A szerelem mikor és miért múlik el?

indította: Mária
Judit
Judit küldte
november 07. 22:20

Elkényelmesik az ember a kapcsolatban. Megvan..megkapta..és elfelejti hogy dolgozni kell érte hogy meg is tudja tartani. Szerelmesnek lenni a világon az egyik legszebb dolog..pontosítok.. a2.legjobb dolog. Az első a szülővé válás. Mivel évek óta egyedül élek,tudom mik azok a hibák amiket én is elkövetettem,és segítette a kapcsolat kihülését. Hiszem azt hogy valaki van még akinek majd én kellek..és mindent meg fogok tenni a hibákból tanulva,hogy sokáig maradjon az érzés..ami persze örökké nem fog tartani..mert átalakul valami mássá..

Enikő
Enikő küldte
május 24. 16:58

Ez a kérdés attól is függ, mit nevezünk szerelemnek - nem mindenkinek ugyanazt jelenti, illetve különféle osztályozások léteznek a szerelem típusainak meghatározására - például a Sternberg-féle a , az elköteleződés és az intimitás arányai mentén határozza meg a szerelem típusát. Lehet, hogy a kérdés inkább az: ki hogyan képes szeretni, mennyire tud vagy akar elköteleződni egy adott élethelyzetben, mennyire tudja/akarja kialakítani az intimitást... Te milyen szerelmet keresel MOST?

Edit
Edit küldte
május 23. 18:46

Szerintem sem múlik el...én minden szerelmemet szeretettel őrzöm az emlékeimben. Sajnos nem volt az érzés kölcsönös 😞

1
Péter
Péter küldte
május 13. 19:53

Szerintem nem múlik el,hanem átalakul szeretetté....Főleg,ha igazi,őszinte,tiszta szerelem volt....Ha teljesen elmúlik(hamar),az nem szerelem volt(csak az átkozott vízcsapot),hanem fellángolás.....🤔

1
Erzsébet
Erzsébet küldte
június 04. 10:21

@Erika: .. osztom a véleményed💞

Zsóka
Zsóka küldte
május 31. 19:09

Sziasztok! Én még viszonylag új vagyok,de érdekesnek találok 1-2 témát. Mint pl.ezt! Elmúlik?! Ez már baj! Van az ismeretségi körömben néhány olyan pár,akik 40-50 éves együttélés után is úgy turbékolnak,mint a galambok,és ez olyan irigylésre méltó(és ez nem csak látszat). Ők mit csinálnak másképp? Nekünk miért nem megy ez? Amíg tart a rózsaszín köd,minden happy! Aztán valami történik! Valami miatt meginog a bizalom és borul az egész! És onnan minden veszett fejsze,nincs visszaút! Akkor persze,hogy elmúlik! A miértre sajnos nincs válaszom.

Eszter
Eszter küldte
május 31. 11:48

Megéltem már néhány szakítást, szóval tudok nyilatkozni. Négyből három esetben az volt a probléma, hogy egyáltalán nem volt közös életcélom a párommal, és ezt a rózsaszín köd, vagy a kémia nem engedte észrevenni addig, amíg a vita nem meg nem történt az adott témában. Illetve az egyik esetben még az is közrejátszott hogy a párom a kritikus témában az elejétől fogva végig hazudott, és amikor számon kértem, azt mondta, hogy "de csak jól akartam feküdni nálad." Ergo cseppet sem mutatta tudat jelét. A bizalom viszont elmúlt, mert rájöttem hogy egy ábrándba voltam szerelmes. Egyetlen eset volt, amikor minden stimmelt volna életcélok szempontjából, de a pasi megijedt attól, hogy idáig csak velem volt, és mással is akart lenni... de közben el akart jegyezni ugyanúgy a tervek szerint. Na már most én azt sakkoztam ki utólag, hogy elmúlt a láng, és így akart féltékennyé tenni, vagyis nem túl konstruktív módon megmenteni a kapcsolatot. Hát mondanom se kell, szakítás lett belőle. Összefoglalóan azt gondolom, hogy ha két ember már az ismerkedés elején lefekteti a közös alapokat és nem hazudnak egymásnak, a szerelem fennmaradhat. De ha nincs bizalom,akkor már semminek nincs értelme.

1
Dániel
Dániel küldte
május 09. 19:40

@Imola: nem baj van másik,meg kell állapodni bármi áron ez a fontos,és a szeretett.

Imola
Imola küldte
február 08. 07:21

Megvan a szerelemnek a biokémiája, érdemes meghallgatni erről Dr. Gloviczki Eszter előadását, tanulságos. Megfontolandó. Ha a szerelmes időszakban nem sikerül összecsiszolódni, a rózsaszín köd felszálltával két idegen ember néz egymásra... Akkor még mindig döntés kérdése: 1. akarom megismerni, megszeretni a másikat, vagy 2. semmi közöm hozzá. Sajnos, a hirtelen fellángolások a 2. pont szerint szoktak végződni, az esetek többségében. Nekem ez a tapasztalatom.

3
Szilvia
Szilvia küldte
február 06. 09:00

a megszokás öli meg..ha úgy gondoljuk minden megy magától és nem csempészünk bele kis izgalmakat a hétköznapokba..ébren kell tartani a lángot..mindkét fél részéről,mert ha csak az egyik táplálja az kevés..akkor ér véget előbb vagy utóbb..de ha mindkét fél úgy gondolja hogy ez az amit keresett..ő az akivel minden jó..akkor az nem múlik el,mert evidens hogy táplálják a tüzet :)

Dániel
Dániel küldte
február 05. 20:23

Abból kell főzni ami van, a lelki rokonság,és a esebb szeretett fontosabb.

László
László küldte
február 05. 19:21

Szeretni csak a szerelem összes fájdalmával együtt érdemes. A szerelmet fenn kell tudni tartani. Viszont ez egy nagyon nehéz dolog, és csak akkor működhet, ha mind két fél törekszik rá.

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország