Testsúly kontra belső értékek az ismerkedésnél

indította: Gyöngyi
Móni
Móni küldte
január 21. 10:55

@Levente: a fotó meghatározó ? valamennyire lehet, de nagyon csalóka is tud lenni. Számtalan olyan technikai eszköz áll a rendelkezésre, amelynek ügyes használatával a fotón lévö varázslatosnak tünö ember a fizikai valóságában meglepöen másképp néz ki. Es akkor még nem említettük azt, hogy vannak fotogén és kevésbé fotogén emberek. az offline találkozásban hiszek és nem a fotó által közvetített képben. A túlsúly véleményem szerint is probléma mind a férfiak mind a nök esetében. Részben genetika, de hiszem, hogy odafigyeléssel sokat lehet tenni a megfelelö külsö elérésében, na persze az a legfontosabb, hogy az adott ember jól érezze magát a börében, akár túlsúllyal akár anélkül. Ha ö elfogadja és szereti magát, akkor a másik ember is fogja.

Gyöngyi
Gyöngyi küldte
május 24. 19:00

Köszönöm szépen az őszinte hozzászólásaitokat! Annyira fontos és hasznos dolgokat fogalmaztok meg tűpontossággal. Mindenkinek a válaszában vannak gondolatok, amivel azonosulni tudok. A súlytöbblet, amiről szó van, az kb. 5-7 kg, ami akár ledolgozható. Az én értékrendem szerint elsősorban mindenkinek saját magának kell megfelelni. Ha az megvan, akkor ahhoz kell a társat választani.

Gyöngyi
Gyöngyi küldte
május 24. 19:00

Köszönöm szépen az őszinte hozzászólásaitokat! Annyira fontos és hasznos dolgokat fogalmaztok meg tűpontossággal. Mindenkinek a válaszában vannak gondolatok, amivel azonosulni tudok. A súlytöbblet, amiről szó van, az kb. 5-7 kg, ami akár ledolgozható. Az én értékrendem szerint elsősorban mindenkinek saját magának kell megfelelni. Ha az megvan, akkor ahhoz kell a társat választani.

Robi
Robi küldte
május 24. 08:48

@Gyöngyi: Kedves Gyöngyi! A kapcsolat létrejöttében - ahogy fogalmaztál - a " belső értékek " egyáltalán nem számítanak. Azok csak később fognak megmutatkozni, az évek során. Viszont a személyiségünk megnyilatkozása, ( türelmes , kedves kommunikáció, hang , gesztusok, udvariasság, figyelmesség, stb.) az első időszakban alapvetően fontos. Mindezek mellé pedig lényeges lehet a külső varázsa, és elsősorban a uális vonzalom. Ezt persze a kettő ötvözete adja, de a látvány által gerjesztett gondolat jelenik meg először, és aztán erősödik, ( vagy lankad ) amikor megszólal a másik.... :))) A férfiak egy része ( egy jelentősen kisebb hányada ) szereti a "testsúly felesleget", döntő többségük nem. Ezen lehet szintén vitatkozni, attól még ez tény. Ezen kívül az sem mindegy, hogy az milyen mértékű, mert nagyon nagy számban vannak túlsúlyos társkeresők. Természetesen a születési adottságokkal nem összekeverendő - ide tartozik a magasság is - / Nem csak a saját véleményem, hanem általam ismert nők véleménye is, hogy a túlsúly komoly gátló tényező. A kisebb súlyfelesleg az nem , ( az ugye nem 15 - 30 kg ... ;) ) A kérdésedre válaszolva viszont azt tudom mondani, hogy az élő találkozás felül írhatja ezt. Nagyon sokan nem férünk bele az ideálról alkotott képbe, és az összhatás egy ismerkedés elején rendre felül tudja írni ezeket az elképzeléseket. A fotóról annyit, hogy csak részben meghatározó ( pl arc ). Beszélgess videóhívásban, és akkor tudsz dönteni a találkozásról! Tehát szerintem paraméterek alapján döntést hozni felesleges, magunkat rendbe tenni pedig "testsúlyilag" és persze mentálisan is féltétlenül érdemes. Az új társhoz egy megújult külső és egy új attitűd kell. Itt jön be a nagy kérdés, hogy akkor ezt miért nem a réginél tettük? .... :) Üdvözlettel: Rob

1
Eszter
Eszter küldte
május 23. 01:05

Szerintem a testsúly- mint minden egyéb külsőbeni sajátosságunk- ugyanolyan fontos, mint a belső. Ez előny vagy sem, ezt döntse el mindenki maga, de az ember vizuális lény, és ösztönösen kategorizálunk. Hallottam azt az elméletet és magam is megfigyeltem, hogy az emberek általában ahhoz a testalkathoz vonzódnak, amilyen az ellenkező nemű szülőjük... Kivéve, ha valami oknál fogva mindenben a szülői minta ellentétét akarják. Én talán a családi minta miatt is csak azokhoz a pasikhoz tudtam vonzódni, akiken van egy kis plusz. És a zsigeri vonzalmon túl, az a véleményem,hogy ha hasonló külsejű tehát életmódú emberek kerülnek össze, nem fognak azon veszekedni, ha az egyik be akar költözni a konditerembe, a másik meg hallani se akar róla. 🙂

Zsuzsa
Zsuzsa küldte
május 21. 22:59

Nekem még egy kapcsolatom sem azért ért véget, mert nagy a fenekem. :D Pedig nagy. Mindig is az volt. Javarészt genetika. Nem eszek gyorskaját, nem iszom cukros lötyiket, nem falom táblaszám a csokit. Oké, sok ülőmunka... Biztosan sportolhatnék többet, és biztosan ehetnék gondosabban, de ettől még nem lennék megfelelőbb annak, aki amúgy nem úgy látja a világot, ahogy én. Kizárólag nézet- és értékrendbeli különbségek és kommunikációs problémák okoztak eddig problémát a kapcsolataimban, és kétlem, hogy ha kevesebbet mutatna a mérleg, akkor ezek a problémák eltűntek volna. Olyan nyilván van, hogy valaki eleve nem közeledik, mert nem tetszik az alkatom. Pedig egyébként lehet, hogy azonos véleményen lennénk sok mindenben - nos, akkor nekünk nincs dolgunk egymással. :) És egyébként nem csak az idősebbek kedvelik a gömbölyűséget, nekem 4 évvel fiatalabb volt az exem, és 10 évvel fiatalabb volt a legutóbbi udvarlóm. És hogy nem velük vagyok, az nem a kilóknak, és nem is a korkülönbségnek tudható be...

1
Beáta
Beáta küldte
május 21. 17:25

Társkeresésnél fontos, hogy legyen rólunk egy fotó, de a külső mellett a belső értékek is fontosak. Fontos az őszinteség és az egymás iránti tisztelet egy kapcsolatban. Nekem nem gond, ha egy férfi mackós típus. A személyes találkozó dönt el mindent.

3
Mária
Mária küldte
május 21. 02:46

@Gyöngyi: Kedves Gyöngyi! Szerintem az előttem hozzászólóknak igazuk van- több vonatkozásban is. Nem vagyunk egyformák, aki pl. keményen edz, hogy jó formában legyen, az nyilván hasonló gondolkodású társat is keres. Ezt egyszerűen el kell fogadni. Aki azonban pontos kg határokat ad meg, ott érdemes elgondolkodni, hogy lehet, hogy most elfogad, de biztos akarok hosszú távon egyfolytában megfelelni egy ilyen elvárásnak? (Pláne ha nem tudok, mert ahogy @Péter írja, azért a realitásokat is látni kell.) Azon is elgondolkodnék, hogy ez miből fakad? Mert az tud elfogadni teljességében egy másik embert, aki önmagát is el tudja fogadni. Azt gondolom, hogy aki viszont nem tudja elfogadni önmagát , azzal nem lehet egyenrangú partnerkapcsolatot sem kialakítani.

1
Levente
Levente küldte
május 20. 23:17

Kedves Gyöngyi! Melyik erősebb? Külső-belső-mindkettő? A külső elindítja a kapcsolat létrejöttét. Ha csak ez van, akkor egy idő után (hetek?) bedöglik az egész, mert önmagában a külső nem lesz elég ennél hosszabb távon. (Embere válogatja, én pár hétre saccolom ezt az időszakot.) Hosszú távon csak mindkettő megléte esetén működik szerintem a kapcsolat. Azt hogy CSAK néhány fölös kiló meggátolná az ismerkedést, nem hiszem. A kérdés persze az, hogy mennyi az a NÉHÁNY és milyen az elhelyezkedése! :-) Én pl. kifejezetten szeretem, ha a nőn "van puhaság", a vékony, "borda megszámolható" típus nem vonz. Mást meg igen. Ha viszont a plusz kiló elér egy határt, onnan kezdve kezd ugyanúgy taszítani, mint ha nagyon sovány lenne. Hol ez a határ? Jó kérdés! Talán ha a combok állandóan összeérnek? Ha már azt érzem, hogy kezdi a mozgásban is gátolni? Ha "sörhasban" koncentrálódnak a kilók? Nem tudom megmondani. Péterhez hasonlóan én sem adtam meg súlyt. (Magasságot sem.) Az összkép számít. Fotó: nagyon meghatározó. Ha nem tetszik, nehezen tudom elképzelni, hogy a leírt bemutatkozásával levegyen a lábamról! Sok nő megfelel a beállított keresési paramétereimnek ezen az oldalon, de egy részük egyszerűen nem tetszik, másik részük viszont nagyon is - ott meg vagy én nem tetszem, vagy meg sem szólítom, mert ugyan a kép alapján "bejönne", de a kép "túl jó", azt érzem valahogy, hogy esélyem sem lenne. Érdekes módon a "pont jó" kategória valahogy nem létezik. :-) Igen, elképzelhetőnek tartok olyan forgatókönyvet is, hogy a némi testsúly fölösleg okozta negatív benyomást a találkozás felülírja. De mondom, én viszonylag lazán kezelem ezt a felesleg - nem felesleg dolgot. Ismerek olyan nőt, aki szerint ő "kövér", szerintem meg pont jó. Állítólag volt már 10 kilóval nehezebb is. Szerintem még az is "elmenne" rajta. (Kb. 170 cm testmagasság mellett.)

Péter
Péter küldte
május 20. 19:59

@Gyöngyi: Szia Gyöngyi! Szerintem lehet egy fotó kapcsán elzárkózni az ismerkedéstől, hiszen van olyan ember, aki egész egyszerűen nem tetszik. A plusz testsúly viszont önmagában nem zárja ki az ismerkedést - nálam legalábbis -, én a koron kívül nem is adtam meg semmilyen paramétert. Nem ma kezdtük, és így 50 felé szerintem , az a fickó, aki azt vallja, hogy egy gömbölyded hölgy nem lehet vonzó, nőies, i, az egész egyszerűen háttal áll az életnek. Egy fiatalembernek viszont a súly lehet eleve kizáró ok, azt el tudom képzelni, hogy a kora miatti tapasztalatlansága és a srácok általános felszínessége - tisztelet a kivételnek - miatt elszalaszthatja a bájos lányokat. A félreértés elkerülése végett aláhúznám, hogy nem arról beszélek, amikor egy öregedő fickónak mindegy, csak nőnemű legyen az illető, a fiatalok pedig válogatósabbak. Hogy is mondjam... van, aki nem érzi a bor nemes ízét, érted?

3
Gyöngyi
Gyöngyi küldte
május 20. 18:32

Üdvözletem Mindenkinek! Szeretném a véleményeteket megtudni. Szerintetek melyik erősebb egy kapcsolat létrejöttében: csak a külső, a belső értékek, vagy a kettő ötvözete? Esetleg CSAK néhány plusz kilogramm miatt már az ismerkedés esélye is kizárt? Ha megadtok elvárt testsúlyt, mennyire ragaszkodtok hozzá? Mennyire befolyásolja a fotó a kapcsolatfelvételt - lehet egy fotó láttán elzárkózni az ismerkedés elől? Elképzelhetőnek tartjátok-e, hogy a némi testsúlyfölösleg miatt kialakult (negatív) első benyomást felülír a személyes találkozás? Tudom, ez elég sok kérdés így egyszerre, de megtisztelnétek az őszinte válaszaitokkal.

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország