Az örök szingli elkerülendő?

indította: Emese
Éva
Éva küldte
augusztus 08. 12:00

@Emese: Szia kedves Emese! Ez így igaz! Aki öngyilkos akar lenni,nem hívja fel magára mások figyelmét, egyszerűen megteszi, kioltja saját életét! Gyermekkori barátnőmmel, s öngyilkossági fenyegetéseivel kapcsolatosan, még egy rövid történetet leírnék. 41 éves volt ez a gyermekkori barátnőm mikor férjét elvesztette, meghalt,aki szintén 41 éves volt. Ott maradt egy kisgyerekkel és a már kamaszodó kettő nagyobb gyermekeivel. Számára fájdalmas időszak következett a saját és gyermekek részéről is. Gyerekek nem tudták tudatosan feldolgozni édesapjuk halálát,s mind 3 gyereknél másként jelentkeztek a problémák. Viselkedésük teljesen megváltozott,életük felborult a megszokottól. Különböző dühkitörések formájában jelentkeztek a problémák, ami nehezen kezelhető volt. Persze később pszichológiai segítséget kaptak édesapjuk elvesztése,illetve feldolgozásához. Barátnőm ezzel a helyzettel nem tudott megbírkózni, teljesen szétesett a család,nem tudta irányítani gyermekeit,s közben ő maga is a fájdalomtól, bánattól depressziós tünetek jelentkeztek nála is. Ez odáig vezetett,öngyilkos akart lenni. Ebben az időszakában erősen támogattam mindenben,mint lelkiekben, a gyermekeit irányításom alá vettem,amiért nagyon hálás volt nekem. Igaz rengeteg energiámat leszívta,mert ott volt az én családom is,de próbáltam maximálisat nyújtani segítségképpen. Aztán egyik éjszaka,hajnal 1/2 2h-kor szól a telefonom,s barátnőm hívott fel azzal,hogy áll a 4.emeleti konyhai ablakában ugrásra készen, nem bírja tovább,meg akar halni,s azért hívott fel,hogy tőlem is elbúcsúzzon, ahogy azt már a többi ismerősével családtagjaival megtette előttem. Azt is hozzátette,utoljára szeretne még engem látni halála előtt,s elbúcsúzni. Nagyon álmosan csak annyit mondtam neki a telefonba,ok tedd meg,ha így látod jónak, igaz menekülés a gondok elől,mert ez a legegyszerűbb. S gondoltam egyet,azt mondtam neki,rendben, mielőtt öngyilkos leszel találkozzunk,s utána segítek kilökni az ablakon. Éjszaka közepén átmentem hozzá (közel lakunk egymáshoz) Leültünk beszélgetni,hajnal 1/2 6h-ig. Az összes energiámat leszívta. Persze tudtam nem akar öngyilkos lenni,ez semmi másról nem szólt,mint Segélykiáltásról,Figyelemfelhívásról! Végül megnyugodott,a nyakamba borult,csak sírt,zokogott és azt mondta,ha én nem lennék neki,már valóban elkövette volna az öngyilkosságot! Természetese azóta is szívemen viselem a sorsát és mindenben segítek,amiben tudok,főleg lelkiekben. Szóval,aki öngyilkos akar lenni az meg is teszi mások figyelemfelhívása nélkül!

1
Emese
Emese küldte
augusztus 08. 11:25

Kedves Lajos! En is szeretek veled vitatkozni 😀 Igazad van, a videoban azt mondja hogy " ne is allj szoba az orok szinglikkel", en viszont azt irtam, nagyon meg kell nezni, mert ott valami bibi lehet! Mint irtam, tavaly tavasszal kezdtem el jol lenni, akkor tunt fel az elso udvarlo, egy informatikus, tipikus orok szingli. Vele szinte rogton vege lett, kulonfele okok miatt - a legfontosabb, hogy nagyon piszkos volt. Akkor meg nem lattam a szoban forgo videot. De, ha akkor hallom, valoszinu hogy a video ellenere is adtam volna neki egy eselyt mert egy rendes, normalis embernek latszott, tradicionalis ertekekkel, amiket keresek. Nem "egettem meg" magam... ismerkedtem, aztan kiderult, hogy nem vagyunk egymashoz valoak. A valas utani ket evben nagyon ragorcsoltem, most mar nem. Nyugodt vagyok, ha talalok, talalok, ha nem, nem. Sot, egyre valoszinubbnek latom hogy szingli maradok, de valahogy ez a gondolat nem faj, sot, olyan bekes erzes. Furcsa de igy van. Bocsanat, kisse off- topicba mentem.

2
Lajos
Lajos küldte
augusztus 07. 23:10

@Emese: Kedves Emese! Imádok veled vitatkozni, mert ilyenkor mindig figyelemre méltatsz. De sajnos a legtöbbször a félreértések erdejében bolyongunk... "Az egyikben az előadó kifejezetten megkérte a nőket, hogy figyelembe se vegyék azokat akik 40-45 éves korukra az ún. örök szinglik" A videókra reagáltam, amivel a topicot indítottad. Sajnos ott az előadó nem volt olyan megfontolt, mint te, megbélyegezte szegény örök szingliket. Értettem az írásodban, hogy Te esélyt adtál ilyen érdeklődőknek és megégetted magad. De ezek szerint Te sem hallgattál a videóra...

1
Attila
Attila küldte
augusztus 07. 22:02

@Emese: Kedves Emese,erről írtam én is,így sok problémás ember elkerülhető!Csupán érdeklődő szemmel kell járni

Emese
Emese küldte
augusztus 07. 20:21

Kedves Éva, Az öngyilkossáģgal fenyegető mamáról: amelyik kutya ugat, az nem harap. Egy ilyen ember sose lenne öngyilkos mert akkor nem tudná többet zsarolni a környezetét. Ez mind személyes, mind szakmai tapasztalatom. A fiatalok jól teszik, ha elköltöznek, a toxikus embereket el kell kerülni. Kedves Lajos, Tudom hogy te mindig nagyon odafigyelsz mindenki érdekeire. De, kérlek, nézd meg alaposan, miről szól az írásom. NEM kirekesztésről. NEM azt írom hogy az örök szingliket figyelembe se kell venni. Azt írom hogy nagyon oda kell figyelni! Ne tévesszük össze a szezont a fazonnal. Ezt te előítéletnek hívod. Én: józan észnek! Bizony, alaposan meg akarom ismerni az illetőt, pont mert komoly terveim vannak a jövőre nézve! Példa: Ha valaki alkoholista volt, vagy drogos, vagy játék volt a múltjában, elmondja neked hogy már leszokott, te elfogadod ezt a kijelentést minden további nélkül? Én bizony nem... megérdeklődöm a baráti körében, a szüleinél stb.. mert biztos akarok lenni és el akarok kerülni jövőbeli csalódásokat és fájdalmas pillanatokat. Ha akarod, hívd előítéletnek. Nekem józan ész!

Lajos
Lajos küldte
augusztus 07. 16:59

Csak a vita kedvéért, mert Te nagyon szimpatikusan válaszolgatsz a kötözködésemre: „ha valaki egyedűl akar maradni maradjon egyedül de ne rontsa az összképet,partnert keresünk de elbújunk az internet mögé“ Ehhez csak egy kérdésem lenne… Ki fogja eldönteni, hogy ki kereshet párt és ki nem, Te vagy csernus? „A társadalom nagy része még mindig az alap betegségben szenved, a bizalmatlanság,az előítéletek a fenntartások csupán azért mert a múltban voltak különböző negatív tapasztalatok és ez bizonyos embereket feljogosít arra, hogy általánosítson.“ Téged már ez a amondat is feljogosított arra, hogy általánosíts…. „sok ember egy vagon problémát húz maga után és mivel hosszú évek alatt ezeket nem sikerült feldolgozni tolja maga előtt és aki vele szembe jön az ezzel a vagon problémával találkozik“ Ez csak a meglátásod, vagy egyéni tapasztalat, vagy általánosítás… Lásd 2. Bekezdés… „Ahogy olvasom sokan egyedül nevelnek vagy egy vagy több gyereket,ezeknek a gyerekeknek hol van az édesapjuk,mert biztos hogy Magyarországon nem a Házasság intézményével van probléma hanem azokkal az emberekkel akik összekerülnek,sokan az életből, párkapcsolatból, házasságból és gyereknevelésből is felvannak mentve,mert egyszerűen alkalmatlanok rá csak ezt félnek önmaguknak is bevallani egyszerűbb ha bizonyos dolgokért másokat vagy a társadalmat okoljuk.“ Általánosítás, lekezelés… semmiképpen nem tények… Talán a legnegatívabb mondat az egész írásodban, de legalább beszédes… „Ha egy nőnek a gyerek mellett nincs ideje akkor miért akar párkapcsolatot?“ Ezt a mondatot természetesen nem Te írtad, mert az eddigi hozzászólásaid alapján rendkívül intelligens embernek tünsz. Ez inkább csernus-idézet, de akkor is hányinger keltö… Én értem, hogy ezek tények és a Te tapasztalataid, de ki jogosít fel arra, hogy az egész világot ilyennek minösítsd? Arról írsz, hogy a nök egy része csak a pénzre hajt, de az egyetlen pozitívum, amit magadról megemlítessz az az, hogy az ötönyöd 500000Ft-os… Tehát a tények a Te sérüléseid és egyáltalán nem ilyen a világ. Telistele van az oldal is csodálatos csajokkal, csak meg kell Öket ismerni…

2
Attila
Attila küldte
augusztus 07. 16:31

@Lajos: Kedves Lajos én amit leírtam azok tények és történések,sok esetben elkerülhető,sokan csak a saját kárukból tanulnak ami esetenként elkerülhető lenne és senki ne mondja azt hogy kötelező volt.Ezeknek a közösségeknek építő jellege lenne és nem pedig demoralizáló,mindenki a saját tapasztalatát osztja meg amiből esetenként le lehet vonni konzekvenciákat amivel szerintem semmi probléma sincs.Ezekről igen is beszélni kell és nem a szőnyeg alá söpörni.

Lajos
Lajos küldte
augusztus 07. 16:07

Itt már sokan leírták az igazságot és a tényeket, de sajnos pont ezek nem veszik észre, hogy csak a saját sérüléseiket foglalják össze.

Attila
Attila küldte
augusztus 07. 15:52

@Lajos: Kedves Lajos, pont nez az olyan embereket kell kerülni aki csupán a valóságot írják le és nem mesevilágban élnek,mert sokan felépítenek maguknak egy elméletet meg egy elképzelést ami nem több nem egy lufi amit ha sokáig fújnak kidurran.Persze lehet mesevilágban élni lehetetlen elképzelésekkel a kezem pedig a bilibe lóg,mindenki önmaga tudja hogy neki mi a jó és önmaga tudja hogy cseszi el az életét. Az ilyen történetek is rávilagítanak arra mit hogyan nem szabad csinálni mert ugye Az okos ember más kárából tanul a buta sajátjából sem

Lajos
Lajos küldte
augusztus 07. 15:45

Tehát hogy összefoglaljam: - Neked semmi gondod nincs a társtalálás, társkeresés területén - A nök egyik fele sérült, a másik fele csak a pénzre megy - A társkersö oldalon, amitöl az égvilágon semmit nem akarsz, reklámozod csernus világvége elméletét, hatha a még bizakodó társkeresök kedvét is el tudod venni. Én mindenki nevében köszönöm neked, mert pesszimizmusból eddig is nagyon nagy hiány volt... Nem az örök szingliket kell elkerülni, hanem a szakértöket meg csernust...

Attila
Attila küldte
augusztus 07. 15:39

@Lajos: Kedves Lajos a kérdésedre válaszolván,az ilyen felhozatal miatt és mellett semmit, de az a baj hogy az életben sem jobb!

Attila
Attila küldte
augusztus 07. 15:38

@Lajos: Kedves Lajos a Csernus Imréről még annyit,hogy ő a könyveiben sajnos a valóságot írta le, lehet itt szépíteni de felesleges mert sokan tudjuk, hogy hányas a kabát,nem véletlenűl van uálpszichológus, párkapcsolati terapeuta,házassági tanácsadó mert e szakmák is a pszichológia egy része.Mondjuk önismereti tréningek stb stb, párkapcsolatban és házasságban nem lehet jó vagy rossz tanácsot adni viszont vannak bizony embertipusok akiket jobb kerülni mielőtt az ember rossz útra lép,és ennek hölgynek az esetében is megelőzhető lett volna ha nem kényszaríti bele önmagát de önmagát belekényszarítette egy olyan helyzetbe aminek értelme nem volt és kiút sem volt viszon megelőzhető lett volna,mert eleve tudta hogy mi lesz a vége,erre mit lehet mondani.Persze általánosítani nem lehet de a szakemberek naptára tele van az idely emberekkel akik ki nem kényszerített döntési sorozatnak gyakorlatilag az önmaguk áldozatai lettek.Felesleges itt szépíteni mert attól a tények tények maradnak és azok makacs dolgok.

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország