A kémia szerepe a társkeresésnél

indította: István
István
István küldte
június 26. 08:04

Ha vegyész vagy, akkor igenis van szerepe a kémiának.

1
Mária
Mária küldte
január 14. 20:13

Sziasztok,Húú, de sok érdekes véleményt olvastam, köszönöm! Én is szeretném a magamét megosztani Veletek: Szerintem az életkornak is fontos szerepe van a párválasztáskor. Ezt többen kifejtették, többféle módon. A fiatal korosztály teljesen mást keres - és számukra fontos a"kémia" is- , mint az idôsebbek. Idôsebb korban, amikor tudjuk, hogy ugyanaz már nem lehetséges, mint amit fiatalon megélhettünk, bár az értékrend nem változik , de a "tökéletes", mint fogalom, már egészen mást jelent. Fontossá válik a régi szólás, hogy "ép testben- ép lélek" legyen a társunk. 🙂Ha ez megvan, a külsővel sem lehet nagy gond, szerintem. Csók , legyen jó napotok !

Matyi
Matyi küldte
január 14. 15:15

Sőt, ha úgy vesszük, akkor van benne matek is, hiszen az ismerkedés egy két ismeretlenes egyenlet 😀 A két test vonzása meg fizika 🙃 Szóval van itt minden...

1
Lajos
Lajos küldte
január 14. 14:02

@Emese: Köszi Emese hogy megnyugtattál. Akkor csak félig csináltam hüjjét magamból...

Emese
Emese küldte
január 14. 14:01

Nem lehet így elkülöníteni hogy kémia vagy biológia. Szerves anyagok biológiai reakciókat váltanak ki. Akkor most mi? Mind a kettő. 😀 Egyébként szerintem a szerelem kémiája ezzel az egyenlettel fejezhető ki: Te + Én = Mi

Lajos
Lajos küldte
január 14. 13:46

Ja, utánaolvastam. Tényleg kémia az egész... Visszavonom a biológiai halandzsát...

Lajos
Lajos küldte
január 14. 13:20

@Lili: Igen, igazad van. Ez egy örök téma és ráadásul nagyon érdekes is. De a kémia ebben a formában csak részben igaz. A feromonok kémiai vegyületek, amik viszont biológiai üzeneteket es reakciókat váltanak ki. Kémiai vonzalom teljesen tudományos alapon nem történik, mert az egyszerüen csak az alacsonyabb energiaszintü molekulák létrejöttét szolgálja. Nem a párválasztást, érettség jelzését, gondolatakat, összhangot... Amit a párkapcsolatban kémiának neveznek egyszerüsítve, de szerintem biológiai folyamatokat jelent...

Lili
Lili küldte
január 14. 13:05

Sziasztok! Utána lehet olvasni több helyen, mi is az a kémiai vonzalom. Pont a vegyületekről van szó, mert inger hatására elkezdenek működni. A feromon tartalmú parfümök ezekre rásegítenek. A szikra is a kémiát indítja el a ezetben. Valaki hirtelen vonzó lesz a másik ember számára. A gond akkor van, ha ez egyoldalú vonzalom.

Lajos
Lajos küldte
január 14. 08:37

@István: Munkába menet gondolkodtam a "a "kémia" eszméletlenül nehezen megfejthető fogalma" megoldásán. Arra jutottam, hogy a megfejtés talán nem is olyan bonyolult. Szerintem itt nem arról van szó, hogy mindkét fél a megfelelö vegyületeket ratalmazza ahhoz, hogy a reakció létrejöjjön. Szerintem a megoldás inkább csak szimbólikus... A két fél a kapcsolatban egy-egy atom vagy molekula, akik teljesen különbözöek vagy nagyon hasonlóak is lehetnek, de harmóniára, energiaszegény-, kiegyensúlyozott kapcsolatra gondolatnak, amiben együtt alkotnak egy új molekulát vagy vegyületet...

2
Lajos
Lajos küldte
január 14. 06:36

@István: Nem, természetesen nem százezer dolognak kell stimmelnie, ahhoz hogy valaki megtetszen. Csak arra utaltam, hogy a vonzalmat nagyon sok dolog kiválthatja. Ezek közül egy is, de egyszerre több is. Nincs ideálom, vagy kedvenc haj-, vagy szemszínem, amit kizárólagosan keresek. Nekem a "kémia" a kapcsolatban azt jelenti, hogy valami kiváltja a vonzalmat, de akkor talán még nem is értem, hogy mi... Késöbb talán meg lesz rá a magyarázat, de akkorra már jobban megismerem a párom és jön még hozzá szerencsés esetben néhány vonzó tulajdonság vagy jellemző... A "kémia" definícióját párkapcsolatban különben sehol sem olvastam. Ez a feromonos történet is inkább biológia technikai szemontból, mert nem atomok meg molekulák viszonyairól szól, hanem biológiai folyamatokról...

1
István
István küldte
január 14. 03:36

@Lajos: Lajos! Ugye azért nem vársz addig, amíg az egész kép, amit felvázoltál összeáll? Igazad van, százezer "dolog"-ból áll össze a képlet összességében! Ha például szemforma alapján döntesz, az nem kémia! De az összes többi, amit említesz, az sem! Esetleg valaki érti a "kémia" eszméletlenül nehezen megfejthető fogalmát ebben az esetben???

István
István küldte
január 14. 03:21

@László: férfiban nincs ilyen? Ha van, akkor pontos márkanév, ha kérhetném! :D

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország