Újévi tervek, fogadalmak a társkeres során

indította: Leonárd
Emese
Emese küldte
január 25. 07:47

Már január vége van de azért még újévi fogadalomnak számítom be. Júnus közepére lefoglaltam egy 3 napos fitness kurzust. Életem első hajóútja, Rómából Barceĺlonába és vissza. Szeretnék top formában lenni, jobban bírni szusszal, tónusosabb lenni, pocakot laposabbra formálni. Ami nehezen fog menni mert bár szeretek sportolni, enni is szeretek 🙂 Plusz érzem hogy a klimax miatt a testem máshogy reagál. Nem a tökéletes alak a célom, sosem voltam olyan, se leszek, de szeretnék koromhoz képest a lehető legjobb állapotban lenni. Ki tudja, milyen sportok lesznek. Konditerem biztos, cardio is, esetleg biciklis cardio. Ha van uszi a fedélzeten, acquagym. Gyerkőccel együtt csináljuk, hetente egyszer, nagyon fárasztó, főleg ha szerekkel kell végezni. Esetleg fit-boxe vagy kick-boxe edzések? Remek lenne! Biztos ami biztos, viszem a felszerelést. Alig várom!

1
Hajnal
Hajnal küldte
január 07. 19:06

Nekem az a különbség a cél és a fogadalom között, hogy a cél sokkal konkrétabb, megfoghatóbb. Mint pl egy festés, vagy lefutom a maratont. Az cél. A fogadalom, elvontabb vmi. Pl holnaptól jó leszek, vagy kevesebbet dolgozom. De akkor miért nem mától? A dátumhoz kötés miatt van benne a kudarc lehetősége, mert halogatva van vmi miatt. Én emiatt nem teszek újévi fogadalmat, mert ha vmi felmerül bennem, hogy ezt vagy azt kéne, akkor nem megfogadom, hanem azonnal csinálom, nem várok vele. Újévkor meg semmi ilyesmi nem szokott eszembe jutni, mert általában más dolgokkal vagyok elfoglalva, amit konkrétan csinálni kell.

3 1
Lajos
Lajos küldte
január 07. 08:27

Tehát röviden összefoglalva: márciusban festeni = cool!! Január 1.-ei fogadalom = lelkiismeretfurdalás Január 1.-ei fogadalom = dagadt disznó Január 1.-ei fogadalom = mások fanyalognak Január 1.-ei fogadalom = totális kudarc Január 1.-ei fogadalom = lúzer Január 1.-ei fogadalom = elpusztult kutya (COVID alatt jól jött) Január 1.-ei fogadalom = gyenge szar Csak álatalánosságban kérdezem, hogy mennyi kudarc, csalódás, negativitás kell egy ilyen hozzászóláshoz? Hogy segíthetnénk közösen egy ilyen negativ attitüd megváltoztatásában? Szerintem kezdetnek mindenki küldjön virágot!!!! 💐

1
Lajos
Lajos küldte
január 07. 08:19

Ha valaki megkérdezné, hogy miért szeretem ezt a fórumot, akkor valszeg azt válaszolnám, hogy itt az ember T.sz 3. sz-ben kiírhatja magamból minden fusztrációját...

1
Csaba
Csaba küldte
január 06. 22:20

Mondjuk egy random márciusi napon kitűzi az ember célként, hogy kifesteti a lakást. Ehhez megvan a feladathoz allokálható pénzmennyiség, az eltökéltség, tervezés, padlón alvásra készülés lelkileg, festő keresése, árajánlat kérése, stb., s a terv megvalósul. Elsején meg azért fogadkoznak emberek, mert rég óta lelkiismeret-furdalással cipelnek terheket: például dagadt disznó vagyok, le kéne fogyni, az orvos is megmondta, a nők is fanyalognak a testemet látva. Az elseje egy kitüntetett időpont, de nincs valós elszántság, cselekvési terv, csak a lelkiismeret-furdalás a motiváció. Esetleg lesz belőle egy konditerembe egy havi bérlet, még a második is, aztán mondjuk egy felsőlégúti betegség miatt kimarad néhány alkalom, és utána az edzőterem közelébe sem megy a delikvens, mert az időbe telik, át kell öltözni, le kell zuhanyozni, kint esik az eső, fenének sincs kedve esőben bárhova menni, az is milyen jó már, hogy amióta elpusztult a kutya, végre nem kell sétáltatni, bár a COVID alatt milyen jól jött szegény pára! :) Mi az, ami visszamarad? A kudarcélmény, hogy újfent találtam egy módszert január elsején arra, hogy bebizonyíthattam magamnak, hogy egy gyenge szar vagyok. Holott sohasem volt valódi cél kitűzve! A valódi cél mindig reális, abban ott a megvalósítás valódi igénye, azt nem a lelkiismereti kényszer motiválja.

Lajos
Lajos küldte
január 05. 07:04

@Hajnal: Igazad van, szerintem sem kell... Nekem ad mindig egy kis plusz motivációt, de célokat találok év közben is... De eddig még sosem hallottam senkitöl magyarázatot arra, hogy miért rossz célokat kitüzni. Ezt külön köszönöm @Csabának...

Hajnal
Hajnal küldte
január 04. 23:25

@Lajos: célok nélkül nincs értelmes élet. Mindig kell új célokat kitűzni. De miért kell ezeket dátumhoz kötni???? Nekem ezt magyarázza el vki.

1
Lajos
Lajos küldte
január 04. 21:59

Most a tudományoskodó halandzsát félre téve... Ha abban megegyeztünk, hogy az újévi fogadalmak Január 1.-én kitüzött célok, akkor valaki magyarázza el nekem, hogy miért kell több hozzászólásban is demotiválni? Miért nem ünnepelendö az, ha valaki azt mondja, hogy - lefogyok - nem eszek húst - nem késem le a hatos buszt -... Mindenki tüzzön ki célokat, én is tettem fogadalmat megint és be is próbálom tartani. Aki meg azt mondja, hogy baromság, az már a rajt elött feladta... Akinek a célok csak kudarcot jelentenek, annak meg jó a langyos húsleves...

Csaba
Csaba küldte
január 04. 10:56

Talán az a szignifikáns különbség a január elsején, illetve a tetszőleges időpontban kitűzött célok között, hogy a tetszőleges időpontban kitűzött cél reális, annak elérésére érettek, tettrekészek vagyunk, míg a január elsején kitűzött célok többnyire olyanok, amelyeket jó volna ugyan elérni, de túlvállalják magukat a fogadkozók, s nem készültek fel rá leg, lelkileg, infrastrukturális háttérrel, azaz a megvalósulás erősen kétséges. Azaz a január elsejei fogadkozások többsége inkább valamiféle álmodozás.

Lajos
Lajos küldte
január 04. 10:41

@Zsuzsa: Van erre egy szép magyar mondás... Amikor valaki a szörszálat a hossztengely irányában próbálja kettö-, vagy többrészre osztani valamilyen segédeszközzel...

Zsuzsa
Zsuzsa küldte
január 04. 09:51

@Lajos: Szerintem az újévi fogadalom pl. az, hogy 2025-ben leteszem a cigit, lefogyok, nem piálok, többet fogok mozogni, stb. Ezek tipikus újévi fogadalmak. Megfogadom, új év napján még komolyan is gondolom. De aztán jönnek a szürke hétköznapok és újra visszatérek a régi önmagamhoz. Leonárd olyan frappánsan megfogalmazta: "Csak legenda hogy most a később elhanyagolt beteljesítések fogadkozásának időszaka van? :D" De ha gondolod, nevezheted célnak is.

1
Lajos
Lajos küldte
január 03. 21:41

Valaki kijavítaná az ötven éves tévhitemet: Újévi fogadalom=Január 1.-én kitüzött cél...

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország