlegetett skálán és pont a realitás tudatában (és az elszállt igényeknek köszönhetően) nem fog lépni hasztalanul, mert tudja, hol a helye. :)

Balázs
Balázs küldte
február 13. 21:47

Sokan érzik úgy, hogy nem elég bátrak vagy nincs elég önbizalmuk az ismerkedéshez és emiatt nem teszik meg az első lépést a másik felé. Te mit javasolnál nekik, hogy több bátorságuk legyen?

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország