A koronavírus és az emberek

indította: Csabi
György
György küldte
április 11. 20:36

Ausztriában élek egyedül. Most először érzem pozitívnak hogy singli vagyoka korona miatt. De nyilván nem szeretném ha így is maradna.

1
Kati
Kati küldte
április 11. 20:26

Nekem igen. Még azt írtam, hogy nem félek jobban mint egy influenzától. Hát de. Igaz nem magam miatt, hanem a ma 96 éves apukám és a 2 hetes unokám miatt. Használom a maszkot, kesztyűt, kézfertőtlenítőt. Sikerült mindent begyűjteni. A munkámban is van változás, mert Home Office van, és ez nem mondhatnám hogy megkönnyíti. Lassan hazahordom / heti egy alkalom meghatározott időben lehet menni/ az egész irodát, hogy minden kéznél legyen. Mire vége lesz/ remélem hamar/ egy egész kocsi csomagtartónyi papírt kell visszavinni. De a legfontosabb, hogy mindenki egészségesen vészelje át.

1
Balázs
Balázs küldte
április 11. 18:15

Változott azóta a véleményetek a témában?

Dénes
Dénes küldte
március 29. 19:45

Sokat gondolkodtam, hozzászóljak-e a témához, de mégis szeretnék pár sort megosztani. Mint mindenkiben, bennem is van aggodalom, van kiért és van kire vigyáznom, a szabályokat betartva élem a mindennapjaim, szerencsére a munkám nem kényszerít itthon maradásra, kiemelten figyelnek mindenkire, de miről is szóljanak a hétköznapok, hétvégék ezentúl? Lássuk meg a jót, keressünk pozitív dolgokat, még ha nehéz is jelen pillanatban, én erre törekedem. Saját példával élve: hosszú évek után újra leültem a zongorám elé és újra játszani kezdtem, tudok kirándulni, van rá lehetőségem, emberekkel találkozva fegyelmet, kedvességet látok. Két családról is gondoskodom, édesapám a napokban került haza szívműtét után (nem megyek be hozzá, de bejut minden ellátmányom), nővérem és családja is veszélyeztetett, édesanyám is. Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy a törődés mindenkinek jólesik, legyen családtag, vagy bármilyen rászoruló ember, nekünk is jót tesz. Szánjunk időt magunkra is, fedezzünk fel rég elfeledett dolgokat, mindig tegyük valahogy teljesebbé életünket. Én is ezt teszem, nem hagyom elhatalmasodni a kétségbeesést, szabályok szerint élem mindennapjaim, másoknak nem kárt okozva, hanem segítséget nyújtva. Kívánok mindannyiatoknak kitartást és összetartást embertársainkkal szemben.

1 2
Kati
Kati küldte
március 28. 20:36

Csaba! A család az nagyon fontos. Nekem is ők vannak. A fiaim, menyeim és tegnap óta kis unokám. A korona vírus miatt 2 percre láthatta a fiam a kislányát, akit valószínűleg minimum 1 hónap mire hazahozhatjuk, mert korán érkezett. Szóval nekem most ez ami nagyon érint ebben az időszakban. Mert a szívem szakad meg amikor az mondja a gyerekem, hogy nagyon sírt mikor elvitték a kislányát. Nagy világmegváltó gondolataim nincsenek most, de szerintem ez érthető. Társra találni egyébként sem könnyű, ez egy lehetőség itt. Hogy például akar-e engem majd valaki minden hibámmal és előnyömmel/ remélem van ilyen/ 54 évesen? Majd kiderül.Az esélyeink szerintem nem sokban különböznek. Neked esetleg a betegséged, nekem a korom lehet hátrány. De ez van el kell fogadni.

Gabriella
Gabriella küldte
március 28. 14:19

Laszló tisztában vagyok vele , mi folyik odahaza. Sajnos elégetlenek az otthoni magyarok . Nem régen beszéltem egy ismerössel ö vajdaságban él , és Magyarországra jár gyógyitani , mert itt nem kerül pénzbe, Szerbiába meg bizony sokba. Itt adják a maszkot odahaza még a fasorba sincs , Ha nem varr neked valaki.

Évica
Évica küldte
március 28. 13:43

Egy 'kedvelem' Lacinak is és Gabriellának is. Akkor így már értem,hogy kikről van szó.

László
László küldte
március 28. 12:49

Gabi! Ez a baj, ami miatt az egészségügy anyagi gondban van. Aki ide fizet, és el mer menni, az orra alá dugják a számlát, hogy ennyibe kerültél az OEP-nek. Aki meg nem ide fizet ingyen gyógyítják. A magyar adófizető meg várólistát kap.

1
Gabriella
Gabriella küldte
március 28. 12:20

Laci:) Nem gondolod . hogy az ukránok is teljesen ellátást kapnak , soha nem fizetnek itt semmit . nyugdijat itt kapnak . de soha nem éltek itt. aki meg tényleg magyar de a bér miatt ment el . az miért nem kaphat ellátást alanyi jogon.??

1
László
László küldte
március 28. 10:12

Évi! A közegészségügybe jönnek. Hiteles forrasból tudom. A maszek orvosért fizetni kell. Az nem biznic. Nem a külföldiekre, hanem a kint dolgozó, magyarokra gondolok. De vajon magyarok-e még? Már nem. Csak akkor jönnek vissza, ha orvos kell. Mert az itt ingyé van.

Évica
Évica küldte
március 28. 10:06

Kedves Laci! Igazad van, tényleg ide menekülnek. De nem a közegészségügybe, hanem magán rendelőkbe, ami még így is egy vonatfütty nekik megfizetni, főleg a fogászatban. Itt csináltatnak valóban implantátumot, röntgent, mindent, ami jóval olcsóbb, mint náluk, ha ezekre a külföldiekre gondolsz. Eszük ágában nincs egy közkórház belgyógyászatán enni a reggeli szikkadt zsemlét. Nem kell hozzá járvány, a környezetemben elég elrettentő példa van rá, hogy mi folyik (édesapám elvesztése egyszerű orvosi mühiba folytán, a kolleganőm egyszerú ciszta mütétje, ami miatt munkaképtelen 4 hónapja, és már magán úton csináltat 72000 Ft-ért MR vizsgálatot, hogy ne ujabb négy hónapot várjon rá és még mindig nem tudja, mi lesz a sorsa, újabb műtét és ha igen mikor. Az a lány, aki úgy jógázott,hogy a fejére tette akár a talpát is, most nem tud ülni, feküdni a fájdalomtól, annak ellenére, hogy egy műtétet már végrehajtottak nála, némi hibával). Sok-sok példa van ezekre, felesleges sorolni. Mindenki szűk vagy tágabb környezetében vannak ilyenek, ha az egyszerű és TB által támogatott szolgáltatásokat, kórházi viszonyokat nézzük. Ez pedig járványhelyzetben nem túl biztató.

László
László küldte
március 28. 09:49

Kedves Évi! Ha annyival jobb a nyugati egészségügy, akkor minek menekül ebbe az általuk sz.rországnak kikiáltott hazánkba az a sok leszóló okoskodó, miért nem jó nekik a német, olasz, osztrák egészségügy? Oda fizetik a tb-t. Akkor meg gyógyuljanak ott.

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország