Véletlenek az életben

indította: Péter
Ilona
Ilona küldte
június 30. 10:15

Szia..jó reggelt...olyan jó hogy megláttam a témát,amit földobtál...Velem két éve történt egy olyan sorozat,amire a mai napig óriási hálával,és boldogsággal tudok gondolni...eladtam a házunkat,3 évvel a válás után...nem volt hova költözni,és bérelni akartam egy házat..egy szombat reggel,kötöttem,egy remek üzletet...tudtam,jól hoz a konyhára..délután,megláttam álmaim lakását...amit a reggeli üzletkötés nélkül,lehetetlen lett volna megvenni...vasárnap megnéztem a lakást,és 20 perc alatt megvettem..azóta is imádom...hétfőn pedig lemondtam a házbérlési szándékom,ami nagyon sok fölösleges pénzkiadástól megmentett...tudom...ez nem szerelemről szól...de azóta is azt érzem,hogy ez az egész,a gondviselés volt,vagy az őrző angyalom,ami tuti van nekem...mert ahányszor elmegyek a régi házunk mellett,meg sem érint...nincs bennem sem fájdalom,semmi ...hát ennyi...és a legkisebb fiam is befejezte az egyetemet,diplomás férfi lett,Ő,akiben,csak én hittem,hogy képes rá!!! Az élet csodálatos!!! 😀..

1
Évi
Évi küldte
június 29. 20:00

Péter, a Google megfigyeli a levelezésedet.:-) De tényleg. Nem a titkaidat olvassa ki, de keresőszavakat keres. Pl. amikor írtam egy barátomnak, hogy mosógépet vásároltam, onnan hetekig mosógépek reklámjait tolta elém. (Azóta reklámblokkolót használok.) A szerelemben és a barátságban már több a véletlen. De egy kicsit ezek is múlnak azon, hogy mi magunk mikor vagyunk érdeklődőak - mert akkor hirtelen sokkal pozitívabban, még külsőre is szebbnek látjuk az éppen a közelünkben levő ellenkező nemű embert. És vannak tényleg csak véletlen véletlenek is - mint pl. a te százlábúd. Vagy a lottó telitalálata - tudjuk, hogy megtörtént már emberekkel, de igen ritka.

Titi
Titi küldte
június 29. 19:48

Kedves Péter, és Többiek! Szerintem nincsenek véletlenek, és adva van az ember életében egy út, amit be kell járnia. Lehet ez ellen ágálni, és lehet figyelni a jelekre, az ellenkezésekből jönnek a koppanások, és a nem értem, miért estem ebbe a gödörbe vissza. Írom, mondom ezt úgy, hogy nem vagyok egy nagyon spirituális személy. Megosztok a sok igaz mesémből egyet, mert ez velem valóban megtörtént jó pár évvel ezelőtt. Ismerkedtem egy "fantommal, nem láttam, nem hallottam a hangját, és nem volt semmi beazonosítás magunkról, ezért nevezzük így" és igazándiból nem is gondolattunk arra, hogy találkozzunk, olyan humoros sorokat ejtettünk meg egymás között, hogy azóta sem volt ilyen programban részem. Lehetett bármiről írni és hasonló volt a művészetek iránti érdeklődésünk is. Minden reggel vele kezdtem a napomat, és elolvastam a napi kihívást, mert volt köztünk férfi -nő játszma is. Olvasom a sorait, és egy kollégám bejött az irodámba egy építésszel és a szomszéd tetőt tanulmányozták-mondván, hogy az irodámból lehet látni a legjobban. Én meg csak bele voltam feledkezve a levelembe és mosolyogtam olvasás közben. Nem sokat figyeltem a többiekre, egy kézfogás volt köztünk, és valami nagyon különlegeset éreztem. Igazán nem tudom megmondani, hogy mit, de valami erős belső ütés volt. Aztán idővel éreztük, hogy találkoznunk kell és megtörtént. Nos a Fantom az építész volt, aki egykor ott állt előttem és a sorait olvastam. Ez a kapcsolat, a kezdetektől barátság volt és megmaradt a mai napig annak, és fontosak maradtunk egymásnak, annak ellenére, hogy külföldön élek. Nekünk valamiért találkoznunk kellett. Az életem tele van ilyen és ehhez hasonló történésekkel, ennek köszönhetően ma már számomra ezek természetes dolgok.🙂

1 1
Irén
Irén küldte
június 29. 13:26

@Péter: Szia, sziasztok! A romantikus filmekben tényleg nagyon sok a mesébe illő találkozás, és régebben az ilyen jelenetekre mindig is azt mondtam, hogy ilyen a valóságban úgy sincs. Mert számomra szinte hihetetlen volt, hogy az a két ember, aki valaha nagyon fontos volt egymásnak, több év távollét után, percre pontosan, pont ugyanabban az időben legyen egy azon helyen. Viszont amióta szinte a csodával határos módon meggyógyultam, egészen máshogy gondolok sok mindent, hiszen velem is hihetetlen dolgok történtek meg a gyógyulásom alatt. Pl. volt egy hihetetlen találkozásom is valakivel. Úgyhogy azt kell mondjam, hogy már hiszek az ilyen meseszerű találkozásokban, és még sok minden másban is. Ráadásul úgy gondolom, hogy ezek nem véletlenül történnek meg velünk. Szerintem minden egyes történésnek oka van az életünkben, amire vagy rögtön, vagy majd csak sokkal később jövünk rá. De az is lehet, hogy soha. Szóval szerintem a szerelembe esés sem a véletlen műve lesz, hanem akkor és ott fog megtörténni, amikor ideje lesz, és amikor készen állunk már rá. Hiába is próbáljuk sürgetni, és hiába is vagyunk sokszor olyan türelmetlenek ez ügyben.

1
Péter
Péter küldte
június 28. 14:10

Bizonyára már sokan találkoztatok meglepő véletlenekkel az életetekben. Például amikor valaki egy külföldi nyaraláson találkozik a szomszéd lánnyal és egymásba szeretnek, miközben idehaza elmentek egymás mellett. Romantikus filmekben sok ilyen véletlen van :) Megoszthatnánk kiket milyen véletlenek vagy meglepő furcsaságok csapták már arcon. Nem csak párkapcsolati véletlenekre gondolok, hanem az élet minden területén. A téma ihletét a most megtörtént dolog adta. Saját levélben szó volt ejtve, városokról, távolságról, lakhatásról , hétvégi házról. Mire fel a következő lapfrissítésen a google hirdetés egy dunahouse ingatlan reklámot rakott elém. Na most akkor hihetünk-e ez esetben a véletlenbe, vagy a google még a saját levelezésünket is megfigyeli. Csak a levélben volt írva, nem kerestem rá googleban városra meg semmi hasonlóra. Egy másik furcsább véletlen mikor úgy kb 5 éve Honfoglalóztam egy barátommal , s a szobában találtam egy nem odaillőt, ami egy barna százlábú volt, s kitessékeltem. Majd pár perc múlva következő kvíz kérdés: Hány lába van egy barna százlábúnak? . Ekkor totálisan meglepődtem s meg is osztottam a barátommal, hogy nem fogja elhinni, de pont most raktam ki a szobából egy ilyen rovart. Még karanténosdi idején megrendeltem egy könyvet ezzel a címmel, mert érdekelt a téma, de mivel nem befolyásolta a hétköznapjaimat sem a munkámat, így sajna azóta se szántam időt az elolvasására. Mi a véleményetek a véletlenekről, vajon a szerelembe esés is ilyen véletleneknek köszönhető? Kivel milyen meghökkentő vagy egyszerű véletlen fordult már elő az életében?

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország