Vigyek-e ajándékot az első randira?

indította: Balázs
Éva
Éva küldte
február 20. 07:19

Én találkoztam egy rendes pasival kétszer beszélgetünk első alkalomkor meghívott egy sütire nagyon be jöttem neki mikor el köszönt egy szál vörös rózsát adott,ez kapcsolat 18-hónapig tartott a lánya haza költözött és csak ő járt nálam én nem mehetem a fiával nem is találkoztam mert azt gondolta hogy el akarom foglalni az anyja helyét nem problémáztam Tudták hogy meg van mindenem igy leléptem ez igy jó nekem nei igaz nem jó azóta nem találtam senkit nem adtam fel teljesen de majd ki alakúul ha a sors úgy akarja,

Tünde
Tünde küldte
február 05. 15:43

Tulajdonképpen az első találkozás megmarad emléknek mindenképp.Egy csoki kedvesség is lehet.Egy apró tárgy pedig emlékezetessé teszi majd a napot ránézve. Saját elgondolásom az, hogy én a tiszteletem is fejezem ki a másik számára ezzel a gesztussal,hogy idáig eljutott egy virtuálisan létrejött kapcsolat.Mindegy hogy lesz e folytatás,nem ez határozza meg az ajándék fogalmát,hisz szeretetből szoktuk adni csak úgy is.Én kávét is vittem a kisrózsás termoszomba mert a helyszinen nem tudtuk lesz e erre lehetőség..Meglepetés volt .Én egyébként magamért teszem ezen dolgokat,mert ilyen vagyok,Ha nem kapok semmit cserébe sose zavar.Én azért nem változtatok a szokásaimon mert a másik másképp gondolja.Saját magam jó érzéséért teszem ,vagyis nekem van rá igényem.S ha pont ezzel szerzek örömet vagy egy jó napot a másiknak,már is tettem valamit, ami boldogsággal tölti el.

2
Józsi
Józsi küldte
február 05. 15:24

Sziasztok, Szerintem nem azon kell agyalni, kell-e, jó ötlet-e, mit vigyél, hanem ülj le és gondold át, hogy szívből jönne-e. Kényszerből, csak azért mert szoktak, ne vigyél semmit, az nem az igazi, azt a másik is megérzi. Ha vinnél valamit, akkor pedig a levelezés alapján úgy is ismered, hogy minek örülne, esetleg amiről te fogsz az eszébe jutni haza felé úton, vagy akár hetekkel később, esetleg a gyerekeiteknek mutogatva. (ugye itt nem egy tábla csokira gondolok... (: ) Olvassátok el a szeretetnyelvek topicot, ott le van írva. Nem vagyunk egyformák, valakinek az ajándékok a szeretetnyelve, van akinek nem. Ha neked az, akkor vigyél ajándékot, akkor szívből fog jönni. Ha a partnernek is ez a szeretetnyelve, akkor kifejezetten fog neki örülni. Ha nem ez, látszólag biztos akkor is örülni fog, de nem fogja számonkérni rajtad, ha mégsem viszel semmit. Ennek úgy is ki kell derülnie még az elején, mert ha nem egyezik a szeretetnyelvetek, akkor nagyon nehéz dolgotok lesz egymással a későbbiekben. (Jó én nem nő vagyok, de pl. kifejezetten kínosnak szoktam érezni, ha kapok valamit egy félig meddig idegentől, nem ez a szeretetnyelvem. Ennek ellenére, mikor egyszer randiztam, akkor vittem saját készítésű ajándékot, mert szívből jött és örültek is neki. Látszólag legalábbis, azóta meg lehet már a szeméttelepen van, ki tudja...?)

2
Lajos
Lajos küldte
október 04. 09:50

Szerintem első randira nem kell vinni semmit. Legalábbis én nem szoktam. Nem azért találkozunk, hogy ajándékozzuk egymást, hanem hogy megismerjük a másik felet. Az ajándék ráér a következő randin (feltéve, ha lesz). De nem szabad azt sem túltolni. Inkább figyelmes legyen, mint tolakodó. Inkább szimbolikus, mint célratörő. Virág, édesség, stb. Sőt! Jobban belegondolva! Adok mégis ajándékot az első randin! Ez nem más mint, törekszem arra, hogy egy emlékezetes nap legyen... Természetesen jó értelemben.

2
Lia
Lia küldte
október 04. 09:15

Én első randin nem "vártam" semmi ajándékot, és nem is vittem soha. És soha nem éreztem azt, hogy szimpatikusabb az a férfi, aki hozott magával egy szál virágot (vagy bármi egyebet), mint az, aki nem tette ezt meg. Első randira ÖNMAGÁT, az embert (álarcok nélkül) hozza nekem mindenki. Ennél nagyobb ajándék első találkozáskor, mikor még csak puhatolózunk a másikról, nem kapható szerintem. Minden más csak műsor.

2
Levente
Levente küldte
október 04. 09:02

Kaptam egy üveg mézet! Méhekkel (is) foglalkozik a hölgy úgyhogy ez túlmutat azon, hogy "édesség"! Valami olyat adott, ami a saját keze munkája és ezt nagyon értékelem! Azóta sem bontottam fel, valahogy tudatom lenne egyszerűen megenni ezt az ajándékot. (Igen, ismerem a dumát, hogy "inkább menjen kárba, mint pocsékba!...") :-)

Katalin
Katalin küldte
október 04. 08:42

Sziasztok! Használati tárgy vagyis hasznos tárgy ajándékként szerintem nem túl jó indításkor. Az valamilyen cselekvésre utal. A randin szerintem - pláne az elsőn - valami más kell. Ez is járuljon hozzá a csak örülök Neked és a Te örömöd nekem is öröm. érzés. Azért ajánlott a virág.Bár ajándék lónak ne nézd a fogát, mondják.🙂 Szóval jöhetnek a lányoknak a fazekak, férfiaknak a szerszámok!🙃🤣 Ki minek örült, aki kapott, és miket ajándékoztatok a virág csokin túllépve?

Éva
Éva küldte
október 04. 08:42

@Tündi:Igen van ilyen én több esetben is kaptam gyönyörű rózsát.😊

Lia
Lia küldte
október 04. 06:49

@Szabolcs: Az is volt a lényege ezeknek a tárgyaknak, hogy használatuk közben a lány a fiúra gondoljon. Mondjuk manapság, a nagy feminizmus közepette, azért vigyázz ezzel, mert még valaki hozzád találja vágni azt a vasalódeszkát. 😀

Szabolcs
Szabolcs küldte
október 04. 06:21

Tetszik nagyon a használati tárgy, mint figyelmesség ötlet. Zöldséghámozót, ablaklehúzót, vasalódeszkát vagy akár ruhaszárítót vihetnénk azoknak, akik nagyon bejönnek egy második randira.

1
Lajos
Lajos küldte
október 03. 21:28

Ezt hogy csináltam, kétszer ugyanaz?

Lajos
Lajos küldte
október 03. 21:28

@Lia Köszi a védelmemet, hogy olyan öreg mégsem vagyok.🤗 Nálam a régi formula azt jelenti, hogy 30 éve kezdtem randizni és mindig igyekeztem figyelmes lenni. Manapság nem lepődök meg, ha egy nő akar vezetni, ha együtt megyünk valahova. Megtörténhet, hogy ő választ helyet, sőt, minden további nélkül eloszthatjuk a költségeket, ha ragaszkodik hozzá. Persze ha nem ilyen modern felfogású, ami nem ritka a korosztályomban, akkor szeretem tudni a dolgomat, amibe egy szál virág is bele tartozik, ha a helyzet úgy kivánja.

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország