Tudod miért nincs társad?

indította: Katalin
Emőke
Emőke küldte
május 23. 23:01

Igen, tudom....mert 30 évesen elvitte a rák. Azóta volt társam. Több is, de valami mindig hiányzott... S amikor úgy éreztem és gondoltam, hogy újra a "másik felemre" találtam, 5 hónap menyország után elmondta, hogy ö tulajdonképpen nös...de imád és keresi a lehetöséget a válásra, mert jóban, rosszban csak velem.... Aztán jött a kifogás, hogy mit szól majd a família, a barátok, s a feleség viszi a vagyon felét...s ezen hathatós okok folytán inkább felesége mellett döntött.... Ami végül is csak jó....ha elgondolom, mennyi idöt töltött velem, mielött megtudtam, hogy nös....hogy mennyit hazudott itt is, ott is....s hogy ugyanezt velem is megcsinálná.... Ezért nincs társam...s mielött megalkudnék a helyzettel, inkább megtartom a hátgerincem, ha már neki nincs... Ps: a hosszú ö,ü hiánya a német billenytyüzeten múlik :-D

András
András küldte
április 21. 16:18

Én attól megyek a falnak ha ismerkedés közben mindenre azt a választ kapom ahogy szeretnéd. Legyen már saját nézőpontja.

1
Agica
Agica küldte
április 20. 19:00

Kedves Katalin! Szerintem senkinek nem kell megalkudni, csak azért, hogy legyen valaki mellette. Nem bizony! amit írtál elég durva, mert nem egy hetet, hónapot hanem éveket kellene leélni egymás mellett és annak a társnak, csak úgy mint mentálisan ,fizikailag is meg kell felelnie. Nekem fontos, hogy tudjon kommunikálni, ha megszólal legyen önálló véleménye ne hebegjen, habogjon aztán valamilyen szinten nézzen is ki, mert ha kiráz a hideg az érintésétől, sárgák a fogai és még sorolhatnám nincs kémia, már rég rossz. Én tudom, hogy akit keresek annak nem dolgokkal rendelkeznie, hanem minimum annyival, mint amennyivel jómagam rendelkezem/ rendezett háttere és ne hereként akarjon élni/ mert ugye ne azzal jöjjön, hogy épp lakást keresek és addig hozzád költözöm, költöznék. Hááát, ez nem szálló és egyáltalán miért is tehetné 4 levél és két találkozó után. Na, itt kezdődnek a problémák, hogy vannak , akik összekevernek dolgokat. Igen, nem több és nem kevesebb az elvárás, hogy hozza a szintedet minden téren. Inkább egyedül, mint egy gonddal több a nyakamon.

3
Zsuzsa
Zsuzsa küldte
április 20. 15:14

@Dénes, @Zsuzsi, mindent elmondtatok, amit gondolok erről a"fórum indító" szösszenetről, a társkeresés mikéntjéről.

Brigi
Brigi küldte
április 20. 14:05

@Attila (működik itt a kukac?), a hangszóró jelre vidd rá az egeret, és kiírja, mire szolgál. Egyébként meg jelentheted vele, ha szerinted valaki megsérti a szabályzatot a hozzászólásával. Ami a témát illeti, az én válaszom nagyon egyszerű: azért nincs társam, mert elvesztettem, és eddig nem éreztem késztetést, hogy keressek valakit. Nagyon kétségbeesetten most se keresek, megvannak a magam kis szempontjai, milyennek kellene lennie annak a férfinak, akivel szívesen tölteném együtt az időmet. Én is úgy gondolom, kell, hogy legyen egy szempontrendszer - mindenki maga dönti el, hogy mennyire szigorúan vett -, mert nem árt magaddal is tisztázni, kit, mit szeretnél . Persze, ezt nem muszáj tükröznie az adatlapod "kit keresel" rovatának, de a másik nemnek segít, ha látja. Ahogy mondani szokták, a múltban benne van a jelen és a jövő is - mindenki múltjában benne van a saját jelene és jövője is. Tartsuk tiszteletben egymás véleményét, helyzetét, ha nem is értünk egyet vele.

Erika
Erika küldte
április 20. 13:27

Sziasztok! Én is maximálsan egyetértek Zsuzsival! Igenis legyenek elképzeléseink! Mind külsőleg, és belsőleg is! Távolság ,kor, iskolai végzettség...stb! Lehet , hogy ezzel magasra tesszük a mércét, és korlátokat, gátakat szabunk magunknak! De én is azon az állásponton vagyok, hogy azért nem szeretnék valakivel ismerkedni, hogy ne legyek egyedül. Nálam az első szűrő a fénykép utána a levélváltás, távolság, majd a találkozás! Ott minden eldől, hogy megegyezik az elképzelt kép és a valóság! Én így működök!

1
Márta
Márta küldte
április 20. 12:45

Kedves Zsuzsi! Maximálisan egyetértek,ugyan így gondolkodom én is!Az egyik szívecske én voltam-😊

1
Attila
Attila küldte
április 20. 10:42

Amúgy mi az a "hangosbeszélő 📢" jel?

Attila
Attila küldte
április 20. 10:36

Szia Péter. Ez a nagy változás szerintem a torz feminista értékrend miatt van.. Sajnos a nők manapság nem merik megélni a nőiességet.. előadás az van :D De ez csak az én véleményem. Mindenesetre a facebook-on van egy "introvertált övezet" csoport. Talán segít. ;)

Péter
Péter küldte
április 20. 08:00

Sziasztok! Tudom, hogy miért nincsen társam. Introvertált, művészet kedvelő, természetjáró, értelmiségi ember vagyok. Borzasztó nehéz hozzám hasonló hölgyet találni, akit szintén érdekel pl. a kertészkedés, történelem, kreatív kézműveskedés, olvasás, rajzolás -festés. Nem találom azt a közeget, közösséget, lehetőséget, ahol megismerhetném. A társkeresésről most csak annyit, hogy egyre jobban belefáradok, főleg a semmitmondó levelezgetésekbe, az ellaposodó, érdektelen, unalmas ismerkedésekbe, egyfajta apátiában vagyok, mondhatni kiégtem. Jó pár évvel ezelőtt eljártam rendszeresen táncórákra, zumbázni, mentem minden felé, ahol közösség van, igaz akkor nagyobb városban éltem, Balatonfüreden. Fiatalabb, energikusabb voltam, mondhatom minden túlzás nélkül, hogy tapadtak rám a nők. Szeretném, ha újból ilyen lennék, bár lassan 40 éves fejjel azért már nem szívesen járnék ugrabugrálni. Egy jó művészeti közösségnek nagyon örülnék, ha lenne a közelben. (Veszprém) Most annyit tudok tenni, hogy reggelente eljárok futni, edzeni, azért szerencsés vagyok, hogy pár perc és csodálatom a Balatont.

Zsuzsi
Zsuzsi küldte
április 20. 07:41

Kedves Katalin! Csatlakozom az előttem szólókhoz és maximálisan elhatárolódom attól, amit írtál. Isten őrizzen meg attól, hogy valaha is megalkudjak csak azért, hogy legyen mellettem valaki. Túl sok ilyen lelkileg, leg megnyomorodott embert látok magam körül, akik 40-50 évet éltek le egymás mellett boldogtalanul és sosem mertek változtatni. Most már így is fognak meghalni, boldogtalanul és ha előbb nem, de a halálos ágyukon szembe kell majd nézniük azzal, hogy hogyan éltek. Teljesen normális az, hogy valakinek vannak egészséges igényei és ez abból fakad, hogy van kellő önismerete, hogy tudja, mi a jó neki és mi nem az, mit akar és mit nem, mi az, amit képes tolerálni és mit nem. Azt gondolom itt az a lényeg, hogy az ember megtalálja az egészséges egyensúlyt, kompromisszum kész és érdeklődő legyen, de ne alkudjon meg, mert mindenkinek csak egy élete van és azt vétek elpocsékolni. Én a magam részéről inkább vagyok egyedül, mint egy megalkuvásokkal teli, számomra rossz kapcsolatban, egy nem hozzám való férfi oldalán.

1 3
Dénes
Dénes küldte
április 20. 06:39

Kedves Katalin! Tisztelettel jegyezném meg, hogy írásod nem érzem magaménak. Természetesen különbözőek vagyunk, sokan sokféle okból vagyunk jelen pillanatban egyedül. Nagy valószínűséggel létezik olyan személy, akire ráillik ez a jellemzés és fontosnak tartom leírni, bízom benne, hogy ez nem általánosítás. Inkább egyfajta önismereti elbeszélésnek hangzik. Egyetértek viszont abban, hogy legyünk érdeklődőak (nyilván egészséges mértékben), ha társas kapcsolatot alakítunk ki és ha tényleg komolyan folytatódik, akkor megfelelően érett hozzáállással elfogadjuk a másikat úgy, ahogy van. Ehhez hozzátartozik a konfontálódás (ahogy írtad), a veszteség vállalása, de úgy mondanám egyszerűen, minden jó és rossz. Mindig dönthetünk szabadon, mit vállalunk fel és mit nem. Nem lennék itt együtt veletek kedves társkereső tagok, ha nem gondolnám komolyan a szándékaim. Aktívan itt vagyok, de nem mindenáron szólítok meg valakit. Nem a magas elvárások, vagy a magam köré épített magas falak miatt. Nem elvárásaim vannak, hanem egészséges igényem egy normális kapcsolatra. Mivel sokan vagyunk, sokféle személyiséggel megáldva, nyilván nem illünk össze mindannyian. Legyünk optimisták, pozitívak, mindenkinek azt kívánom, találja meg mindazt amit szeretne, amire gondolatik. Tisztelettel: Dénes.

5

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország