Párkapcsolat hiánya

indította: Tamás
Éva
Éva küldte
február 17. 21:48

@Tamás: szia! Erre a kérdésre nem lehet megfelelő választ adni. Minden hozzáállás kérdése. Agyban dől el mit akarunk,mit szeretnénk,hogyan akarjuk élni az életünket. A boldogság ott van a szemünk előtt s mást nem kell tennünk csak meglátni és akarni a boldogságot….. Mindkét esetet át kell élni,tapasztalni. Én például férjemmel 20 évig boldog párkapcsolatban éltem. Pár éve egyedül élek és ebben a formációmban is boldognak érzem magam,s jól érzem magam a bőrömben. Élem az életem,mindennek tudok örülni, pozitívan gondolkozom. A rossz dolgokban is a szépet keresem.

Norbert
Norbert küldte
február 16. 16:34

@Tamás: Én át is éltem, nem csak hallottam. Szabadultam is a házisárkánytól... 😁

Lili
Lili küldte
február 16. 16:24

@Tamás: ez utóbbi olyan, mint egy toxikus kapcsolat és akkor jobb különválni. Én éreztem magam magányosnak a házasságom végefelé és utólag úgy gondolom, előbb kellett volna elválni. De az ember optimista, ha vannak gyerekek akkor nehezebben döntünk a válás mellett.

2
Tamás
Tamás küldte
február 16. 13:15

@Norbert: Olyat is hallottam hogy úgy is lehet valaki magányos hogy párkapcsolatban van . Tehát arra gondolok úgy magányos mintha szingli lenne mégis van társa

Tamás
Tamás küldte
február 16. 10:02

@Tünde: de elolvastam . Szoktam sétálgatni itt a környéken ahol lakom

Emese
Emese küldte
február 16. 07:25

Komplex kérdés! Igaz, a statisztika azt mondja, tovább élnek a párkapcsolatban levők. De, kérdem én, milyen párkapcsolatban levők? Háziorvosként biztosíthatom hogy a boldogtalan párban élők lerontják a statisztikát, a napi stresszhelyzetek sok betegséget okozhatnak, a magas vérnyomástól a rákig. Kettéosztanám a kérdést. Akinek felnőtt létére, mondjuk 25 év felett, sose volt kapcsolata, ott valami nem stimmel. Több oka lehet, például: a nő túl félénk, látta ahogy az anyját veri az apja, ha férfi, többször elutasították és nincs bátorsága kezdeményezni... Egyre kevesebb valaki önbizalma és ez egy ördögi kör és van amikor a test is leromlik mert a tulajdonosa nem törődik vele. Szerintem egy bizonyos kor felett érdemes szakember, pszicológus, coach segítségét kérni. Nem szégyen! Nekem is jót tett a segítség hogy feldolgozzam bántalmazó szüleimet. Ha egy már kapcsolatban volt emberről beszélünk, a helyzet más. Rengeteg verzió lehetséges - az egyik véglet amikor valaki újra szeretne nősülni/férjhez menni mert hisz a házasságban - a másik az összejárunk néha de mindenki a maga házában marad - verzióig. Van olyan ember is, aki látszólag keres de igazából jól elvan egyedül. Ha a sikertelen keresés lelki szenvedést okoz, a test is megszenvedheti. Ezért fontos hogy valaki törődjön -lelki egészségével és találjon boldogság-forrásokat addig is, amíg meg nem találja a nagy Őt. Boldogságunkat ne attól tegyük függővé, hogy van-e párunk. Ő egy plusz lesz... nem az alap!

1
Norbert
Norbert küldte
február 16. 03:32

@Tamás: Azt hallottad? 😄Egy jó kis toxikus párkapcsolat még jócskán rövidíteni is tud rajta.

Tünde
Tünde küldte
február 15. 23:56

Biztos nem én leszek, aki megmondja a tutit. Én éltem házasságban. Van 2 gyerekem. Messze élnek, egyik Angliában, másik Budapesten. Már 10 éve egyedül élek. Nem gondolom, hogy a párkapcsolatnak bármi köze lenne az élettartamhoz. Nem akarom az eredeti felvetést átfordítani, de én nem a haláltól félek, hanem a szenvedéstől. Ezt mondta Vágó István kb. 2-3 hónappal a halála előtt a Partizán műsorában, ahol Gundel Takács Gáborral beszélgettek. Szerintem a géneknek, a helyes táplálkozásnak több az eredménye, mint a társaskapcsolatnak. Én jól érzem magam a saját bőrömben egyedül. Ha annyire félsz az egyedülléttől, akkor ne korlátozd be ennyire, hogy kit keresel. Nem okoskodok tovább. Légy boldog! Találd meg az élet szépségeit. Senki nem kelt fel korán, senki nem morog semmiért. Az élet szép. Menj sétálni! Találj barátokat. Na gondolom, hogy ezt el sem olvastad. 😀

1
Tamás
Tamás küldte
február 15. 20:46

Fizikailag és mentálisan mi történik azzal akinek soha nem volt/ nem lesz párkapcsolata ? Azt hallottam hogy akinek párkapcsolata van az tovább él mint aki egyedülálló . Ez igaz ?

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország