Társkeresés gyakori kérdései

indította: Gábor
Anita
Anita küldte
szeptember 20. 12:05

@Gábor: Mar elgondolkoztam azon, h miert zavar "ha valaki nyiltan fel meri vállalni ezeket a gondolatait" (amiket en itt picsogasnak neveztem). Tobb dolog miatt is, bar ezek osszfuggenekes egymast erositik. Eloszor is: nehez a tarskereses, es igen, frusztralo lehet azt latni hogy aki neked bejonne az diplomasat/fiatalabbat/vekonyat/magasat stb. keres es te ebbe nem fersz bele. Mit tudsz csinalni? A) semmit, frusztraltan tovabballsz. B) jelzel fele, mert mar sokszor kiderult, h itt nincs kobevesve semmi, proba szerencse. Legalabb tudom, h en adtam ennek egy eselyt. Reszerol megsem, nem baj, haladjunk tovabb. En azt is problemanak latom, h mindenki gorcsosen keres, mert "komoly" kapcsolat kell. Lehetne kicsit bban is, lehet, h csak 2-3 levelvaltas lesz belole, de legalabb egymasra mosolyogtunk. Masodszor: A nagy gorcsoles iszonyat frusztraciohoz vezet viszonylag hamar, mert nem tudjuk elfogadni, h nem kellunk annak, akivel mi ismerkednenk. Es ettol megrendul az onbizalmunk. Mert mi sem tudjuk azt mondani, h jo vagyok, nyugi, keresgelek tovabb. Gondolom ez az a pont, mikor az adatlapra is kirakjak a negativ gondolatokat. Ez viszont nem vonzo, olyan olvasata van, h "nem kellek senkinek, lsz szanjon meg mar valaki". Nekem ez azt jelenti, h az illeto nem tudja ezt kezelni, nincs rendben magaval es eselyes, h majd ramzuditja az osszes nokkel kapcsolatos tarskeresos problemajat (ez megtortent parszor -- tipikus megjelenese: irok/mondok vmit, ami neki nem tetszik es olyan gyalazkodast kapok, h ihaj). Persz lehet, h masokban ez meg pont pozitiv erzeseket general (szegeny ember, itt van egyedul, majd en megvigasztalom :) ), akkor ebbol meg akar sikertortenet is lehet. Bar ahogy itt a posztokat olvasgatom, a noknek ez nem jon be.

2
Gábor
Gábor küldte
szeptember 20. 11:04

@Anita: valahol jogos az észrevétel és valahol mégsem. Az elmúlt hónapokban volt 1-2 randim. Az első alkalmon egyikkel se jutottam túl. Volt olyan, aki nemrég szakított egy x éves kapcsolat után és most azt próbálta magának bizonyítani, hogy ő igenis jó nő. Rá gazán tudtam haragudni, szimpla pszichológia, a legtöbb embernek igenis kell a megerősítés. Akadt olyan is, akinél a találkozás maga kifejezetten jó volt, nem volt semmi feszültség, olyannyira, hogy kávézás után nekiindultunk kicsit a városnak. A probléma akkor indult, mikor hirtelen felbukkant a "kicsi" fia (16 éves kamasz) és szabályos kihallgatásba kezdett. Hamar rájöttem, hogy bár a hölgy szeretett volna valakit maga mellé, a gyerkőc úgy gondolta, hogy apucival senki nem érhet fel, anyucihoz senki nem elég méltó. A hölgy másnap rámírt, elnézést kért, majd törölte magáét az oldalról. Igazából őt se hibáztathatom. Viszont volt a másik véglet is, például az a hölgyemény, aki beszélgetéskor disztingváltan viselkedett, majd a személyes találkozásnál rájött, hogy bár informatikus vagyok, nem az leszek, aki anyagilag mindent a feneke alá fog tolni. Onnantól kezdve gyakorlatilag sütött belőle a lenézés, viszonylag hamar köszöntem meg a lehetőséget és távoztam. Szintén ehhez a véglethez tartozik az a húszas évei végén járó hölgyemény, aki levelezéskor koránál sokkal komolyabbnak tudta magát kiadni, majd a személyes találkozásnál egyszercsak azt vettem észre, hogy még meg se ismertük egymást, de már azt magyarázza, hogy ő még le akar diplomázni, utána természetesen beszáll a költségekbe. Én meg persze csak pilláztam, hogy most akkor mi van. Szóval valahol értem azokat, akik úgy érzik, nem lesz ebből semmi. Bármennyire is nem tetszik, a netes társkeresés kultúrája még mindig gyerekcipőben jár, igazából senki nem tudja, mit akar és mi a másik oldal elvárása. Én a picsogós topik helyett inkább azt javasolnám, hogy gondolkozz el azon, miért baj az, ha valaki nyiltan fel meri vállalni ezeket a gondolatait. Elhiszem, hogy siránkozásnak tűnik a dolog, de szerintem attól, hogy valaki felvállalja, nem feltétlenül siránkozik. Lehet, hogy ez csak felhívás keringőre a részéről, egyfajta figyelemfelkeltés, amivel arra próbálja a párkeresőket ösztönözni, hogy cáfoljanak rá. Sorry, lehet, hogy sok dolog hülyeségnek tűnik, amiket mondok, de tanultam pszichológiát, marketinget meg még 1-2 olyan dolgot, amik egy másfajta látásmódot adtak, ami szerint bár szokatlan eszköztárba tartozik a "siránkozás", de messze nem biztos, hogy hatástalan módszer.

5
Anita
Anita küldte
szeptember 20. 09:23

@Tünde: En gondlokoztam azon, h kulon topikot kene nyitni arrol, h mi ez a sok "picsogas" az adatlapokon. Pl. amit Tunde is ir, "ha csak a penzemre hajtasz", "nem is tudom mit keresek itt, ugyse lesz ebbol semmi", "mar nincsenek normalis nok" es hasonlok. Itt mi a terv? Sut belole a pesszimiznus meg a lenezes, ki az, aki ilyen embert keres?

2
Tünde
Tünde küldte
szeptember 20. 00:03

@Gábor: Itt már mindenkinek van 1 kosár negatív tapasztalata. Van néhány csodálatos bemutatkozó oldal (férfiaknál) ami inkább szánalmas. pl. ha csak a pénzemre hajtasz... (ez a kedvencem), csak tőle 20 évvel fiatalabbak írjanak, ha csak 1 randit akarsz, ne írj. Én soha nem tudom hány randit szeretnék. Az, hogy nem válaszol engem azért nem igazán zavar, mert ritkán írok. Nekem nem ír senki, biztos van bennem valami.

Krisztina
Krisztina küldte
szeptember 19. 23:47

@Gábor: Köszönöm szépen, hogy ezt megkerdezted helyettem is..

1
Pál
Pál küldte
szeptember 19. 23:42

@Gábor: ... már meg történt. Az ŐSZINTESÉGET nem csak elvárni kell..., ha nem ELVISELNI is...! Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétséget, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a síneken... 😥 Remélem tudsz a sorok közt olvasni..., mert ebben MINDEN benne van!

3
Gábor
Gábor küldte
szeptember 19. 23:26

@Pál: ez azért már túlságosan is negatív szemlélet. Igaz, hogy sajnos a tapasztalataim alapján a többségre igazak az általam leírt dolgok, de vannak kivételek is. Az általad lefestett kép szerint minden nő számító és csak kihasználni akarják a férfiakat. Nos, körbenézek magam körül a hozzám közel álló hölgyeken és csupa olyat látok, akikre ez nem igaz. Elmondhatom magamról, hogy sikerült több olyan hölgyeményt magam köré gyűjtenem, akikkel már szinte testvéri kapcsolatunk van. Még azokra a nőkre sem érzem ezt igaznak, akikkel egykor megpróbáltam valamit összehozni, de végül nem sikerült egy párrá válnunk. Sajnálom, ha valaki ilyen mértékben csalódik az emberekben, de általánosítani akkor sem szabad. Személyeskedés nélkül ha szerinted MINDEN nő ilyen, vajon miért vagy mégis fent egy társkeresőn? Lehet azért, mert magadban azért te is tudod, hogy vannak kivételek? Gondolkodj el ezen szerintem, mert ha ténylegesen azt gondolod magadban is, amiket itt leírtál, akkor konkrétan saját magad előtt zársz be minden lehetőséget arra, hogy társra találj.

5 1
Pál
Pál küldte
szeptember 19. 23:14

@Krisztina: ... ahogy én is De mégis te kaptad fel a vizet! "Hát ez nem volt szép.. " - mi ez ha nem vélemény nyilvánítás?! Talán ejnye - bejnye?

Gábor
Gábor küldte
szeptember 19. 23:10

@Krisztina: nekem olyanba sikerült pont itt belefutnom, aki megjelölt, mint szimpatikus személyt. Megnéztem, a szimpátia kölcsönös volt, nem láttam semmi olyat, amit ne tudtam volna elfogadni. A reakció? Nos, arra lassan egy hete várok... Másik oldalon is futottam már ilyenbe nem is egyszer. Elképzelni nem tudom, hogy vajon ha egyszer a látvány még szimpatikus volt, mi olyat írhattam, ami ezt a reakciót kiválthatta. Elismerem, elég keveset forogtam emberek között, informatikusként inkább gépekkel foglalkoztam, így kicsit elszoktam a társasági interakcióktól. Azt is elismerem, hogy emiatt kicsit merev és sablonos lehetek. De ettől függetlenül kulturált és őszinte vagyok, amit leírok, azt komolyan is gondolom. Elhiszem, hogy mindkét oldal küzd nehézségekkel, mint Tündének írtam, volt kivel beszélgetnem erről. Ugyanakkor felmerül bennem a kérdés: mit kéne még tennem?

2
Krisztina
Krisztina küldte
szeptember 19. 23:04

@Pál: Nem tettem szemrehányást.. Normális hangnemben leirtam a véleményem.

1
Gábor
Gábor küldte
szeptember 19. 22:56

@Tünde: nem véleménynek szántam a leírtakat, ezek sajnos szomorú tapasztalatok. Tovább megyek, nem is általánosításnak szántam, mint írtam, volt olyan, aki szóba állt velem. Ugyanakkor az viszont tény, hogy a nagyobb félre igazak az általam leírtak. Nem azoknak szántam, akikre nem igaz, tiszteletem ezen ritka kivételeknek 🙂 És igazad van, a másik oldalon is vannak sérelmek. Van a baráti körömben olyan hölgy, aki hosszabb ideje keres társat. Sokat beszélgettünk arról, hogy a másik oldal miket kap. Pontosan tudom, hogy rengetegen "elfelejtik" elolvasni a hölgyek által leírtakat, így aztán hiába a megadott korosztály, kisgyerekek bizonygatják, hogy rájuk van szüksége egy érett nőnek, idősebb "úriemberek" pedig úgy akarják bizonyítani, hogy még mindig ők a falú bikái, hogy m9ndenáron fel akarják őt szedni. Ahogy azt is tudom, hogy nemegyszer közlik, hogy nem elég jó a fénykép, küld egy jobbat, erre szó nélkül eltűnik a delikvens. Szóval igen, vica versa igaz ez. Ahogy mondtam, az itt leírtakat nem is feltétlenül kritikának szántam. Nevezzük inkább ébresztőnek. És csak remélem, hogy nem túl nagy naivitás részemről az, hogy esetleg lesz 1-2 olyan hölgy, aki esetleg elolvassa ezt és elgondolkozik szavaimon, aztán esetleg esélyt is ad a kapcsolatteremtésnek.

1
Pál
Pál küldte
szeptember 19. 22:36

@Krisztina: szerencsére én is!!!

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország