A diplomás társkeresők nálad előnyben vannak? Mennyire számít a végzettség?

indította: Balázs
Csilla
Csilla küldte
november 16. 08:00

@Tünde: ?

Nikolett
Nikolett küldte
november 16. 07:38

@Mária: Maximálisan egyetértek veled ! Ezeket én is így gondolom 😊

1
Hajnal
Hajnal küldte
november 15. 19:58

Kedves Emese! Tényleg nem szólítottál meg név szerint, figyelmetlen voltam. Az előzményeket meg nem ismertem, bocsánat…:)

2
Emese
Emese küldte
november 15. 18:26

Kedves Hajnal, Hozzászólásom abszolút nem rólad szólt és sajnálom ha így értetted. Azokról az "urakról" beszéltem akikkel eltérő véleményünk volt a női egyenjogúság, a magyarok elhízottsága és a diplomások társkeresése terén. Többé-kevésbé rosszindulatúan vagy trágáran fejezték ki magukat majd "bátran" letiltottak nehogy írni tudjak nekik. Előtte nem voltam letiltva, ezért tudtam megnézni a bemutatkozásukat. A bejegyzések már nem láthatóak mert az admin. törölte őket.

Hajnal
Hajnal küldte
november 15. 16:52

Jó sokan megnézték a lapomat, gondolom kíváncsiak voltak a csöpögős szirupra. Csak remélni merem, hogy volt aki megértette az írásom lényegét, sajnálom hogy nem mindenki. A fizikai munkás topicban már kifejtettem erről a véleményemet, hogy mindenki olyat keressen, akiről úgy érzi hozzá való. Nincs ellenérzésem sem a diplomás, sem a diplomátlanok felé. Kés nincs nálam, legfeljebb csak vitriolba mártottam a billentyűzetet, kicsit, mert sértőnek találtam az írásban lévő hasonlatokat.

1
Emese
Emese küldte
november 13. 16:42

Szerintem a lényeg az Lili írt: a hasonlóságról van szó. Hasonló a hasonlónak örül, mondta az ókori római. Sajnos vannak olyan nem-diplomások, főleg férfiak, akik ezen koncepció meg nem értése miatt a diplomásokat a többieket lenézőeknek kiáltja ki. Ugyanezt mondhatják olyan nem-diplomások akik a koncepciót megértették de irigyek és/vagy rosszindulatúak. Egyébként mindenki keressen azt akit akar, ha én hupilila hajú pacákot keresek, szívem joga. Maximum leszűkítem a kört. Senki se érezze hogy köteles megmondania miért azt keres akit vagy hogy ki kellene magyarázkodnia. A rosszindulatú kommentálók pedig ne felejtsék el hogy milyen képet nyújtanak a pubblikumnak. Felesleges sziruptól csöpögő bemutatkozást írni ha utána valaki levélben, fórumban stb. a másik hátába vágja a virtuális kést azért mert a véleménye nem egyezik az övével.

Lajos
Lajos küldte
november 13. 14:42

@Lili: Igen, ezért is írtam, hogy nagyjából értem, hogy miről van szó. A tini-szerelemben rendben is van. De itt ötven körüli hölgyek, urak keresnek diplomást/nemdiplomást, akik már valszeg megtapasztalták a lila köd felszállását... Vannak logikus érvek amellett, hogy valaki végzettség szerint keresgél és nem kell azonnal a sértettséget hangsúlyozni...

1 2
Lili
Lili küldte
november 13. 13:10

@Lajos: én értek mindenkit. Nyilván az intelligencia az elsődleges szempont, nem maga a diploma, de a hasonló vegzettségű emberek hasonlóan gondolkoznak, hasonló dolgokban jártasak, hasonló dolgokról beszélgetnek. Ez szerintem evidens. Viszont van a szerelem meg a vonzerő, ami nem válogat végzettség alapján, de évekig elhomályosíthatja a látását annak, akit a hatalmába kerít. És meg tudom érteni, hogy ilyen esetben a rózsaszínű köd elpárolgása után bukkannak elő a "különbözőségek", amik miatt nem működik már jól a párkapcsolat.

1
Lajos
Lajos küldte
november 13. 12:41

Nagyjából értem, amiről Tünde beszél. Nekem még az UV is ismerős sajnos. Viszont amit nem értek, hogy ezek a közös témák már az ismerkedésnél is fel kellene hogy merüljenek. Jobban el tudok képzelni olyan indokokat a diplomás-nemdiplomás keresés mellett, amiket pl. Emese említett korábban. Kisebbségi, esetleg felsőbbségi érzés miatt a különböző végzettség-, beosztás-, munkakör miatt féltékenység vagy hiányérzet alakul ki a felek között az idő múltával, ami eléggé meg tudja mérgezni a kapcsolatot... És ez után a hozzászólásom után nem fogok ismét a "Diplomás nem is ember" jellegű hozzászólásokra reagálni...

1
Hajnal
Hajnal küldte
november 13. 10:08

@Tünde: kedves Tünde, csak azt akarom mondani - hátha segít - hogy nekem ugyan nincs diplomám, de értem amit mondasz - nagyjából. Az UV alatt az ultra viola sugarat érted, vagy az utóvizsgát? Az utóvizsgát én sem tudom, mert sose buktam meg semmiből. A pókot se tudom mitől nő, gondolom attól, amit eszik. És akkor most mi a tanulság??? Hogy diplomással sem érdemes ismerkedni, mert őket meg visszahívja az exük??? 🤔🤔

2 2
Beáta
Beáta küldte
november 13. 07:10

@Tünde: Diplomások között sem biztos, hogy van közös téma.

3
Tünde
Tünde küldte
november 13. 01:51

@Balázs: Nekem azért fontos, hogy diplomás legyen, mert én is az vagyok. Volt már pár kapcsolatom az elmúlt 9 évben. A tapasztalataim alapján mondom, hogy már a szóhasználat sem azonos. Sajnos aki nem felsőfokú végzettségű, nem érti, hogy mit akarok mondani.Volt olyan párom, aki a szakmunkásból tört fel technikusnak, de más világban éltünk. Nem értette, azt amit mi a főiskolán megéltünk. Nem tudja, hogy mi a kollokvium, nem érti milyen egy vizsga,vagy UV. Így aztán csak a napi munkáról tudtunk beszélni, vagy arról, hogy a felsőfokú végzettségűek semmihez sem értenek csak ők a munkásemberek tudják (technikus) mitől nő a "pók". Részletezzem? Volt olyan egyetemetett végzett párom is, akivel jó volt, de a volt felesége ezt megérezte és visszahívta magához. Ez is normális, mert ők már régebb óta szerették egymást. Így most itt vagyok a "pl*n". Nem jó, de ez van. Talán itt a vége?

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország