A házasság szó miért ijesztő?

indította: Emese
Zoli
Zoli küldte
június 17. 21:17

@Emese: Kedves Emese, Épp most olvastam. Zoli

Emese
Emese küldte
június 17. 20:55

Kedves Zoli! Mint te is mondtad, minden lehetséges. A fordítottja is. Olvasd el a topik hozzászólásait, ott leírom hogy velem pont ez történt. Az a baj ha elindul a versenyszellem egy házasságban, a közös jövő építése és kölcsönös támogatás helyett.

Zoli
Zoli küldte
június 17. 20:32

@Emese: Kedves Emese, És a férfi alárendelt helyzetben lesz... Moldova a Szent tehén c. könyvében van, hogy a mezgaz. technikumot végzett férfi beáll lenáztatónak, mert ott többet fizetnek, aztán a főiskolát végzett tanítónéni felesége le büdös áztatózza, és elválik tőle. Zoli

Emese
Emese küldte
június 17. 19:33

Kedves Zoli, Van egy topik melynek neve "Diplomás társ, nálad előnyben van, neked mennyire fontos" vagy hasonló. Ott alaposan kiveséztük a témát. László gondolatát továbbvive valószínű hogy egyre több érettségizett férfi-diplomás nő házasság lesz.

1
Zoli
Zoli küldte
június 17. 13:18

@Emese: Kedves Emese, mint mérnök jól ismerem a normál eloszlást, vagy Gauss-görbét 😀 De itt nem akartam ennyire tudományos lenni. Igen, egy nő fel akar nézni a párjára/társára, illetve az elérhető legjobb kapcsolatot akarja felépíteni, és ehhez a végzettség az EGYIK mérőszám. És sajnos valóban benne van az is, hogy NÉHA egy alacsonyabb végzettségű nem elegendő szellemileg a magasabb végzettségűnek, a másik oldalról pedig az, hogy egy szakbarbár diplomás pedig egy szélesebb érdeklődési körrel rendelkező alacsonyabb végzettségűnek kevés. Persze mindenre van ellenpélda is. Zoli

2
László
László küldte
június 17. 12:23

Mert anyós is jár a megrendelt csomaghoz.

1
Emese
Emese küldte
június 17. 12:14

Kedves Zoli, Igen. Az IQ egy Gauss görbét ír le mely a férfiaknál laposabb ( több idióta és zseni) míg a nőknél csúcsosabb ( kevesebb idióta és zseni). Ezt anno pszicológiában tanultam, nem gondoltam rá hogy itt erről is lehet beszélgetni. 😀 László nagyon érdekes témát vetett fel, igaza van a nő/férfi diplomások arányának eltolódásáról és annak következményeiről.

1
Zoli
Zoli küldte
június 17. 08:29

@László: Ehhez még azt is hozzá kell tenni, hogy a férfiak IQ szintjének szórása az átlaghoz képest jóval nagyobb, mint a nőké = arányaiban jóval több extrém alacsony és magas IQ-jú férfi van, mint nő. A nőké sokkal inkább az átlag körüli - ami itt olyan 98-99 körül van M0-n. És igen, mivel a lányok általában szorgalmasabbak a tanulásban, és több közülük az átlagos IQ-val rendelkező, így többen mennek közülük felsőoktatásba. Mo-n manapság 3/4 annyi fiú tanul csak felsőoktatásban, mint lány. De ez a fentebbi IQ szórásból is adódik. Viszont: "Az egyes képzési területeken jelentősen eltér a nemek szerinti arány: míg az informatika és a műszaki területeken nagyon alacsony, addig a bölcsészettudományi, a pedagógusképzés, az orvos- és egészségtudományi, valamint a társadalomtudományi képzési területeken sokkal magasabb a nők aránya. Majdnem kétszer annyi női jelentkező van, mint férfi a gazdaságtudományi és a művészeti szakterületen, és valamivel kevésbé, de jelentős női többség figyelhető meg a jogi és igazgatási képzési területen is. Talán elsőre meglepőnek tűnik, de kiegyenlítettebb a nemek közötti arány az agrár és a természettudományi szakokon." Ebből adódóan sok szakma nagymértékben elnőiesedett, pl. oktatás, igazságügy, egészségügy, közgazdaság. Zoli

2
Zoli
Zoli küldte
június 17. 06:40

@László: "mert a lányok egyre képzettebbek és a lányok olyan fiút akarnak maguknak társnak, aki ugyanolyan vagy jobb képzettséggel rendelkezik, mint a lány." Ha egy diplomás nő magasabb végzettségű párt akar, mint ő, akkor nagy bajban lesz, mert efölött a PhD van, (doktori cím), az meg úgy általában elég kevés embernek van meg. Zoli

2
László
László küldte
június 17. 01:37

@Emese: Szerintem azért csökken a házasságok száma, mert a lányok egyre képzettebbek és a lányok olyan fiút akarnak maguknak társnak, aki ugyanolyan vagy jobb képzettséggel rendelkezik, mint a lány. A fiúk pedig hajlandóak arra, hogy a náluk képzetlenebb lány is lehet a társuk. A lányok amúgy egyre jobban képzettek, vagyis egyre több lánynak van diplomája úgy, hogy közben egyre kevesebb fiúnak van diplomája. Ehhez kapcsolódóan eszembe jutott a Hold Alapkezelő blogján lévő cikk, ez a cikk címe: Kevésbé tanulnak a férfiak Idézet a cikkből: • Eleve jelentős női többség volt eddig is az amerikai egyetemeken a hallgatók között, de a pandémia hatására tovább csökkent a fiúk aránya, 40%-ra. Ha ez a gyorsuló trend folytatódik, 2 diplomás nőre hamarosan 1 diplomás férfi jut majd a legfiatalabb korosztályokban. Bizonyára vizsgálják a jelenség sokrétű okait, kezdve attól, ami már közismert, hogy a fiúk/férfiak sokkal kevesebbet olvasnak. A következmények hamarosan kézzelfoghatóak lesznek. A nők átlagosan jobban vagy sokkal jobban fognak keresni, hiszen egy diplomával egy karrier során akár 1 millió dollárral magasabb fizetéshez lehet jutni, mint anélkül. Emellett több nő lesz majd ezért vezető pozíciókban is, mint férfi, és egyre több magas képzettséget igénylő hivatás fog elnőiesedni, ahogy a diákezetekben ez a váltás már meg is történt, a nők átvették az irányítást. • És persze párkapcsolati meg demográfiai következményei is lesznek, mivel nagyon leegyszerűsítve 10 diplomás nőből 5-nek fog diplomás pár jutni, és a nőkre az a jellemző, hogy magukhoz képzettségben hasonló partnert keresnek. (Ezzel szemben a férfiak inkább választanak alacsonyabb képzettségű és/vagy fiatalabb társat, tehát a valóságban a 10-5 arány még rosszabb is lesz.) Nagyon sokan maradnak társ és így potenciális apa nélkül, tehát még kevesebb gyerek születéséhez is vezethet a jelenség. Ergo, komoly gazdasági következményei is lesznek. Könnyen lehet, hogy a végén, nem is olyan soká, férfi kvótákat fognak majd bevezetni, akkora hiány lesz képzett, diplomás férfiakból. Forrás: https://hold.hu/holdblog/kevesbe-tanulnak-a-ferfiak/

1
Emese
Emese küldte
június 16. 23:47

Kedves Lili! Régen miért házasodtak az emberek? A nők azért mert szükségük volt arra hogy valaki eltartsa őket és mert ha házasságon kívüli gyerekük született, egész életük meg lett pecsételve. A férfiak azért mert a sz.xre két lehetőségük volt: vagy a hivatásosak vagy a feleség. A lányok és az özvegyek nem adták oda, ha más feleségével kezdtek ki, veszélyes volt. Valamint a férfiak nem értettek a házimunkákhoz amelyek akkor nagyon időigényesek voltak. Tehát ha akart enni, tiszta ruhában járni és egy tiszta házban élni, egy feleségre volt szüksége. A két nem így egymásra volt utalva, jóban-rosszban, egymást néha segítve, néha elviselve kénytelenek voltak együtt élni. Amióta a nők anyagilag függetlenek és létezik komdom és fogamzásgátló, nincs szükségük férjre és akkor és azzal sz.xelhetnek akivel akarnak, következmények nélkül. Szerintem ez ijeszti el az embereket a házasságtól. Ha valaki elkötelezi magát, vége az újabb programoknak.

Laci
Laci küldte
június 16. 21:32

Kedves Lili: Számomra a házasság,elköteleződés sosem volt ijesztő. Csak sajnos nem a megfelelő személyeket sodorta utamba az élet,hanem olyanokat akikkel valójában lehetetlen lett volna bármit is felépíteni közösen. Mert csak a könnyű,felhőtlen és gondmentes életet szerették,ahol nem kellett elköteleződni,felelősséget vállalni semmiért és senkiért,lehet az ilyen személyek számára a házasság szó,és az együttélés valami nagyon ijesztő és rémisztő dolognak tűnik. Ezért sokáig azt hittem,hogy nem vagyok jó senkinek sem,és mindig csak magamban kerestem a hibát. Remélem,hogy majd egyszer csak sikerül egy olyan valakivel találkoznom aki nem csak egy rossz tapasztalat és egy rossz lecke lesz a számomra,hanem egy barát és odaadó társra találok aki kitart velem a mindennapokban örökre. Azt hiszem,hogy sajnos egyes embereknek túlzott elvárásaik vannak mások iránt. Lehet,hogy ezért van kevesebb házasság,és párszor el is válnak az útjaik egyeseknek mert nem próbálják meg helyrehozni a dolgokat,pedig ha valami elromlott nem eldobni kellene,hanem megbeszélni a dolgokat és megpróbálni megjavítani. Na de lehet,hogy nincs igazam,és nem tudom mit is beszélek valójában,Én aki negyven valahány éves fejjel még mindig keresem a megoldást,a kiutat az egyedüllét útvesztőjéből.🤔🙁😟

1 1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország