Társkeresési technikák, avagy fontosak-e az ilyen játszmák?

indította: István
Márta
Márta küldte
március 30. 23:15

Nagyon sokan hozzászóltatok,nem olvastam végig,így lehet,hogy valaki már ugyan ezt leírta,de ez azt is jelenti,hogy egy véleményen vagyunk. Én soha nem taktikázom,őszinte vagyok,gyűlölöm a hazugságot. Bár nem tudom,mivel nem olvasgatom(itt lehetne) a hölgyek adatlapját,bemutatkozását,de az a tapasztalatom, a férfiak előszeretettel taktikáznak,már az adatlapon. Kevesebb életkorral jelentkeznek be (általában -5 év)nem töltik ki a súlyra vonatkozó adatsort és a kitöltést a dohányzásnál befejezik. Nem egyszer a személyes találkozásnál derült ki,hogy az illető idősebb,nem is úgy hívják,nem ott lakik,...alkoholista. Itt is volt már két esetem. AZ egyiknél az úriember már a bemutatkozásnál beismeri,hogy nem is annyi idős,mint amennyivel regisztrált (ez eddig részben pozitívum) de ezt azzal magyarázta,hogy így nagyobb esélye van a nálánál 10-15 évvel fiatalabb hölgyeknél,mert a saját korosztálya már nem olyan életszemléletű.....(finoman leírta,le öregezte a saját korosztályát) ,mint Ő. Mikor megkérdeztem,hogy ezt hogy gondolja,hát ...megkaptam a magamét. A végén még én kértem elnézést,hogy egyáltalán megszólítottam, A végén még le is tiltott. Nem vagyunk egyformák. A másik esetem,egy magát amerikainak valló,nálamnál 5 évvel fiatalabb "Úriember"-rel volt. Mivel nem keresek ennyivel fiatalabb társat,ezt jeleztem is felé,de ennek ellenére váltottunk pár levelet. Ellenben,mikor a tudomására hoztam,hogy nagyon sok fiatal keres meg,olyanok is,akik a gyermekeimnél is fiatalabbak. Ezek a fiatalok vagy anyakomplexusosak,vagy el szeretnék tartatni magukat,de én ha gazdag lennék,sem tartanák el senkit. Na,azóta nem kaptam több levelet. Óvakodjatok Tőle! 🙂

Erzsébet
Erzsébet küldte
március 27. 09:25

Péter küldte : " A csajok mindig tesztelnek minket..." Részemről mindig azt adom ami vagyok és ezt várom vissza. Nem tesztelek soha senkit csak ismerkedek,informálodom. Viszont volt olyan szitu amikor egy több éves kapcsolatban megkaptam ,hogy ... " csak kíváncsi voltam mit reagálsz.."(?) Szerinted...(?) csak egy valótlan szitu volt az egész. Hogy éreztem magam (?).. lefagytam,totál döbbenet hogy ilyen létezik Úgy hogy tiltakozom a 'Női nem nevében'! ;) ..erre a dologra éppen úgy a Férfiak is képesek.

1
Csabi
Csabi küldte
március 26. 23:15

Én az előző hozzászólásokat 2 féle képpen élem meg és értelmezem: 1: Én nagyon zavarban vagyok randin, és ezért nem mindig tudok önmagam lenni annak ellenére, hogy szeretnék. Nagyon erős elhatározás kell ahhoz, hogy valakivel találkozzak és ha jól meg is értjük egymást, kell egy kis (van hogy sok) idő ahhoz, hogy teljes valódi énemet/lényemet tudjam adni, viszont nem tudok színészkedni így csak azt látják hogy zavarban vagyok. 2: Amit Zsuzsa írt: "akivel ismerkedsz az egy idő után már nem hoz lázba,nem mozgatja meg gondolataidat, míg az aki tetszik, szimpatikus, de nem nyit feléd az jobban vonz?" És amit István írt: "Nálam pont fordítva működik. 😊 Ha valaki figyel rám, az jobban érdekel! Ha valaki nem figyel, az inkább elveszíti az érdeklődésemet, mert úgy érzem, hogy nem érdeklem" - az gyönyörűen tükrözi a nemek közti különbséget, eltérő felfogásmódot. Szerintem a Nők többsége Zsuzsához hasonlóan, míg a férfiak többsége Istvánhoz hasonlóan érez így/vélekedik. A Nők részéről nem tudok nyilatkozni, de részemről dettó úgy van, mint Istvánnál!

Péter
Péter küldte
március 21. 09:43

A csajok mindig tesztelnek minket és ezeket én vagy nem veszem észre vagy csak nem tudom kezelni, teljesen elbizonytalanítanak, úgyhogy nekem az a rész halott ügy. A legjobb, amit tehetek az az, hogy megpróbálom elkerülni.

1
Márk
Márk küldte
március 21. 08:55

" Számos emberi játszmát lelkileg zavart emberek játszanak a legintenzívebben. Általánosan szólva : minél zavartabbak, annál keményebben játszanak " Eric Berne : Emberi játszmák című könyvből idéztem :)

Judit
Judit küldte
március 21. 08:14

Sziasztok! Ha valaki játszmázik, az már régen rossz! Én személy szerint gyűlölöm a játszmákat és a hazugságot! Sajnos volt benne részem 16 éven keresztül 😔. Ennek egyetlen jó oldala van, erősebb lettem és nem tűröm az ilyesmit! Ha én odafigyelek valakire, őszinte vagyok akkor joggal elvárom, hogy a másik féltől is ezt kapjam vissza! Amennyiben taktikázáson kapok valakit, az lehet akár a szőke herceg, azonnal megy a levesbe! A bizalom nagyon törékeny és ha egyszer elveszett, korrigálni lehet de sosem lesz teljes többé. Bizalom nélkül pedig megette a fene az egészet.

1 2
Margó
Margó küldte
március 21. 04:37

Sziasztok! Nem szeretem a játszmákat,így nem is szoktam élni ezzel a "lehetőséggel"!

1
Gyöngyi
Gyöngyi küldte
március 20. 20:49

Vallom, hogy ebben a kérdésben is igaz, amit hajdan a matektanárom tanított: "Két pont közt legrövidebb út az egyenes." A közbeiktatott kitérők csak bonyodalmakhoz vezetnek. Vagyis: nincs játszma, nincs bonyodalom!

3
Zsuzsa
Zsuzsa küldte
március 20. 14:14

Ebben egyet értünk @István. Semmi értelme taktikáknak. hisz egy valós kapcsolatban meg kell mutatnunk magunkat. Ettől függetlenül vannak nagy játékosok, szerintem mindannyian találkoztunk már ilyenekkel. S van az a fajta taktika, amit a félelmeink generálnak. Pl. fél attól, ha valóban megismeri valaki, talán elhagyja... mondjuk ő az aki csak beszélget, de nem találkozik.

István
István küldte
március 20. 13:55

Kedves Zsuzsa! Nálam pont fordítva működik. 😊 Ha valaki figyel rám, az jobban érdekel! Ha valaki nem figyel, az inkább elveszíti az érdeklődésemet, mert úgy érzem, hogy nem érdeklem, s egy idő után inkább csak bosszant. 😊 Szóval, szerintem az ilyen taktikázás csak egy ideig működhet. Értem én, hogy a sóvárgás kiváltása erősíthet vonzalmat, de ellenkező hatást is kiválthat. Hisz nem vagyunk egyformák. 😊

1 2
Zsuzsa
Zsuzsa küldte
március 20. 13:20

@István ez fordítva is így van? Mármint akivel ismerkedsz az egy idő után már nem hoz lázba,nem mozgatja meg gondolataidat, míg az aki tetszik, szimpatikus, de nem nyit feléd az jobban vonz?

1
Irén
Irén küldte
március 20. 12:48

Kedves István! Egyáltalán nem hülyeség az amit leírtál. Tipikus emberi tulajdonság, hogy sokszor arra gondolatunk a legjobban, ami számunkra szinte elérhetetlennek tűnik. Persze ez nem mindenkire igaz, de sok emberre viszont igen. Szerintem amúgy éppen ezért is taktikáznak többen az ismerkedés során. Hiszen ebből kiindulva, teljesen jogosan gondolhatja mindenki, hogyha minél érdekesabbnak és elérhetetlenebbnek mutatja magát, akkor annál jobban felkelti a másik fél érdeklődését. Teszem hozzá, hogy ez sokszor működik is. Az már megint más kérdés, hogy szerintem az már régen rossz, ha valaki nem önmagát adja egy ismerkedésnél. Szóval mindezzel csak azt akartam kifejezni, hogy szerintem teljesen jól érzékelted a dolgokat az említett ismerkedéseid folyamán.

2

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország