Pasimizéria a társkeresésnél

indította: Gabi
Lili
Lili küldte
október 23. 21:37

@Emese: nem erős vagyok, csak van már annyi tapasztalatom, hogy máshogy állok a dolgokhoz. Minek büntetnéd magad mások hülyesége miatt? Az élet túl rövid ehhez...😇

Emese
Emese küldte
október 23. 21:29

Kedves Lili, Irigyellek, én nem vagyok erős mint te és azt hiszem, elég sokan vagyunk. Különben nem lenne tele a fórum panaszkodásokkal... Velem semmi komoly nem történt, a maximum az volt hogy válasz nélkül hagytak azok akiknek nem ismerkedési célból írtam. Ez szimpla udvariatlanság de mit mondjak? Nem esett jól. Aztán túltettem magam mondván hogy egy ilyen ember barátnak se kell. Szóval el tudom képzelni mit érez valaki akit napokig-hetekig tartó csetelés után "lepöccintöttek" vagy hasonlók. Kétségek gyötrik, valamit elrontott, mi rossz van benne? Nem egy önbizalom-fröccs, az biztos.

Zsolt
Zsolt küldte
október 23. 21:27

@Hajnal: Nem haragbol irtam , amit irtam . A tenyeket kozoltem . Lehet nem jott att teljesen az irasod , mert az erzelmeket nem lattam. Jobban szeretek beszelgetni. Nem allt szandekomban senkit megseteni, tavol all tolem. Szerintem az a vicces hogy sok ember magaval hordja a mult terhet : megbantottak, hazudtak, megcsaltak atvertek. Arra probaltam a hangsulyt helyezni hogy ha lehet ne legyenek eloiteletek az ellenkezo nem kepviseloivel kapcsolatban. Le kellene rakni a mult terhet es uj lappal inditani. Ezt a naplomban meg is irtam hogy csak mosolygok rajta. Ugy nehez lesz tarsat talalni ha par holgy vagy ferfi , noi -,vagy ferfigyulolo "klubot" alkotnak es itt ervenyesitik azt. Vannak olyan emberek , termeszetesen hogy osember modjara viselkedik, ismerkedik. Miattuk felesleges bosszankodni.

1
Krisztina
Krisztina küldte
október 23. 20:59

Segítsetek légyszíves! Nem tudom értelmezni, a fórum témáját. Mi az, hogy pasimizéria? A mizéria=baj. Miért? Na elolvastam a topicnyitót. Nincs itt kérdés. Gabi, szerintem csak kiírt valamit magából, ami szuper lett volna a saját naplójában is. Nem vár tőlünk semmit 😂

1
Lili
Lili küldte
október 23. 20:17

@Emese: az a baj, hogy te is negatívan állsz hozzá. Miért írod többször is, hogy balek? Aki ilyen negatívan áll a dolgokhoz és baleknak érzi magát másik ember fura, bántó viselkedése miatt, az sajnos ne számítson pozitív tapasztalatokra. Lassan én érzem magam furának, mert én hamar túlteszem magam mások hülyeségén és optimistán állok a dolgokhoz. Pedig jópár randim volt különböző férfiakkal, de nem értek sokkoló élmények. Valószínűleg azért, mert előtte leveleztem, beszélgettem velük, a számomra fontos tulajdonságokra rákérdeztem. És én mindig pozitív visszajelzést kaptam élőben, mert őszinte vagyok és magamat adom. Ugyanezt tudom ajánlani másoknak: legyetek őszinték és adjátok magatokat!

Hajnal
Hajnal küldte
október 23. 17:19

@Zsolt: Lehet, hogy nem volt egyértelmű az írásom, de mindezt a ffiak védelmében írtam, Gabival szemben, Emese vázlatpontjai alapján. Azt, hogy lelkük van, nem negatív értelemben mondtam. Azt, hogy korábban milyenek voltak nem tudhatom, saját bevallásuk szerint változtak meg. Én csak elhittem. :) Én senkin nem vettem észre, hogy hazudott volna, hisz nem is lenne értelme. Nős ffiakkal is összefutottam, de ezt leírták az első levélben és annak pontos okait is, hogy miért nem tudnak elválni. Rám bízva a döntést, akarok-e így ismerkedni. A válófélben lévő is elmondta a szitut, az én döntésem volt, nem tudtam mibe mászok bele. Tanultam az esetből, csak mire az ember végigbukdácsol ezeken, annyi idő eltelik, hogy lassan már elfelejti, minek is akart társat. :) A et is csak amiatt hoztam föl, mert már többször olvastam itt ilyet, hogy a ffiak csak et akarnak. Szerintem nem, törődést és lelki kötődést keresnek. Ezt is tőlük hallottam. A női oldalt szerencsére nem ismerem, bőven elég nekem ez is!:) Én ezt a mondást úgy ismerem, hogy a ffiak bármit megtesznek a ért, még kedvesek is, a nők bármit megtesznek egy kis kedvességért, a et is. Ez így rendben is lenne, hisz akkor mindenki megkapja amit akar!:D

1
Emese
Emese küldte
október 23. 15:14

Kedves Tünde, A kérdésre így válaszolnék: Társkeresés során találkozunk aljas, hazug, minket kihasználni akaró stb. emberekkel. Ők a hernyók. De csak azért mert léteznek, nem szabad abbahagyni a keresgélést! Aztán vannak pillangók, sokan! Vannak pillangók akik túl fiatalok/idősek, túl messze laknak, minden akaratunk ellenére sincs vonzás stb. Köztük lesz egy akivel össze fogunk illeni. Ő lesz az igazi! Nehéz lesz mert X évvel és sok tapasztalattal a hátunk mögött már tudjuk mit NEM akarunk. Ha látunk egy olyan negatív tulajdonságot az illetőben ami a múltban szenvedést okozott, rögtön tudjuk hogy nem ő az akit keresünk.

3
Emese
Emese küldte
október 23. 14:53

Kedves Lili, Egy negatív témájú topiknak mint "Rossz tapasztalatok" szerintem mindkét oldalról lenne hatása. Egyrészt igen, lehet hogy valaki lelombozódna a sok negatívum olvasásakor és azt kérdezné magától: "Most mi a csudát csinálok itt?" Másrészt ha valakivel egy ilyen eset történne és olvasná hogy hoppá, már mással is megesett, nem érezné magát baleknek vagy ostobának, kevésbé lenne frusztrált és haragos. Az emberek szégyellik a kudarcaikat és nem beszélnek róla. Bátorság kell hozzá hogy valaki nyilvánosan kirukkoljon ! Egy hölgy írta egyszer naplójában: internetes ismerkedés közben, kellemes beszélgetés után a pasi mondta megadja a telefonszámát és amíg a nő elment ceruzát keresni, letiltotta! (Persze fordítva is történhetett volna.) Micsoda előre eltervezett aljasság volt! Ez a féreg ki tudja hány ember önbecsülését tépázta meg! Van olyan érzékeny ember akinek egyetlen ilyen eset elveheti egész életre a kedvét a társkereséstől! Az anonimitás felszínre hozza az ember igazi természetét és sokan frusztrációjukat abban élik ki hogy másoknak szenvedést okoznak (vagy akarnak okozni.) Piszkálódó beszólások, a másik mondanivalójának kinevetése vagy kicsavarása, vita esetén személyes tulajdonságok támadása, semmibe vevés stb... tudjuk jól hányféleképpen lehet bántani valakit. A bántott fél pedig vagy visszahúzódik vagy maga is bántó lehet később és egy negatív spirál alakul ki. De ha valaki látja hogy nem ő az egyedüli balek, már másképp értékeli a dolgokat, megtanulja könnyebben kezelni a helyzetet ha legközelebb valami hasonló történik vele. Kicsit elkanyarodtam de a téma komplex.

Tünde
Tünde küldte
október 23. 12:42

@Emese: Elég sok hernyó van az én tapasztalataim szerint, már kételkedem abban hogy van egyáltalán pillangó is??

Lili
Lili küldte
október 23. 12:26

@Emese: egyébként, mi akik itt beszélgetünk, általában azért vagyunk még itt, mert több a negatív, mint a pozitív tapasztalatunk. A panaszkodást meg senki sem szereti és, ha olyan topik lenne: A párkeresés negatívumai - akkor ezt teleírná az összes jelenlévő társkereső, de attól senkinek sem lesz jobb az élete.🤪😉

Emese
Emese küldte
október 23. 11:09

Ezek a halak mindig felbukkannak... 😀 Valami hasonló van a "Kis herceg" -ben ha jól emlékszem... néhány hernyót el kell viselni egy pillangóért.

1
Lajos
Lajos küldte
október 23. 11:04

Ehhez a kérdéshez kitaláltam egy horgászos hasonlatot... A horgász bedobhatja a vízbe a legszebb, legillatosabb, legfinomabb csaliját... Arra akkor is odasereglenek a folyamirákok, békák, snecik is ugyan úgy... Semmi sem garantálja, hogy a legjobb csaliddal a legszebb halat fogod ki, ahhoz kell a horgászszerencse is...

2

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország