Testi adottságok a társkeresés során

indította: Erika
Anita
Anita küldte
február 16. 13:35

@Márk: termeszetesen szive joga olyat keresni, amilyet szeretne. Legalabb mi nok is tudjuk, h ennek a pasinak a kulsosegek talan tulsagosan is fontosak. Ennek ismereteben meg eldontjuk szeretnenk-e tole vmit.

Erika
Erika küldte
február 16. 11:14

Úgy vélem aki a külső adottságokra koncentrál, nincs igazán tisztában azzal kit is keres igazán. Mert akit keres kis eséllyel lakozik az általa megálmodott testben. Azt mondják a szem a lélek tükre ( nem azért mert kék, zöld stb.), egy pillantás, tekintet sokat mondhat a bent lakó lélekről. Ha ezt észre vesszük és megfog minket, teljesen mindegy milyen testben van, hiszen akkor már a legszebbnek látjuk, nem érdekel ha mások olyan rondának tartják, mint az ördög.😁👹

1
Lajos
Lajos küldte
február 16. 10:10

@Erik: Nagyon köszönöm a felvilágosítást. Nem szépítem, a tájékozottságom ezen a területen nulla. De örömmel látom, hogy az összes olyan tézist, amit eddig buta sztereotípiának gondoltam, tudományosan megmagyaráztak. Szomorúan kell megállapítanom, hogy én már egy túltenyésztett példány vagyok, akiböl sok ösztön kiveszett. A kebelméret nekem a 9999.-ik a sorban, ha társat keresek. Nem akarok erös védelmezö lenni, csak társ. Lássuk be, hogy egy XXI. századi liberális selejt vagyok.

1
Erika
Erika küldte
február 16. 09:44

@Erika: Így igaz. ÉLNI! Kedves férfiak! Bebizoérdeklődő tény, hogy az utód megfelelő táplálásához nincs szükség nagy mellekre, mivel a tej a mirigyekből jön és nem mint egy zsákban előre raktározódik. Ergo az is egy adottság hogy ez melyik nőnél hogyan működik (tehát nem a mell méretétől függ). Sőt még több gyermek szülése után is eltérően működik a tejképződés. 🙂 Így visszatértünk arra a megállapításra, hogy a mell méret a szaporodási ösztönre hat és nem az utód megfelelő táplálására szolgál.

Lajos
Lajos küldte
február 16. 09:40

@Márk: Kedves Márk! Mindig örömmel olvasom azokat a hozzászólásokat, amiben valaki mindenkiröl tud mindent. De persze ilyenkor nagyon butának is érzem magam, mert én sajnos mindenkinél jóval kevesebb embert ismerek és a hozzázólásaimat felelsleges okoskodásnak érzem... Köszönöm, hogy helyettem is ismersz engem, sok agyalós órat megspóroltál nekem. Ennél szivesebben már csak az állati ösztöneimröl olvasok, amiröl szintén semmit sem tudtam eddig. "Buta vagyok én, Karak?"

Erik
Erik küldte
február 16. 09:35

@Erika: A visszaélések egyáltalán nem csak a nőkre jellemzők, hiszen a férfiaknál ezért kezdtek elterjedni a PUA (Pick-Up Artist, csajozóművész) tréningek, ahol az ilyen evolúciós ösztönmechanizmusok megtanításával próbálják "kapcsolgatni" az illetett hölgy reflexeit. @Lajos: Konkrét szakműveltségem nincs, de az "evolúciós pszichológia" területével kapcsolatban szoktam videókat nézni. Ez egy olyan irányzata a pszichológiának, ami a társadalmi hatásokon túl a biológiai funkciókkal is kapcsolatba hozza az emberek viselkedésformáit, többek között a nemek párválaszási különbségeinek okait kutatva. Angol nyelven már elég felkapott téma, magyarul lehet, hogy inkább csak politikai felhangokkal kerül elő, mert ugye ütközik az utóbbi években a genderelméletet támogató "társadalmi konstrukció" narratívájával. @Márk: Ehh, akkor nem jó példát hoztam - de erre akartam kilyukadni én is: a férfiak esetében a túlélés elsősorban a fajfenntartást jelenti, hiszen a férfi szerepe, hogy "áldozatot hozzon" a családért, hogy "hős" legyen, amikor az szükséges. Erre megy ki a nők férfiakkal szembeni "provokációja" is, hogy megállapítsák, mennyire elkötelezett irántuk.

2
Erika
Erika küldte
február 16. 09:14

@Márk: Szia Márk, szerintem nincs igazad! Legalábbis nem mindenben. Azt írod: "A nők valóban olyan dolgokat figyelnek ami a túlélést segíti. Erő, ész, hatalom, pénz, karizma, agresszió stb." Szerintem a nők többségének nem ezek a az elsődleges szempontok. Erő, hatalom, pénz? Talán egyeseknek 20-30 éves korban, vagy a XIX. században. Karizma? Nevezném inkább sármnak, vonzerőnek, ami hasonló, de lágyabb, kedvesebb tulajdonság. Mi nők nem túlélni akarunk, hanem ÉLNI! 🙂🙂

1
Erika
Erika küldte
február 16. 07:41

@Márk: Ha így nézzük igazad van, így legalább azonnal lejön róla, hogy milyen ember. Őszinte 😁

Márk
Márk küldte
február 16. 07:37

@Erika: Nem értek egyet. Az emberek álltalában azt teszik amit megéri. Mindenkinek joga van úgy szűkíteni a feltételeit ahogy jónak látja azt. Ha neki megéri ezzel beszűkíteni a keresését, akkor jó neki. Vagy megteheti, mert olyan helyzetben van, hogy minden ujjára jut 10 potenciális társ, vagy a saját esélyeit rontja, és ráfarag. A tetteinek a következményével ígyis-úgyis ő él együtt, akár előnyös, akár hátrányos. Én úgy gondolom, hogy az lenne igazából problémás, ha annak ellenére, hogy csak az ösztönei kiélése miatt van itt, azt hazudná hogy nem. És még véletlen sem az, hogy nyíltan kimondja, hogy akinek ez nem kell 5 mádodpercet veszítsen, és ne 2 hónapot mire rájön, mi a helyzet.

1
Erika
Erika küldte
február 16. 06:25

@Márk: Ezzel az ösztönnel önmagában nem is lenne gond, ha az illető lenne annyira kulturált, hogy az ilyen elvárását nem komoly párkeresés célzattal írja ki, főleg, hogy már nem akar gyereket. Egy kép alaján ez irányú elvárását el tudja dönteni, ha meg kiírja, akkor szerintem ne ezen az oldalon keresgéljen. Nekem mint nőnek ez a véleményem. 😏

Márk
Márk küldte
február 16. 01:49

@Erik: Téves az elképzelés. A nők valóban olyan dolgokat figyelnek ami a túlélést segíti. Erő, ész, hatalom, pénz, karizma, agresszió stb. Ellemben a férfiak nem. Nincs olyan férfi aki a fent leírtak miatt vonzódik valakihez. Legalábbis hetero uális. A mell, derék, fiatalság, amihez a férfiak valóban vonzódnak mind a termékenységet mutatnak. A mell azt hogy képes táplálni az utódot, a fiatalság, hogy valószínűleg még van petesejtje, a formás derék azt, hogy ki képes hordani a gyereket. A smink, a rúzs ezek mind mind a termékenység jellemzőit emelik ki... illetve hamisítják meg. Ezért hatékonyak. Ha belegondolunk logikus, hogy az a fél, amelyik a terhesség alatt ellátásra szorul a túlélési esélyeket mérlegeli, mert ott van a másikra utalva. Akiből ez hiányzott nagyobb eséllyel halt meg mieőtt utódot szülne. Sőt, ezek az utód túlélési esélyeit is növelik, hiszen az apa harcol a gyermeke túléléséért. A férfi pedig logikus, hogy termékenységet figyeli, mert habár ő élete végéig termékeny, a potenciális párja nem. Akiben pedig ez az ösztön nem volt meg, kissebb eséllyel nemzett utódot, mert olyan párt választott aki arra képtelen. Szigorúan ösztöni alapon persze, de ez nem lehet másként. Még ha genetikai módosítással ki is irtjuk ezeket, ezek az ösztönök akkor is újra kifejlődnek, mert hasznosak.

2
Erika
Erika küldte
február 15. 22:54

@Lajos: Kedves Lajos! Én is valami ilyesmire gondoltam, amikor azt olvastam az egyik úr bemutatkozójában, hogy "dús keblű hölgyet" keres, hogy miért a komoly párkereső hölgyek között keresi. Ilyen adottságokkal rendelkező hölgyet más oldalakon szokás keresni. 🙄

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország