Sziasztok! Kinek mi a véleménye a házias férfiakról?

indította: Zsóka
Évi
Évi küldte
július 06. 22:33

Ok, akkor még van remény. Egyébként én is ismerek egy ilyet. Szóval legalább két ilyen férfi létezik.:-)

1
Attila
Attila küldte
július 06. 22:20

@Beáta: Szia ! Azért , mert nem találkoztál , vagy ismersz "olyan " férfit , aki szereti a rendet és tisztaságot , még korán sem jelenti azt , hogy nem létezik , szerintem sokan nem azért keresünk társat , hogy kiszolgáljon minket , aki mégis , az szégyelje el magát ..

Zsolt
Zsolt küldte
július 06. 22:05

Szerintem , megbeszeles kerdese az egesz. Vannak kevesbe hazias pasik , de vannak kevesbe hazias nok is. Ha meg lehet beszelni a partnerrel ki -mit csinal a haz korul , akkor a parkapcsolat hasitani fog , am az ellenkezoje is igaz: ha valamelyik kevesbe aktiv , az elobb-utobb feszultseghez vezet , akar tonkre is teheti a parkapcsolatot hosszabb tavon. Kommunikacio a kulcs , mint mindenben.

1
Zsóka
Zsóka küldte
július 06. 21:40

@István: Ez igazán érdekes téma! Induljunk ki abból,hogy nem vagyunk fiatalok! Vészesen sokan távoztak mostanában az ismeretségi körömből az én korosztályomból. Nem tudom mennyi van hátra,de szeretném együtt tölteni azzal minden egyes percét,akit mellém rendel a sors. És ne essünk tévedésbe,nem rátelepedni akarok! Attól még adunk teret,szabadságot a másiknak,de mikor együtt,akkor még lélegezni is együtt! Azt mondod három munkahelyed van? Ezek szerint szabadidőnek igencsak híján vagy. Így valóban nem lehet közös tevékenységet tervezni. Akkor melletted egy nő megtapasztalja mi is az a társas magány?

Imre
Imre küldte
július 06. 18:54

Szerintem a férfinak igenis segítenie kell a házimunkában, elvégre a férfi is ugyanabban a házban/lakásban lakik, amelyben a párja.

1
István
István küldte
július 06. 18:13

@Zsóka: Szerintem nem kell mindent együtt csinálni, még sokat sem. Nagyon fontos a saját idő. Egyébként sem valószínű, hogy két ember pontosan ugyanazokat akarja ugyanakkor. A „kényszer” pedig biztosan ront a helyzeten. Inkább úgy tudom elképzelni, hogy vannak közös dolgok, és néhányat pedig időnként mintegy idegenvezetőként megmutatunk egymásnak, ami talán állandó lesz vagy soha többé esetleg a kettő között. A házimunkára visszatérve: Nem kell patikamérlegen kimérni, hogy ki mennyit végezzen. Aki jobban gyorsabban oldja meg és még ideje is van rá, az többet is vállalhat. Elég nehezen viselném, ha a három munkahelyemről hazaérve még a mosatlan edényeknek kerek 50%-a rám várna, és ugyanúgy a mosás teregetés főzés bevásárlás fele is. Fordított esetben természetesen enyém lenne az összes feladat. Szóval úgy közösen, hogy nem feltétlenül egy időben és nem is 50-50%-ra kicentizve.

2
Zsóka
Zsóka küldte
július 06. 17:54

@Béla: Kedves Béla! Rajtam sem fog ki az ilyen dolog,de olyan szívesen átengedem és ott lennék asszisztálni,hogy együtt.....és bizony nálam ezen van a hangsúly! EGYÜTT!!

Zsóka
Zsóka küldte
július 06. 17:51

@István: Kedves István! Igaza van az Évának! Ez már valóban az a tipikus eset,mikor mindegy hogy csinálod akkor is csak az a jó,ahogy az illető csinálja! Vagyis a kákán is..... Én igazából olyan férfit keresek,akivel mindent együtt lehet csinálni! Együtt főzni,takarítani. Együtt kertészkedni,együtt kutyát sétáltatni,stb.

Éva
Éva küldte
július 06. 12:12

@István: Attól tartok, akkor ott már többről van szó, mint arról, hogy hogyan teregetsz! Ez annak a tipikus esete lehet, amikor valaki már a kákán is csomót keres.... de ha nincs otthon káka...

1
István
István küldte
július 06. 11:31

@Éva: Még azt is vasalást könnyítő programmal mosom, amit nem kellene. (A mosógép egyik trükkje az, hogy ilyenkor nem engedi maximum fordulattal centrifugálni.) Ezeket a módszereket egy férfi is ismeri, neki se mindegy, hogy mennyit kell vasalni. A probléma a változó szabályokból adódik, pont úgy nem jó, ahogy a férfi teszi. Hiába tartjuk be pontosan az előző napi intelmeket, ha azok másnap már nem érvényesek.

1
Éva
Éva küldte
július 06. 09:25

@István: Sajnos rossz hírem van! A nő számára a teregetés "minősége" elég fontos. A ruha száradása után ugyanis egy rendkívül unalmas és fárasztó feladat következik, a vasalás. Ha a ruha szépen, kirázogatva, a szárítón eligazgatva kerül oda, kevesebbet kell vasalni! Egyébként, ahogy a férfiakkal veleszületett versenyszellemre gondolunk, igazán kár, hogy nem rendeznek mondjuk a teregetésből világbajnokságot. Hogy ott is győzzenek, tuti tökélyre fejlesztenék ezt az activity-t is. 😉

Éva
Éva küldte
július 06. 09:13

Sziasztok! Van olyan férfi, aki kifejezetten házias. Van olyan ismerősöm, akit egyedüli fiúként az anyukája nevelt, és a mama már elég fiatal korában ránevelte a fiát, hogy bizony meg kell fogni a porszívót, be lehet dobni egy mosást, vagy lehet segíteni az ablaktisztításban is. De olyan is van, aki erre egyáltalán nem rávehető. Meg olyan is, aki a téli tüzelő berakásával is megvárja a feleségét, mert egyedül azt sem hajlandó megcsinálni. Szerintem a feladatok a ház körül nem egyértelműen női vagy férfi munkák. Sok mindent lehet együtt csinálni. A lényeg, úgy gondolom abban van, hogy az arányok mindkét fél számára kiegyenlítettek legyenek. Az nem jó, ha valaki úgy érzi, ő sokkal többet tesz a háztartás fenntartásáért. Az előbb utóbb feszültséget szül. Egyébként is, ha ketten csináljuk, hamarabb végzünk és több idő marad kellemesebb közös -vagy akár egyéni- programokra.

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország