Társkeresés pánikzavaros férfiként

indította: Károly
Csabi
Csabi küldte
február 08. 19:41

Károly, 100%-osan igazad van. Az ilyeneket azonnal beskatulyázzák. És igen, nincs ilyen oldal pedig nagy szükség lenne rá..... Hasonló a hasonlót vonzza.. Nálam sem látszik külsőleg egyáltalán mert ha utcán vagy boltban vagyok, akkor megerőltetem magam és álcázok, és alig várom, hogy kimenjek onnan (persze ebből semmi nem látszik, mert próbálok szürke kisegérnek tűnni, hogy ne tűnjön fel hogy fura vagyok). Én azon emberek közé tartozok, aki szürke kisegér szeretne lenni, de a valóságban pont az ellenkezője. Pedig nem is kifejezetten a tömeget nem bírom, ha pl. egy emberrel kell beszélnem (idegennel vagy távoli ismerőssel) négyszemközt, akkor (függetlenül attól, hogy nőről vagy férfiról van szó), talán még jobban zavarban tudok lenni, mint tömegben... De az én problémám egyedi és speciális. Soha senkitől nem hallottam még olyanokat, amiket én tapasztalok és megélek 17 éve. Ez nem kifejezetten pánik betegség, annál sokkal összetettebb.

Károly
Károly küldte
február 08. 14:50

Sajnos,magyarországon nem hallottam olyan társkereső oldalról,ahol direkt foglalkoznának,lelkileg,vagy mentálisan beteg emberekkel.Pedig,szerintem lenne rá igény,mivel nagyon sok ember küzd mentális problémákkal,és ők is szeretnének boldogok lenni,társra találni.A hasonló problémákkal élő emberek,valószínűleg nagyobb eséllyel találnának párt maguknak.Sok ember,titkolja a betegségét,és inkább nem is próbál társat keresni,mert fél,a megaláztatásoktól.Magam is találkoztam az orvosnál olyan emberekkel,akikről soha nem gondoltam volna,hogy problémájuk van.Mindenki próbálja titkolni azt,ami nem i eredetű betegség.Sokak szerint,nem is létezik olyan,hogy lelki baj.Sajnos magyarországon,a többség,(tisztelet a kivételnek!)úgy gondolja,hogy aki mentálisan beteg,az bolond,az nem való semmire,és nem is érdemes kezdeni vele.Pláne,nem kapcsolatra.

1
Péter
Péter küldte
február 08. 10:58

Felszállt a lány a buszra, leült a pilótafülke mögé és amikor én is felszálltam, úgy mosolygott rám, mint aki jobban kíván engem, mint én őt, éreztem, hogy már nyert ügyem van, leültem a túloldalon és átnyújtottam neki egy körömzselét, amit egyébként direkt neki szereztem, mert látszott, hogy időnként szépen meg van csinálva neki. Csillogó szemekkel nézte, elvette és kérdezte, hogy ezt miért kapja, ráböktem a körmére és mondtam, hogy láttam, hogy kezd lekopni (csúnyácska volt már). Kérdeztem, nem ülünk-e át a kettesbe, átültünk és elkezdtem beszélgetni vele. Eléggé zavarban volt szegény, mert gen szokott ahhoz, hogy valaki így odamegy hozzá, viszont elképesztően gyönyörű, fiatal, magas és nagyon formás. Bár én közöltem vele, hogy érdeklődöm iránta, ő meg nem mondott erre semmit, frankón azt hittem, hogy onnantól minden nap velem utazik. Azért nem jött rám a pánik roham, mert egyrészt régóta szemeztünk, másrészt kicsit be is voltam csiccsentve :D . Valentin napon történt egyébként. Na ezt online társkeresőben soha sem lehet összehozni. Elég az hozzá legközelebb 2 hónap múlva találkoztam vele, már sejtettem, hogy engem kerül, de azért sikerült közölnöm vele, hogy ma van a szülinapom és hogy őt látom, az a legszebb ajándék és szépen boldog szülinapot is kívánt, de ugyanúgy nem mondta, hogy nem viszonozza az érdeklődésemet, de azért kiderítettem, hogy röplabdázik. Vettem hát 2 jegyet a női röplabda eb-re, hogy azzal lepjem meg, de amikor legközelebb találkoztam vele, már meg sem várta, hogy köszönjek, csak szó nélkül tovább ment, illetve inkább futólépés volt az. Az őszinteség meg az empátia hiányzik a nőkből, viszont tagadják.

Csabi
Csabi küldte
február 07. 23:41

Károly, nekem sokkal összetettebb a betegségem, mint a szociális fóbia vagy pánik betegség. De ez nem publikus, nem tartozik a "nagyközönségre". Egyáltalán nem baj, hogy elindítottad ezt a fórum témát, sőt kifejezetten örültem neki!!!!! Én sem igazán jutok el a beszélgetésig, csak ritkán. Régebben fent voltam egy rakat társkereső oldalon de végül töröltem az összeset (vagyis a fizetősöket) mert használhatatlan volt, én meg nem fogok ilyenre pénzt áldozni. Én több fórumban is beszéltem a problémámról, de részletesen nem tértem rájuk ki, mivel ez publikus információ. Nekem a legnagyobb problémám abból fakad, hogy nem tudok miatta dolgozni... (+ más okokból sem). És ez a tény (plusz az, hogy ez pszichés/mentális betegség) rá nyomja a bélyegét az egész ismerkedésre. Ha az elején elmondok mindent részletesen, akkor sok sikert kívánnak és többet nem írnak vagy letiltanak, stb... Ha meg nem mondom el, akkor folyton célozgatni szoktam rá, hogy van valami, hogy ne higyjék azt, hogy lustaságból nem dolgozom. Mert nem azért!!!! Ezt azért teszem, mert túl őszinte vagyok és úgy elmondanám.... De félek elmondani és nem hiába! De ezt ugye egy egészséges ember nem értheti. Pedig manapság még egy egészséges ember számára is nagyon nehéz munkát és társat találni... Nekünk pedig 100-szor nehezebb. De én akkor sem adom fel!!!! :) ;)

Károly
Károly küldte
február 07. 22:53

Üdv Csaba.Szép estét.Olvastam amit írtál.Én,sajnos még a csevegésig sem nagyon jutok el.Nem szeretek kamuzni,mert ha az elején nem mondom el az igazat, csak később,akkor mindig nagyobb csalódás ér,mintha már az elején elmondanám.Ha egyszerre leírom,hogy ez,meg ez van velem,akkor csak simán továbblépnek.Ha később írom le,mondjuk pár nap után,akkor meg kiakadnak,néha szitkokat is kapok,hogy ilyen,meg olyan ember vagyok.6,vagy 7 év alatt,talán,ha 2 randim volt így,az online társkeresőkről.Persze,találkozáskor elutasítottak olyanokkal,hogy mások az igényeink,stb.Sajnos nem tudok jó tapasztalatokat írni,és egy kicsit már bánom is,hogy elindítottam,ezt a fórumtémát.Elnézést kérek mindenkitől,ha esetleg fájó sebeket téptem fel,vagy rossz gondolatokat ébresztettem emberekben.

Csabi
Csabi küldte
február 07. 20:15

Péter, kezet foghatunk! Nekem alapból több évbe kerül egy randiig eljutni, volt olyan hogy egy hónapban 3 is lett volna, de mind lemondta. Az egyik közvetlen a randi napján. Mivel nem mondtam el neki a betegségem, csak annyit, hogy izgulok nagyon, és majd ha talizunk, valamit el kell mondanom. Már kész volt a forralt bor, vártam az időt, aztán megnéztem fb-on hogy írok neki, erre egy elutasító levéllel le tiltva találtam szembe magam. Később már hiába kerestem, és írtam hogy mit akartam elmondani, nem reagált. volt olyan lány, aki kerek-eperec megmondta, hogy 6 másik pasival ismerkedik és fog találkozni. Én hülye meg belementem. A poén benne, hogy abszolút nem tetszett a lány. Teljesen másképp nézett ki, mint a képeken. De nem mondtam neki, kíváncsi voltam kit választ.. Sajnos nem engem választott pedig jól esett volna elutasítanom :) Rengeteg borzalmas randim volt... Volt hogy nagyon tetszett egy lány, ismerkedtünk, beszélgettünk, de közben összejött egy másik pasival. Később jött egy hívás, hogy van-e még kedvem vele ismerkedni, talizni, mert a pasival szét mentek. Iszonyatosan bejött, de idáig nem süllyedek. annyi tartás van bennem... Mondtam neki, hogy bocs, de ha ló nem lehetek, szamár sem leszek és kinyomtam. Ezen kívül millió katasztrofális randim volt, de volt hogy 4-5 évig minden nap ismerkedtem (szó szerint) és semmi... Még nagyon tali is alig volt. És még mennyi ilyet tudnék mesélni...... És mennyit baltáztam el... (olyat is, akivel kölcsönösen meg volt a szikra - több ilyen is volt). Áááááááá hagyjuk is..

Péter
Péter küldte
február 06. 09:48

Így van, nem szabad feladni. Már több, mint hat éve szeretném megtalálni a társam. Sok csalódás ért, de mindig igyekszem optimistán látni a dolgokat, leszűrni a tapasztalatokat. Elnézve napjaink párválasztási, párkapcsolati szokásait, sokszor úgy érzem, jobb, hogy egyedül vagyok...komolyan. Tudnék mesélni, miket éltem meg egy-egy randi alkalmával.

1
Irén
Irén küldte
február 06. 07:10

Kedves Károly! Szerintem van esélyed Neked is párt találni, mert olvasva ezt a fórumot, csak még jobban megerősött bennem az a tudat, hogy vannak még normális értékrenddel és gondolkodással rendelkező emberek. Legyenek akár nők, akár férfiak. Csak az a lényeg hogy higgyél ebben a dologban, és ne add fel többszöri sikertelen próbálkozás után sem.

Péter
Péter küldte
február 06. 04:17

Kedves Károly, én a helyedben társulnék valamilyen közelben lévő kirándulócsoporthoz. Már maga a természet puszta jelenléte pozitív hatással van az emberre. Miért írom ezt? Vannak időszakok, amikor nehezebben viselem az egyedüllétet és jól esne, ha végre megtalálnám, megismerhetném a társam. Most is ebben az időszakban vagyok. Engem megnyugtat az, ha elsétálok a Balaton partra, edzem egy órát a tornapályán a strand mellett és közben figyelem a szürke varjakat, akiket rendszeresen etetek. Hidd el, akár egy órás séta jót tesz az elmének. Igaz az alap problémát nem oldja meg, de eltereli a figyelmet a gyötrő gondolatokról. Megoldásként meg tényleg valamilyen társaságba, közösségbe lenne jó elmenni. Ahol nyíltan kitárulkozhatsz, meghallgatnak és te is meghallgatsz másokat. Az internetes társkeresés szerintem sokat ront az emberek önbecsülésén, mert iszonyú felszínes hely. A sok sikertelenség csak felerősíti az aggodalmat, pánikot. Ma már boldog -boldogtalan rajta lóg és teljesen elveszítette az igazi varázsát.

1
Károly
Károly küldte
február 05. 22:32

Szerintetek van esélyem,pánikzavaros emerként itt,vagy más társkeresőkön,párt találni?Mi a véleményetek?És az ilyen betegséggel küzdő emberek közül,a férfiaknak,vagy a nőknek van nagyobb esélye,a pártalálásban,társkeresésben?

Éva
Éva küldte
február 05. 08:34

Kedves Károly, kaptál tőlem egy szivecskét. Amit Csaba is megérdemel.... Ilyen mentális betegséggel társkeresőn lenni, nem kis bátorság! Csak gratulálni tudok nektek!! Tartsatok ki, és remélem megtaláljátok a szívével "látó" hölgyet! Sok sikert!

1
Károly
Károly küldte
február 05. 07:57

Sziasztok.Köszönöm a hozzászólásokat.Elnézést,valószínűleg félreérthetően fogalmaztam,az első írásomat.Én,kb 20 éve járok szakemberhez,és különböző terápiákra.Az orvosom azt mondta,hogy a pánikzavaraim,csökkenthetőek,de teljesen, nem fognak megszűnni.Én már el tudom fogadni magam olyannak,amilyen vagyok.A társkeresőn,a hölgyek nem tudnak így elfogadni,ahogy vagyok.(Úgy látszik,hogy itt mindenki egészséges,csak én nem).Azért vagyok itt,hogy egy olyan hölgyet találjak,aki esetleg hasonló problémákkal küzd,és el tudna fogadni úgy,ahogy vagyok.Sokan nem ismerik ezeket a betegségeket,és inkább elutasítják az ezzel a problémával élőket.Pedig én is tudok teljes szívből szeretni,szeretetet adni,és én magam is,szerethető ember vagyok,nagyon sok,jó tulajdonsággal.Szóval,nem szakemberre van szükségem,hanem egy olyan hölgyre,aki úgy tud szeretni,ahogy vagyok.De egyre jobban azt gondolom,hogy ez szinte lehetetlen küldetés.Más oldalakon is próbálkozom,de mindenhol,csak negatív tapasztalataim vannak.;Üdv Károly.

1 1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország